Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

SamletestBeste billige høytrykksspyler (2024)

Hvilken høytrykksspyler rundt 2000 kroner er best?

Hendige spylere for de lettere jobbene.

Ole Henrik Johansen, Tek.no
Ole Henrik JohansenFinn Jarle Kvalheim
mer

Med våren dukker behovet for å styre og stelle hjemme opp. Bilen trenger trolig en etterlengtet storvask etter en sesong med saltede eller strødde veier, og terrassen behøver nok å vaskes klar til ny sesong.

Uansett hvilke behov du måtte ha, vil en høytrykksspyler hjelpe deg med å få jobben gjort.

Det en drøss med forskjellige høytrykksspylere du kan velge mellom, alt fra tusenlappen for de aller billigste til ti tusener for proffmodellene. I denne samletesten har vi tatt for oss de som ligger fra 1400 til rett over 2000 kroner. Da vi hentet inn maskinene kostet alle under 2000 kroner, men én av modellene har økt litt i pris i dagene vi har gjennomført testen.

Prisene vil altså svinge, og det finnes ofte flere ulike pakker med den samme spyleren. De kan for eksempel leveres uten noe særlig med ekstrautstyr, mens andre varianter kan inneholde ekstra dyser, skumpistol eller terrassevasker.

11.04.2024: Oppdatert testen med en ny maskin fra Ryobi, sjekket prisene og oppdatert karakterer, samt flyttet modeller som ikke lenger er på lager ned til utgåtte modeller.

En rekke ulike dyser: AVAs spyler kommer med en kompakt pistolgrepsdyse, mens et par av testens andre deltakere har dyser som lar deg kontrollere trykket rett på håndtaket. Den vanligste typen er den enkle, og større tysen som kun lar deg justere bredden på strålen.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Dette er kandidatene:

Modellene vi har tatt inn koster altså mellom 1400 og 2200 kroner. De er ikke ment for de tyngste oppgavene, men fokuserer heller på å være lette og enkle produkter som du kan bruke til å spyle av sykler eller enkel rengjøring av hus og hjem.
Disse høytrykksspylerene leverer ikke like mye vann som maskiner til 3000–4000 kroner, men er til gjengjeld mye mindre og enklere å håndtere.

De fungerer helt greit til å vaske bilen din, selv om ihuga «detailers» vil ha en del mer vann – og dermed gjerne dyrere modeller. Skal du ta tyngre oppgaver, som å spyle båtens underside etter endt sesong, må du også opp i prisklasse.

Modellene som er med i testen er:

  • AVA P40
  • Biltema HPW 150
  • Bosch Universal Aquatak 130
  • Cocraft HHR 150 (utgått)
  • Husqvarna PW 235
  • Kärcher K3 Power Control
  • Meec Tools 2000 watt (009876) (utgått)
  • Nilfisk Core 140–6 PowerControl
  • Ryobi RY130PWA
  • Stihl PE 90
Hvor lang er slangen som følger med? Det kan være avgjørende for om du når frem til vaskeplassen din med spyleren.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

Derfor trenger du en høytrykksspyler

Før du skal rengjøre bør du sette deg inn i hvilke dyser du bør bruke når, og ikke minst hvilket trykk du skal bruke på de ulike overflatene.

Når du begynner å bli trygg på hvordan du bruker en slik maskin, vil den korte ned tiden det tar for eksempel å vaske huset ditt betraktelig. Så lenge maskinen gir fra seg nok vann, i tillegg til et godt trykk, vil skitten flakse av overflatene raskere og bedre enn om du står med kun en hageslange og kost for hånd.

Om du liker å vaske bil vil ekstrautstyr som en god skumkanon bli en god følgesvenn. Den gjør at du får laget et lag med såpeskum som blir hengende lenger på bilen, og dermed får bedre tid til å løse opp smuss og skit som har satt seg på lakken.

Av annet utstyr som kan komme godt med, finner du for eksempel forlengere med en vinkel på. Dette vil gjøre det enkelt å vaske for eksempel takrenner, eller spyle langt opp på veggen hvor du ellers ikke rekker opp.

