Torvastad sendte sjokkbølger gjennom Fotball-Norge da de slo ut Haugesund i 1. runde av cupen. Da ble keeper Jørgen Kaldheim Grønningen den store helten etter at han reddet fire av fire straffer.

Onsdag var de nære på å gjøre det samme igjen – mot et nytt Eliteserie-lag.

– Det er utenomjordisk den prestasjonen de gjorde i forrige runde. Det de gjorde i dag er ennå bedre, sier Jonas Grønner i NRKs studio etter kampen.

Se høydepunktene fra kampen her:

Det så imidlertid mørkt ut etter 16. minutter spilt. Da hadde Lars-Jørgen Salvesen allerede scoret to ganger.

Så startet Torvastad opphentingen.

• Rett før pause reduserte Georg Grønningen og tente håpet for hjemmelaget.
  • Rett etter pause tok Torvastad, anført av Fredrik Lippestad og Roy Miljeteig over showet. Lippestad utlignet til 2–2 – assistert av Miljeteig. På 3–2 var rollene byttet om.

På fem minutter hadde Torvastad snudd kampen.

Viking svarte med å gjøre fire bytter etter timen var spilt.

– Viking sliter, de må kjempe for det her, sa NRKs ekspert Carl-Erik Torp i NRKs studiosending.

Men Viking og Simen Kvia-Egeskog skapte balanse i regnskapet med en utligning til 3–3 i det 73. minutt.

Noen minutter før slutt fikk Viking straffe. Den satte Lars-Jørgen Salvesen, og scoret sitt tredje for kvelden. Det ble det siste som skjedde i kampen.

Lagene møttes i cupen også for 20 år siden, da vant Viking 7–0 – også det var i 2. runde av cupen.

Dagens foreløpig største overraskelse var at Obosliga-klubben Moss ble slått ut av 4. divisjonslaget Råde.