Lillestrøm-profilen scoret to mål da Bodø/Glimt ble slått 4–2 og satte inn seiersmålet til 4–3 i det 117. minutt mot Strømsgodset torsdag.

– Jeg hater straffesparkkonkurranser. For det andre er cupfinaletapet i fjor er et åpent sår hos meg, sier matchvinneren til TV 2.

LSK tapte 2–0 for Brann i cupfinalen i mai 2023. Åsen snakker pent om LSK-fansen:

– Det er en hunger etter å gi tilbake til dem og skape noe over tid. Det tørster vi etter.

Målmann Mads Hedenstad Christiansen med ropert førte an da spillerne feiret med kanarifansen etter at kvartfinalen var sikret.

Så glad var Gjermund Åsen etter 4–3-målet. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Kvartfinalen går mot Molde på Åråsen – om fem måneder.

• Marius Lundemo sendte Lillestrøm i ledelsen 1–0. Godset-keeper Per Kristian Bråtveit så oppgitt ut. Kanskje trodde han at skuddet ville gå utenfor?
  • Eric Kitolano økte til 2–0 da samme Bråtveit slo en corner rett ut til Lillestrøm-spilleren, som knallet ballen i krysset.
  • Godsets Eirik Ulland Andersen snudde seg i feltet og dundret inn redusering til 1–2 fra syv-åtte meters hold.
  • En tabbe av Jesper Taaje gjorde at det kjapt ble 1–3 for Godset da Felix Vá takket for gratissjansen.
  • På overtid i 1. omgang ble det Godset-redusering til 2–3 på straffe ved Herman Stengel. Dommeren mente at Lundemo hadde stoppet Stengel på ulovlig vis.
Gul jubel på Gamle Gress i Drammen. Foto: Frederik Ringnes / NTB

På vei inn til pauseprat oppsto det et munnhuggeri mellom Lundemo og Stengel, slik at dommeren måtte bryte inn. Men til TV 2 avdramatiserte Marius Lundemo det hele:

– Det er irriterende at jeg lager straffe og at vi slipper inn det målet. Jeg er god venn med Herman, men følelsene tar overhånd.

Tilbake etter pausen var begge tilsynelatende like blide.

Godset-jubel etter Eirik Ulland Andersens 3–3-mål. Foto: Frederik Ringnes / NTB

I det 68. minutt ble det 3–3 ved Eirik Ulland Andersen, og det var også resultatet etter 90 minutters spill.

– Det kan fort bli straffer, sier Jostein Flo til TV 2 før ekstraomgangene.

Det ble det ikke: I det 117. minutt klinte Gjermund Åsen ballen i krysset og avgjorde.