En skikkelig skumkanon følger med i noen pakker, og er uansett et bedre alternativ enn den vanlige såpesprøyta som følger med de fleste variantene.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Verdt å tenke på før du kjøper

Slik tester vi

Resultatene:

Støynivå (dB)
Vannmengde m. dyse (l/t)
Vannmengde u. dyse (l/t)
Oppgitt vann (l/m
Oppgitt trykk (bar)
Strømforbruk (W)
Stålarmert slange
Rekkevidde slange [kabel](m)
Vekt på maskin (kg)
Aluminiumspumpe
Kabeloppsamler
Slangetrommel
Pris
9
Ava Go P40
8.5
Nilfisk Core 140-6
8.5
Bosch Aquatak 130
8
Ryobi RY130PWA
8
Kärcher K3 PC
8
Husqvarna PW235
8
Stihl RE90
6.5
Biltema HPW 150

Vinneren er: AVA P40 (Large Bundle)

Testens mest kompakte spyler er det AVA som leverer.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Maskinen som stikker av med seieren kommer fra AVA. Denne modellen skiller seg ut på flere områder, med blant annet en helt annen formfaktor enn de andre maskinene. Her får du en lett og hendig «koffert» hvor alt av ekstrautstyr, lanse, kabel og slange enkelt festes til maskinen. Siden dette er maskiner for de letteste jobbene er denne faktoren spesielt viktig.

Som når du spyler over sykkelen din; når du er ferdig er maskinen kompakt nok til at den kan stues vekk i en hylle i garasjen, der den tar lite lagringsplass.

Maskinen er den mest støysvake i testen, og leverer litt over snittet med vann. AVA P40 har pistolgrep som du kan velge å forlenge med en lanse, som igjen er uttrekkbar, eller bare sette dysene rett på pistolgrepet. Her får du blant annet med en justerbar normaldyse, som er hendig om du skal vaske bilen.

Denne maskinen leveres også med en helt grei skumkanon. Den gir langt mer skum enn hva de tradisjonelle såpedispenserne som de andre vaskerne har. Og du kan enkelt justere mengden såpe den gir ved å vri på tuten på kanonen, hvor det er en egen skala på toppen som indikerer hvor mye den vil gi.

Du kan også gå for en mindre utstyrspakke, og med det spare noen hundrelapper.

AVA GO P40
Imponerende
Best i test

AVA GO P40

Imponerende
sitatEn meget kompakt og hendig spyler

Fordeler

  • +
    Kompakt og hendig format
  • +
    Praktisk lanseløsning
  • +
    Justerbar dyse
  • +
    Relativt lav støy
  • +
    God rekkevidde
  • +
    Skumkanon

Ting å tenke på

  • Ikke den som gir aller mest vann

Anbefalt: Nilfisk Core 140–6 PowerControl

Nilfisks maskin kommer med slangetrommel som minner litt om kabelrullen på en støvsuger.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Nilfisk er også blant de beste spylerne i denne testen. Den er nært beslektet med både Husqvarna og Stihl hva gjelder for eksempel motor og lanse, men har likevel en helt særegen design som er ny av året.

Maskinen står stødigere enn sine «brødre» fordi den luter litt bakover når du setter den fra deg. Samtidig har den en god løsning for å rulle inn slangen. Maskinen har en innebygget trommel som gjør det lett å sveive inn. En løsning som er like praktisk som den er fin å se til.

Konstruksjonen er kompakt og lett, slik at det er en maskin som er fin å ta med seg rundt. En av tingene vi likevel ikke setter så stor pris på er måten du må samle opp kabelen på. Her ville en ekstra hake til å surre kabelen opp gjort det hele ryddigere, slik for eksempel Stihl har på sin modell.

Maskinen leveres med en helt kurant såpedispenser, som ikke overraskende er nokså lik den du finner hos Husqvarna og Stihl. I tillegg har du to dyser, en normal dyse, og en roterende versjon. Begge festes enkelt til maskinen.

PS: Vi testet også modellen som har en egen fjernkontroll på pistolgrepet. Denne ligger noen hundrelapper over i pris. Og har tre styrkemoduser å velge mellom, som du enkelt styrer via to knapper.

