Morten Bjørlo hadde vært på banen bare i drøyt ti minutter da 1–0 var et faktum.

28-åringen ble spilt fri av Ludvig Begby like utenfor 16-meteren og curlet inn kampens første scoring, men Bjørlo er ikke fornøyd med at han må starte på benken etter den sterke starten i sin nye klubb.

Han scoret en perle i 1–1-kampen borte mot Viking og ble matchvinner hjemme mot Sandefjord (1–0). Så ble han satt på benken i cupmøtet med Rosenborg (1–0) og det samme gjentok seg mot Odd.

– Det sier seg selv at jeg ikke var fornøyd med at jeg ikke fikk starte. Da hadde jeg lyst til å komme inn og bidra i de minuttene jeg fikk, og det syns jeg at jeg gjorde på en god måte. Jeg føler at jeg har gjort mer enn nok for å forsvare en plass på laget, men treneren bestemmer og da får jeg bare respektere og akseptere det, sier Bjørlo til Fredriksstad Blad.

Trener Mikkjal Thomassen sier til samme avis:

– Vi ønsker å ha flere spillere klare og tilgjengelige. Alle må tåle avgjørelsene som tas. Jeg er veldig glad for at Morten svarer på denne måten.

Morten Bjørlo scoret kampens første mål. Foto: Trond R. Teigen / NTB

To minutter inn i tilleggstiden sikret Sondre Sørløkk seieren da han bredsidet inn 2-0.

Det sørget for tre nye poeng til Fredrikstad, som har fått en strålende start på eliteserietilværelsen etter opprykket fra 1. divisjon i fjor.

Nok en gang var det også Bjørlo som avgjorde for FFK. Forrige runde sørget han for 1-0 mot Sandefjord, og før det scoret han lagets eneste mål i 1-1-kampen mot Viking.

Odd kom inn i oppgjøret med 3-3 mot Viking forrige helg, før det ble cupexit med 4-5 mot Sandnes Ulf onsdag. Like målrikt ble det ikke søndag, og etter en jevnspilt førsteomgang gikk lagene i garderoben på 0-0.

Mikael Norø Ingebrigtsen klinket til fra utsiden av 16-meteren tre minutter etter sidebytte, men ballen gikk utenfor. Odd spilte seg til en tre-mot-to-mulighet kort tid senere, men Bilal Njie greide heller ikke å sette ballen mellom stengene.

Hjemmelaget hadde problemer med å bryte ned et dyptliggende bortelag mot slutten, og i stedet kunne Bjørlo sørge for jubel blant de tilreisende supporterne.