Siste nytt:

  • I dag kl. 3.30

    Enighet i lønnsoppgjøret for over 10.000 renholdere

    Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service og Handel er kommet til enighet om årets lønnsoppgjør for over 10.000 renholdere.

  • I dag kl. 3.06

    Biskop tilgir kirkeangriperen

    Den assyriske biskopen Mar Mari Emmanuel er på bedringens vei etter det dramatiske angrepet under gudstjenesten mandag.

  • I dag kl. 2.08

    Mann startet BMWs dyreste bil og stakk av med nøkkelen: – De ansatte løp etter

    Fire-fem ansatte la på sprang etter en mann som stakk av med bilnøklene til den aller dyreste bilen i forretningen. Det endte med konfrontasjon.

  • I dag kl. 1.49

    EU-ledere: Raskere luftvernhjelp til Ukraina

    Krigene i Ukraina og Midtøsten sto i fokus på EU-toppmøtet. Nye sanksjoner mot Iran og fortgang i anskaffelse av luftvern til Ukraina er resultatet.

  • I dag kl. 1.14

    Googlet «Ho long to die in cold» timer før politimannen ble funnet død i snøen

    Rettskrangler, stygge anklager og konspirasjonsteorier. Nå begynner rettssaken mot den 44 år gamle kvinnen, som er tiltalt for drapet på kjæresten og politibetjenten John O'Keefe (46).

  • Onsdag 17. april kl. 23.47

    Manchester Citys CL-drøm knust – tapte mot Real Madrid på straffer i utrolig thriller

    (Manchester City – Real Madrid 1–1, 4–4 sammenlagt, 3–4 etter straffer) Real Madrid knuste Manchester Citys Champions League-drøm etter en høydramatisk straffesparkkonkurranse.

  • Onsdag 17. april kl. 23.47

    Haaland ba om å bli byttet ut da City røk ut av Champions League: – Kunne ikke fortsette

    (Manchester City – Real Madrid 1–1, 4–4 sammenlagt, 3–4 etter straffer) Da thrilleren mellom Manchester og Real Madrid skulle avgjøres, satt toppscorer Erling Braut Haaland (23) på benken.

  • Onsdag 17. april kl. 23.37

    Truet beboere med jernstang

    Politiet melder at de har pågrepet en mann i Bærum. Han skal ha truet flere beboere i et bofellesskap med en jernstang, opplyser de. Mannen skal ikke ha vært samarbeidsvillig, men pågripelsen gikk ifølge politiet for seg uten særlig dramatikk. – Ingen ble skadet under opptrinnet. Mistenkte er en mann i 40-årene som politiet kjenner til fra før, opplyser politiet.

  • Onsdag 17. april kl. 23.11

    Viftet med revolver på gata

    En mann i trettiårene er pågrepet av politiet etter at han onsdag kveld veivet med en revolver i Storgata i Oslo.

  • Onsdag 17. april kl. 23.06

    Mann pågrepet – skal ha viftet med revolver

    Politiet i Oslo har pågrepet en mann utenfor en dagligvarebutikk i Storgata. Han skal ha viftet med en revolver. – Det var flere personer i området, men ingen er skadet. Patruljer tok kontroll på mannen kort tid etter at meldinga ble ringt inn, skriver politiet.

  • Onsdag 17. april kl. 22.53

    Fortvilet Ødegaard i kjempenedtur: – Nedbrutt

    (Bayern München – Arsenal 1–0, sammenlagt 3–2) De har opplevd en gedigen fiaskosesong. Men Bayern München feide Martin Ødegaard & co. ut av Champions League.

  • Onsdag 17. april kl. 22.38

    Sjå Vestlandsrevyen klokka 22.55

    Folk på sørsida av Førdefjorden er no leie av at dei ikkje kan sykla eller gå inn til Førde. Etter at eit steinras sperra gang og sykkelvegen, er bilvegen – med forbod mot gåande og syklande – det einaste alternativet. Sjå meir i Vestlandsrevyen. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Onsdag 17. april kl. 22.34

    Tap for Storhamar

    Storhamar Hockey tapte 5–2 mot Vålerenga på Jordal Amfi i den andre finalekampen i NM-sluttspillet i kveld. No står laga 1–1 samanlagt i serien som spelast i best av sju oppgjer. Hamarsingane vann første finalekamp og laga møtest igjen på Hamar fredag.

