Hopp til innhold

HamKam ute av cupen etter straffeomganger

Vålerenga slo ut sitt andre strake eliteserielag av cupen da de vant på straffer hjemme over HamKam onsdag kveld. 2-2-kampen resulterte i 6-5 til hjemmelaget.

Vålerenga fikk en drømmestart på kampen da Elias Hagen banket vertene i ledelsen etter bare snaue fem minutter, og Magnus Riisnæs doblet ledelsen 18 minutter senere.

Utover i omgangen fyrte HamKams Moses Mawa og VIFs Jones El-Abdellaoui hvert sitt skudd i tverrliggeren, men det ble også det nærmeste lagene kom flere scoringer før pause.

Eter hvilen rotet imidlertid Vålerenga det til i kjent stil, og denne gangen ble det Aaron Kiil Olsen som ble syndebukken da han satte ballen i eget nett.

Det så likevel lenge ut til å gå veien for Vålerenga, men fire minutter på overtid sendte Gard Simenstad lagene likt igjen og sikret med det ekstraomganger i hovedstaden.

Ingen av lagene klarte å gjøre seg tellende i løpet av de 30 ekstra minuttene, og avansementet måtte dermed avgjøres på straffer.

HamKam har heller ikke har fått noen drømmestart på sesongen. Etter sju serierunder står Hamar-klubben med tre uavgjorte og fire tap i Eliteserien.