De engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. Sammenlagt endte det 3–3 over to kamper.

Argentinske Martínez, som mange husker fra straffedramaet i VM-finalen, fikk gult kort i første omgang, og etter at straffesparkkonkurransen var i gang fikk han sitt andre gule da han skal ha provosert hjemmefansen.

Han slapp likevel å bli utvist, siden kort slettes før straffesparkkonkurransen.

Den regelen var ny for fotballkommentator i Viaplay, Petter Veland, som utbrøt at Martinez nå var utvist.

– Man lærer noe nytt hver dag! I dag lærte jeg at gule kort fra ordinær tid strykes før en straffesparkkonkurranse. Takk til de som meldte underveis, så fikk vi landet sånn nogenlunde på beina. Så måtte det jo være Emiliano Martínez som fikk den regelen ut i praksis, skriver han på X.

Det var Lilles kaptein Benjamin André som måtte score på den siste straffen, men Martinez reddet forsøket.

Lille ledet 2–0 og lå an til å gå videre med få minutter igjen av ordinær tid. Så dukket Matty Cash opp og banket inn Villas redusering fra 20 meter. Skuddet gikk inn via en motspiller.

I forkant klønet Lille det til da keeper Lucas Chevalier kolliderte med en lagkamerat og mistet ballen.

Tidligere i kampen scoret Yusuf Yazici med innsiden av venstrefoten etter 15 minutter, mens André stusset inn 2–0 på en corner halvveis ut i 2.-omgangen.

Aston Villas avansement er en opptur for Premier League i Europa. Det kom dagen etter at både Manchester City og Arsenal forsvant ut av mesterligaens kvartfinaler.

Unai Emery kan bli første manager til å lede Aston Villa til en tittel siden Birmingham-klubben vant ligacupen i 1996.

Også i Italia ble det ekstraomganger da Fiorentina slo tsjekkiske Viktoria Plzen 2–0. Sammenlagt endte det med samme sifre.