  • Onsdag 17. april kl. 22.32

    Se kveldens siste TV-nyheter 22.55

  • Onsdag 17. april kl. 22.23

    En pågrepet for innbrudd i bod i Arendal

    En person er pågrepet for å ha gjort innbrudd i en sykkelbod i Arendal onsdag kveld, melder politiet. Det skal ha vært to personer som tok seg inn i boden. Den andre personen er ikke pågrepet.

  • Onsdag 17. april kl. 22.17

    Vil øke festeavgiften for grav i Lindesnes

    Lindesnes kirkelige fellesråd vil øke festeavgiften for grav fra 250 kroner til 265 kroner i år, skriver avisen Lindesnes. Med økningen på 15 kroner per grav per år, forventer fellesrådet økte inntekter på rundt 50.000 til 60.000 kroner. Saken skal behandles av lokalpolitikerne i Lindesnes.

  • Onsdag 17. april kl. 22.08

    Vil ha fylkeskommunen med i Norske kjernekraftkommuner

    Fylkeskommunedirektør i Agder Tine Sundtoft vil ha fylkeskommunen med i organisasjonen Norske kjernekraftkommuner (NKK), skriver Fædrelandsvennen. Bakgrunnen er en invitasjon fra styret i NKK, som ønsker seg kommuner og fylkeskommuner som medlemmer. Sundtoft ønsker ikke å kommentere saken ettersom den er oversendt til politisk behandling, ifølge avisa.

  • Onsdag 17. april kl. 22.02

    Bekrefter samtaler med Iran: – Det er ikke koseprat

    Norsk UD fortsetter samtalene med myndighetene i Iran. To ganger denne uken har statssekretær Andreas Motzfeldt Kravik (Ap) snakket med viseutenriksminister Ali Bagheri-Kani i Teheran på telefon.

  • Onsdag 17. april kl. 22.01

    ØIF sikret sluttspillsplass

    Håndballaget ØIF Arendal sikret semifinaleplass i sluttspillet da de slo Nærbø 33-28 onsdag kveld. ØIF lå under ved pause, men snudde kampen ved hjelp av meget stor uttelling på å ta ut keeper og spille sju mot seks.

  • Onsdag 17. april kl. 21.44

    Nærbø tapte kvartfinale – Haugseng irritert

    Mathias Rohde Larson herjet og scoret 13 mål da ØIF Arendal tok seg til semifinale i håndballsluttspillet med 33–28 borte mot Nærbø. ØIF Arendal lå under ved pause mot Nærbø, men snudde kampen ved hjelp av meget stor uttelling på å ta ut keeper og spille sju mot seks. Etter kampen tordnet Nærbø-trener Rune Haugseng mot den delen av spillet. – Arendal er et fint og godt lag, men hvis håndballen skal utvikle seg, er det helt feil å drive med å spille sju mot seks. Hvis ungene skal lære å spille offensivt, spille duell og stjele ball, og så skal vi voksne lage kjedelig håndball for publikum som må stå og kikke på sju mot seks, så kan man like godt slutte, sa han i intervju med HåndballTV vist på TV 2. ØIF Arendals trener Heine Jensen var heller ikke avvisende til kritikken. – Jeg kan forstå Rune. Ingen liker regelen, men når den er der, ville det være usmart ikke å bruke den. Vi har ofte vært gode i det, sa han til HTV. (©NTB)

  • Onsdag 17. april kl. 21.32

    Gråtkvalt Johanna (25) i tale utenfor Stortinget: – Vi står på kne

    Onsdag kveld har flere hundre bønder fra hele landet samlet seg utenfor Stortinget for å demonstrere.