Nilfisk Core 140-6 PowerControl - EU
Meget bra
Anbefalt

Nilfisk Core 140-6 PowerControl - EU

Meget bra
sitatSolid og kompakt

Fordeler

  • +
    Smart løsning for å samle sammen slangen
  • +
    Står stødig
  • +
    Grei rekkevidde
  • +
    En av de bedre på vannmengde
  • +
    Kompakt design
  • +
    Grei såpedispenser som gir litt mer skum enn de dårligste

Ting å tenke på

  • Ikke den beste løsningen for å samle strømkabelen
  • Litt intens støyende motor

Anbefalt: Bosch Universal Aquatak 130

Maskinen fra Bosh stiller med solid konstruksjon.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

Rett bak vinneren følger et kobbel på tre maskiner – som er nokså jevne, men har hver sine fordeler.

Den første av disse kommer fra Bosch, som leverer en gjennomtenkt og god vasker.

Dette er en relativt kompakt modell hvor du har gode muligheter til å holde orden i slange og kabel ved hjelp av enkle holdere. Samtidig kan du vippe ned håndtaket på vaskeren, slik at du blir sittende igjen med en slags «spylerkoffert», som du enkelt kan sette vekk når sesongen er over.

I tillegg er denne maskinen blant de aller beste i testen hva gjelder vannmengde, noe som kommer god med om du skal vaske bilen din.

Også denne maskinen har en kompakt og hendig lanse, der du har en tre-i-en-dyse og enkelt varierer mellom de ulike strålene ved å vri på dysen. Samtidig kommer maskinen med en såpedispenser som gir litt skum, akkurat som variantene til Nilfisk, Husqvarna og Stihl.

Bosch UniversalAquatak 130
Meget bra
Anbefalt

Bosch UniversalAquatak 130

Meget bra
sitatKompakt og full av smarte løsninger

Fordeler

  • +
    Kompakt og "sammenleggbar"
  • +
    Blant de beste på vannmengde
  • +
    Solid konstruksjon
  • +
    Grei såpedispenser
  • +
    Kompakt lanse
  • +
    Grei rekkevidde på strømkabelen

Ting å tenke på

  • Kunne gjerne hatt lenger slange

Ryobi RY130PWA

Ole Henrik Johansen, Tek.no / Tek.no

Ryobi er en nykommer i vår test i år, og denne maskinen er ganske så kurant. Du får kort oppsummert en spyler som vil egne seg greit til å vaske bilen og andre enklere jobber, takket være en kombinasjon av både greit trykk og vannmengde.

Maskinen er ikke blant de aller mest stillegående, men bråker ikke mer enn man forventer fra en slik spyler.

Det er en ganske enkel konstruksjon som møter oss, og du trenger bare å skru inn noen få skruer og koble til slange og inntak før du er i gang.

En av tingene vi liker er at maskinen har en egen funksjon der du kan «løsne» håndtaket slik at du kan rotere det samtidig som du holder lansen. På den måten slipper du å få en slange som kveiler seg og blir kronglete å ha med å gjøre om du venter for mye på deg. En smart løsning.

Det følger med to ulike dyser, en justerbar som du også legge på såpe med, i tillegg til en vario-dyse og en vaskekost. Såpebeholderen gjør at du kan legge på greit med såpe, men vi hadde jo sett at det fulgte meg en god skumkanon som gir enda bedre vaskeresultat.

Av ting vi kan sette fingeren på så er nok lengden på slange en av de. 5,5 meter med slange er litt i snaueste laget. I alle fall om du vil la maskinen stå mens du vasker rundt hele bilen. Da må du som oftest flytte maskinen etter deg, og det trenger du ikke flere av de andre i denne testen.

Men Ryobi gjør absolutt en god figur i denne testen.

Ryobi RY130PWA
Meget bra

Ryobi RY130PWA

Meget bra
sitatKurant spyler med hendig funksjon og børste.

Fordeler

  • +
    Grei vannmengde
  • +
    Greit trykk
  • +
    Såpebeholder i maskinen
  • +
    Følger med vario og vaskebørste utenom vanlig, justerbar dyse
  • +
    Hendig funksjon som lar deg rotere på håndtaket

Ting å tenke på

  • Noe dyrere enn de billigste i testen
  • Bråker noe mer enn enkelte
  • Kort slange sammenlignet med de beste
  • Ingen skumkanon

Kärcher K3 Power Control

Kärcher har ingen spesielt dårlige sider i bruk - lett og ergonomisk dyse er fint, men pumpe i plast og mye rot ved lagring trekker ned.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En maskin for deg som vil ha en lett spyler med en tradisjonell, stående konstruksjon. Kärcheren er meget kompakt, og det følger med to dyser. En vanlig og en rotor.

