– Erling og Kevin (De Bruyne) ba meg om å bli byttet ut, det samme med Manuel (Akanji). De kunne ikke fortsette, sier Guardiola på pressekonferansen etter det dramatiske tapet på straffespark.

For da ekstraomgangene skulle sparkes i gang, gikk Haaland av banen.

Fra benken ble han vitne til at ekstraomgangene rant ut i straffesparkkonkurranse.

Og fra sidelinjen ble han vitne til at straffesparkkonkurranse ble til Champions League-exit i kvartfinalen.

FERDIG: Erling Braut Haaland tok plassen på benken før ekstraomgangene. Foto: Mike Egerton / Pa Photos

– Jeg er ikke tilhenger av å gjøre mange bytter, men Kevin, Erling og Manuel ba meg om å få gå av, sier Guardiola.

Etter de dramatiske straffene holdt Haaland rundt lagkamerat Bernardo Silva. Portugiseren hadde en skjebnesvanger bom, en bom etter han tilsynelatende forsøke å lobbe ballen i mål.

Det er et av Haalands største nederlag i karrieren, definitivt det største siden han kom til Manchester City for snart to år siden.

Etter kampen var han ikke noe sted å finne. Han gikk ikke gjennom pressesonen, nær sagt som vanlig, og gjorde ingen intervjuer.

Klippen Rüdiger

Antonio Rüdiger har vært en klippe for Real Madrid i dobbeltoppgjøret mot Manchester City – og i straffesparkkonkurransen avgjorde tyskeren.

Champions League-spesialisten Real Madrid er videre og møter Bayern München i semifinale. Tittelforsvarer Manchester City er ute.

– Det er veldig frustrerende. Jeg så bare ett lag på banen, skal jeg være ærlig. Vi hadde fortjent å gå videre, sier City-stjernen Rodri i pressesonen.

Skuddstatistikken talte 33–8 i favør City etter 120 minutters spill. Men Real Madrid er Real Madrid: De har en egen evne til å mane fram seieren i Champions League.

Kampene mellom Real Madrid og Manchester City er moderne klassikere, og man må spørre seg om man har en bedre rivalisering i Champions League for øyeblikket.

– Jeg får gåsehud av å snakke om det, sier Real Madrid-spiller Nacho til Movistar.

I sin første sesong som Real Madrid-spiller kan Jude Bellingham vinne både La Liga og Champions League.

– Jeg kunne ikke drømt om en bedre start, sier Bellingham til TNT Sports.

REDDET CITY: Det gikk lenge mot et smertefullt tap, så dukket Kevin De Bruyne opp og frelste City. Foto: Molly Darlington / Reuters

Haaland i tverrliggeren

Manchester City lå under en god time etter City-nemesisen Rodrygos tidlige kontringsmål, men så: Kevin De Bruyne plukket opp returen og banket ballen i nett-taket.

Det sikret ekstraomgangene.

Haaland kom til tre sjanser i første omgang, én av dem virkelig god – headingen virket perfekt, men ble hindret av tverrliggeren.

Det var det nærmeste han kom i løpet av de nitti minuttene. På fire kamper mot Real Madrid i City-drakten har Haaland null mål.

Og til sist viste Real Madrid sin storhet i denne turneringen.

Det er ikke uten grunn de har 14 titler – soleklart flest av alle.

– Jeg angrer ingenting etter disse kampene. Vi gjorde alt vi kunne – for en fantastisk måte å tape på. Gratulerer så mye til Real Madrid, sier den slagne manageren Pep Guardiola.