  • Onsdag 17. april kl. 21.30

    BT: Bremsene på godstoget fungerte ikke som de skulle

    22. mars i år sporet et godstog av ved Arna stasjon utenfor Bergen. Det ble tidlig klart at toget som sporet av hadde kjørt på rødt lys. Det ble så ledet ut på et sidespor av en sikkerhetsmekanisme, før det fortsatte å kjøre på grusen innover i tunnelen. Ifølge Bergens Tidende sier deres politikilder at en av politiets mest sentrale hypoteser er at bremsene på toget ikke virket som de skulle. Politiet skal nå blant annet undersøke om alt ble gjort riktig før avgang. Blant prosedyrene som skal gjøres før en togavgang, er sjekk av bremsene, skriver BT. Avisen får opplyst at det normalt settes av halvannen time til å klargjøre togene, og at bremsene i hele togsettet må sjekkes – ikke bare i lokomotivet. Per Magne Kristiansen er advokaten til den ansatte som hjalp til med å klargjøre toget for avgang. Den ansatte jobber som bremseprøver. – Min klient mener at han ikke har gjort noe som er straffbart eller erstatningsberettiget, sier Kristiansen til BT. På spørsmål fra NRK avviser Havarikommisjonen at ulykken skal ha noe å gjøre med manglende vedlikehold på togvognene.

  • Onsdag 17. april kl. 21.23

    Rektor ber om hjelp fra foreldre etter mange påsatte småbranner

    Den siste tiden har det vært flere påsatte småbranner ved Sandbakken barne- og ungdomsskole i Sarpsborg. – Problemet vårt er at elevene fyrer opp små bål inne i skolebygningen, sier rektor Maryan Lundskog Aasberg. Det er i ungdomsskoledelen at dette er et problem. – De har fyrt opp bål i søppelkasser fylt med papir som står på toalettene. Det tar jo skikkelig fyr. Brannalarmen ved skolen er direkte knyttet til brannvesenet. Brannvesenet kommer som oftest med flere biler. - De gjør det nok mest for gøy. De synes kanskje det er gøy når brannvesenet kommer. Og så får de jo litt fri fra undervisning. Men jeg tror ikke de tenker over konsekvensene. Hun sier at de ikke vet hvem som står bak. I dag sendte skolen ut en melding til alle ungdomsskoleforeldre, der de ber om hjelp. – Jeg ønsker at foreldrene snakker om alvoret rundt dette hjemme. Og så ønsker vi at de som vet noe, kan fortelle oss, sånn at vi kan få jobbe litt med de elevene som har dette som hobby.

  • Onsdag 17. april kl. 21.19

    Vålerenga snudde på 40 sekunder – utlignet i NM-finalen

    (Vålerenga – Storhamar 5–2, 1–1 i kamper) Storhamar tok ledelsen i Jordal Amfi, men «Iskrigerne» slo kraftig tilbake

  • Onsdag 17. april kl. 21.06

    Rentekutt kan drøye: – De som har minst merker det mest

    Mens Jonas har sett skateboard-prisen gå til himmels, sitter Trine igjen med 1.000 kroner når alle regningene er betalt.

  • Onsdag 17. april kl. 20.46

    Situasjon på Nærbø

    Politiet rykte ut til Nærbø stasjon etter melding om ungdommar som var truande på staden. Kontroll på tre personar. Ein av dei mistenkte, som er 13-14 år, skal ha vist ein kniv under hendinga. Politiet fann lommekniven då dei utførte kontroll.

  • Onsdag 17. april kl. 20.02

    Amsterdam forbyr nye hoteller – vil «drepe» masseturismen

    Nye hotell kan bare bygges hvis et annet hotell stenger. Nå går hotellbransjen ut mot avgjørelsen.

  • Onsdag 17. april kl. 20.01

    Strømmen tilbake etter at bil trillet inn i trafostasjon

    Strømmen er tilbake for husstandene på Vigeland i Lindesnes som opplevde strømbrudd onsdag kveld. Det viser oversikten til Glitre Nett. Flere hundre ble strømløse etter at en bil trillet inn i en trafostasjon.