Kompaktheten smitter over på lansen, som sammen med Bosch sin variant, er blant de mest kompakte om vi ser bort fra AVA.

Denne maskinen har en multifunksjonsdyse, og i pistolgrepet har de lagt til en hendig måler som indikerer hvilken dyse du har tatt i bruk. Den viser modus på en skala fra 0 til 3. En smart og hendig funksjon som er smått genial.

Samtidig er spyleren støysvak. Og den har et litt annerledes system for å blande inn såpe i vannet du spyler på bilen. Maskinen har en beholder nede på baksiden der du fyller på, så trekker den ut såpe og sender alt ut i lansen. Hvor de andre altså skifter ut dysene til fordel for en beholder med såpe som settes ytterst på lansen.

Blant svakhetene er at den ikke har noen «knagger» til å kveile opp slangen på. En pumpe i plast og glassfiber (N-Cor) betyr ifølge Kärcher null fare for korrosjon, men metallpumper har tradisjonelt vært forbundet med bedre slitestyrke og varighet.

Kärcher K3 Power Control
Meget bra

Kärcher K3 Power Control

Meget bra
sitatLiten og kompakt spyler som er lett å bruke.

Fordeler

  • +
    Lett og hendig størrelse
  • +
    Smart visning av trykk på lansen
  • +
    Kompakt lanse med enkel justering
  • +
    Greit såpesystem
  • +
    Grei rekkevidde
  • +
    Lite støyende

Ting å tenke på

  • Ingen god løsning for å samle opp kabel eller slange.
  • Pumpe i plast/glassfiber

Husqvarna PW 235: Solid og kraftig

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Neste maskin ut på listen kommer fra Husqvarna. Modellen har som tidligere nevnt mye til felles med både maskinen fra Nilfisk og Stihl. Men noen forskjeller er det likevel.

Mens Nilfisk har valgt en ny design med en spesiell løsning for trommelen, har denne modellen fra Husqvarna en langt mer tradisjonell utforming. Og det et er ikke mye å trekke på selve konstruksjonskvaliteten.

Denne modellen har en trommel der du kan kveile opp slangen etter bruk. Merk at du må koble fra slangen i den ene enden, fortrinnsvis den som skrues inn i maskinen. På innsiden av trommelen er det en hake som du fester den til, og etter det er det grei skuring å sveive inn slangen.

Også kabelen har en egen «knagg» på siden som du bruker til å surre sammen kabelen. Men det er ikke den aller beste løsningen.

Når det kommer til lansen, så er denne av god kvalitet, og det er enkelt å dele den, eller skifte ut dyser. Når du bruker maskinen er den ikke mer støyende enn de fleste i testen, men på samme måte som Nilfisk og Stihl, så lager også denne en spesiell lyd når du stopper å spyle. Akkurat som det er en slags ventil som slipper ut trykk.

Alt i alt er likevel dette en meget solid maskin som ikke gjør seg helt bort på noe om helst, men som likevel havner rett utenfor «pallen».

Husqvarna PW 235
Meget bra

Husqvarna PW 235

Meget bra
sitatBlant de beste på vannmengde

Fordeler

  • +
    Best på vannmengde, selv om forskjellene ikke er enorme
  • +
    Grei såpedispenser som gir litt mer skum enn de dårligste
  • +
    Grei rekkevidde
  • +
    Kompakt og robust design
  • +
    Trommel for å samle sammen slangen

Ting å tenke på

  • Litt intenst støyende motor
  • Ikke den beste løsningen for å samle opp kabelen. Hadde vært bedre om den hadde samme løsningen som "broren" fra Stihl
  • Du må hekte av den ene enden av slangen for å få kveilet den opp.

Stihl PE 90: Også solid og kraftig

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Forskjellen på Husqvarna PW 235 og denne maskinen fra Stihl er ikke store. Men noen er det.

