– I dag er vi ikke en god utgave av oss selv. Vi hever oss kanskje litt i 2. omgang, men alt i alt taper vi fortjent. Det er ikke godt nok, sa Tromsø-trener Gard Holme.

Brann og Haugesund har allerede vist seg for sterke denne sesongen, og søndag sørget Pape Guèye for et nytt Tromsø-nederlag.

Dermed er poengfangsten null etter klubbens tre første kamper i sesongen. Det står i kontrast til fjorårets overraskende tredjeplass.

Nyopprykkede KBK innkasserte sin andre seier for sesongen. 2-1-1 er solid uttelling på de fire første kampene.

– Det kostet å få tre poeng her i dag. Det blir litt småekkelt på slutten, men det er et ungt lag, og det bra vi klarer å ri av stormen, sa KBKs Dan Peter Ulvestad.

Ruben Yttergård Jenssen og Tromsø fikk det tøft mot KBK søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

KBK kom til en rekke sjanser mot slutten av førsteomgangen, og fem minutter før pause kom de med et skremmeskudd da Brynjolfur Willumsson tvang Jakob Haugaard ut i full strekk.

Fire minutter senere satt den i nettet. I etterdønningene av en corner fikk Guèye muligheten fra få meter og banket til på halv volley til 1-0.

– Vi blir altfor ubesluttsomme etter en corner. Vi må stramme oss opp før andreomgangen, sa Tromsø-kaptein Ruben Yttergård Jenssen til TV 2 i pausen.

Vondt så ut til å bli til verre for gjestene da KBK fikk straffespark like før timen spilt. Willumsson holdt imidlertid Tromsø inne i kampen da han traff stolpen fra elleve meter.

Vegard Erlien var nær scoring ti minutter før slutt og kunne sikret et etterlengtet poeng, men ballen endte i klypene til Michael Lansing.

KBK møter Træff til cupkamp onsdag. Deretter venter Strømsgodset på bortebane søndag.

Tromsø møter på sin side Fløya i cupen onsdag, før Sarpsborg tar turen nordover til eliteseriekamp søndag.