Hopp til innhold

Ny Bjørlo-perle da FFK imponerte igjen

Igjen ble Fredrikstads Morten Bjørlo avgjørende da de hvitkledde tok sesongens andre seier. Sandefjord ble slått 1-0.

FFK har ikke tapt siden serieåpningen mot Bodø/Glimt og imponerer i sitt første år i Eliteserien siden 2011. Seieren gjør at Fredrikstad er på 6.-plass. Sandefjord står fortsatt uten seier.

Morten Bjørlo ble dagens mann.

Bjørlo tok en berøring, orienterte seg og chippet ballen over den utrusende Sandefjord-keeperen.

– Det er en klassescoring, fastslo TV 2-ekspert Yaw Amankwah.

Sandefjord hadde noen kjempesjanser i den første omgangen, men maktet ikke å få ballen over streken. (NTB)

Fredrikstad

Siste nytt

• Åtte av ti eliteserieklubber under handlingsplan

Norges Ishockeyforbund har tatt grep for å bedre den økonomiske situasjonen. Per nå betyr det at flesteparten av toppklubbene må ha hjelp via en handlingsplan.

Det bekrefter Lise Kvil Torgersen, visepresident i NIHF og leder av klubblisensutvalget, overfor NTB. Hun forteller at de eneste eliteserieklubbene for menn som ikke er under handlingsplan, er Stavanger Oilers og Storhamar.

Torgersen opplyser at forbundet har vedtatt nye regler om høyere egenkapitalandel, og at det derfor var ventet at flere klubber skulle underlegges den treårige handlingsplanen.

– Én ting er at det er økonomisk tøffe tider for alle, med økte reisekostnader og slikt. I tillegg stiller vi nå mye strengere krav til klubbene i klubblisensreglementet. Derfor har vi ventet at de fleste klubbene kommer på en handlingsplan i årene framover, sier hun. (NTB)

Vålerenga
  • Tenåringen Yamal skjøt Barcelona opp på sølvplass

16 år gamle Lamine Yamal satte iskaldt inn kampens første mål da Barcelona slo Real Sociedad 2-0 i spansk fotball mandag.

Yamal ble spilt fra av mer enn dobbelt så gamle Ilkay Gündogan (33) fem minutter før pause. Alene med keeper satte unggutten ballen iskaldt i mål.

Scoringen var Yamals femte i ligaen denne sesongen. Tross sin unge alder har han vært på banen i 34 av Barcelonas 35 seriekamper. 19 av dem har han spilt fra start.

På overtid i annen omgang fastsatte Raphinha sluttresultatet til 2-0 fra straffemerket.

Mandagens seier sørget for at Barcelona igjen klatret forbi Girona på tabellen i La Liga. Ett poeng skiller i sølvkampen når tre serierunder gjenstår.

Real Madrid er allerede suverene seriemestre. 14 poeng skiller ned til Barcelona på tabellen. (NTB)

LaLiga - FC Barcelona v Real Sociedad
  • Bisarr keepertabbe og Liverpool-kollaps i kaoskamp

Liverpool ledet 3-1 mot Aston Villa, men en sen opphenting sørget for 3-3 i Premier League mandag kveld.

Ti minutter før slutt ble Jhon Duran byttet inn for Villa, og med to mål på tampen sørget colombianeren for at det endte uavgjort i en heseblesende kamp på Villa Park.

Allerede etter et minutt tok Liverpool ledelsen da Villa-keeper Emiliano Martínez rotet ballen inn i eget nett.

Villa utlignet ved Youri Tielemans ti minutter senere, før Cody Gakpo sendte Liverpool tilbake i ledelsen halvveis ut i omgangen. Like etter pause scoret Jarell Quansah sitt første Premier League-mål, da han satte inn 3-1 for Liverpool.

Begge lag fortsatte å produsere målsjanser på løpende bånd, og en rekke mål ble annullert for offside.

Til slutt var det Duran som sørget for at Villa hentet opp gjestenes ledelse, og dermed endte det uavgjort i Jürgen Klopps siste bortekampsom Liverpool-manager.

Før kampen var det allerede klart at Liverpool blir nummer tre i Premier League denne sesongen, mens Aston Villa kunne sikret topp fire og mesterligaplass med seier.

Med ett poeng til Villa kan de fortsatt bli tatt igjen av Tottenham. Villa har 68 poeng med én kamp igjen, mens Tottenham har 63 med to kamper igjen.