Eksempelvis har ikke denne modellen en egen trommel for å nøste opp slangen etter bruk. Men den har til gjengjeld en bedre løsning for å surre opp kabelen. Med en ekstra «knagg» blir det lett å kveile opp kabelen og du kan feste den med en kjekk liten klips slik at den holder seg på plass.

Også dette er en maskin som gir mye vann til prisen. Og den har den samme, litt rare, lyden fra motoren som både Husqvarna og Nilfisk når du slipper opp. Men støymåleren viser at den ikke bråker noe mer enn de andre av den grunn. Faktisk er det bare AVA som knepent er enda et hakk mindre bråkete.

Stihl-modellen er som sine «brødre», solid og god bygget. Og man får en god kvalitetsfølelse av denne maskinen. Hjulene er ganske små, men maskinen ruller likevel enkelt og stabilt. Og skulle du ikke ha tålmodighet til dette, så er den heller ikke tyngre enn at du enkelt kan ta den «under armen».

Maskinen har samme type såpedispenser som sine «brødre», men vi testet også en egen skumkanon fra selskapet som fungerte meget bra. Og maskinen viste seg å være kraftig nok til å håndtere denne uten problemer.

STIHL RE 90
Meget bra

STIHL RE 90

Meget bra
sitatEn god høytrykkspyler

Fordeler

  • +
    God vannmengde
  • +
    Grei såpedispenser som gir litt mer skum enn de dårligste
  • +
    Grei rekkevidde

Biltema HPW 150: Billig og kurant nok

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Neste maskin på listen kommer fra Biltema, og er en av de rimeligste i testen. Den er etter hva vi kan se nære relatert til maskinen fra Clas Ohlson, og de to deler i så måte denne plasseringen. Biltema-maskinen gjør seg heller ikke helt bort. Men det er likevel ting som er bedre på de andre konkurrentene i denne testen.

Maskinen fra Biltema kan vise til kurant vannmengde, og den har egen trommel som gjør det enkelt for deg å kveile opp slangen. Dessuten har den en grei måte å samle sammen strømkabelen på, og du har oppbevaring av de ulike dysene.

Et problem vi stadig merket med denne maskinen er at slangen er festet til trommelen, som igjen er plassert høyt oppe på maskinen, og det gjør at den har lett for å velte om du har er litt utålmodig. Utover dette er konstruksjonen av spyleren helt grei, selv om andre konkurrenter gir en bedre kvalitetsfølelse.

Maskinen leveres med innebygget såpedispenser, på samme måte som løsningen Kärcher har. Forskjellen er at denne gir langt mindre såpe. Det kommer alltids litt såpe, men en god del mindre enn hva de beste dispenserne klarer – og det er langt unna skumkanonen fra AVA.

Den vanlige dysen som følger med er grei, men den blir til en tynn stråle om du vrir den helt mot det hardeste. Og denne, tynne strålen er vi litt usikker på hva du kan bruke til. Du må i alle fall være spesielt forsiktig om du bruker den mot underlag som treverk, for det kan fort bli merker etter denne.

Biltema HPW 150
Helt greit

Biltema HPW 150

Helt greit
sitatGrei, men har noen mangler

Fordeler

  • +
    Kurant vannmengde
  • +
    Trommel til å samle opp slangen
  • +
    Grei løsning for å oppbevare strømkabelen
  • +
    Relativt lett
  • +
    Helt grei konstruksjon ellers

Ting å tenke på

  • Bråker litt mer enn de beste
  • Velter lett siden slangen er festet i trommelen på toppen av spyleren
  • Såpedispenseren gir lite skum
  • Den tynneste strålen blir for voldsom

Utgåtte modeller

Vil du sammenligne?

Velg produktene du er interessert i og se hvordan de skiller seg.

9 / 10AVA GO P40
AVA GO P40
8.5 / 10Nilfisk Core 140-6 PowerControl - EU
Nilfisk Core 140-6 PowerControl - EU
8.5 / 10Bosch UniversalAquatak 130
Bosch UniversalAquatak 130
8 / 10Kärcher K3 Power Control
Kärcher K3 Power Control
8 / 10Husqvarna PW 235
Husqvarna PW 235
8 / 10STIHL RE 90
STIHL RE 90
6.5 / 10Biltema HPW 150
Biltema HPW 150
annonse
Tek.no er en del av Schibsted.Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.Les mer her