  • Onsdag 17. april kl. 19.57

    HamKam tapte mot Brann

    HamKam tapte 0–1 borte mot Brann i deres fjerde kamp i eliteserien onsdag kveld. Det sto lenge 0–0 mellom lagene, men etter drøye 80 minutter sørget Brann-innbytter Aune Heggebø for scoring til hjemmelaget. HamKam står med 1 poeng så langt. På søndag møter de Strømsgodset på Briskeby.

  • Onsdag 17. april kl. 19.55

    Brann-kapteinen: – Litt frustrerende å kjenne på

    (Brann – HamKam 1–0) Et skadeskutt Brann-lag brukte over 180 minutter på sesongens første hjemmescoring. Kapteinen sier det ikke flyter helt.

  • Onsdag 17. april kl. 19.55

    Heggebø reddet Brann mot HamKam

    Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam. Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion. Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien. Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider får jubel blant de drøyt 16.000 på tribunen. Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet. Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

  • Onsdag 17. april kl. 19.53

    Giganttabbe da Odd sjokkerte Molde

    (Molde – Odd 1–2) Trener Erling Moe tok nøkkelspillerne av banen i et kontroversielt trippelbytte. Molde fikk betalt med et sviende tap på hjemmebane.

  • Onsdag 17. april kl. 19.52

    Klatrer reddet ut av fjellhylle i Vågan

    Redningshelikopteret i Bodø har hentet en klatrer med knekt fot ut fra en fjellhylle på Presten i Vågan kommune. Det skriver HRS Nord-Norge på twitter. Personen vil bli transportert til sykehuset i Bodø for videre oppfølging.

  • Onsdag 17. april kl. 19.48

    Haaland-ryktene som aldri dør ut: – De gjorde en stor feil

    Men akkurat hva var det Real Madrid gjorde galt for to år siden?

  • Onsdag 17. april kl. 19.41

    Har signert for Start

    Fredrik Mani Pålerud har signert under på en kontrakt ut året med IK Start. Det skriver klubben i en pressemelding. 30-åringen spilte de foregående to sesongene i Sandefjord, og har også en fortid fra blant annet Sandnes Ulf, og Kongsvinger. - Det kjennes godt å signere for IK Start. Jeg har vært her og trent med laget i en god måned, og føler meg godt integrert i gruppen allerede, sier høyrebacken i pressemeldingen.

  • Onsdag 17. april kl. 19.36

    Råkjørte på Sannidalsveien

    Tre sjåfører fikk servert hver sin fartsbot da Utrykningspolitiet stilte seg opp langs Sannidalsveien i Kragerø onsdag ettermiddag. Høyeste målte hastighet var 61 km/t i 50-sonen.

  • Onsdag 17. april kl. 19.33

    Fryktindeks bykset etter uro i Midtøsten

    Svingningene i markedet nådde sitt høyeste siden oktober. Investorer må punge ut for å sikre seg.

  • Onsdag 17. april kl. 19.33

    127 kom på visning: Gikk 2,5 millioner over prisantydning

    – Du ser ikke sånne tall så ofte, sier eiendomsmegler.

  • Onsdag 17. april kl. 19.26

    Sjå Vestlandsrevyen klokka 19.45

    Politiet har sikta ein mann i 20-åra for drap etter eit overdosedødsfall i Bergen i november i fjor. Ein 18 år gamal mann døydde og tre personar blei pågripne for å ha etterlete mannen i hjelpelaus tilstand. Dette er endra til drapssikting for den eine av desse, og han blir framstilt for varetektsfengsling i morgon. Sjå meir i Vestlandsrevyen. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Onsdag 17. april kl. 19.25

    Varsler bondeaksjoner på E6 onsdag kveld

    Småbrukarlaget varsler stordemonstrasjoner flere steder i landet det neste døgnet. Klokka 20 onsdag går det en traktorkolonne på E6 fra Soknedal og sørover til Berkåk, opplyser bonde Mona Granmo fra Soknedal til Adresseavisen. Statens vegvesen melder at 10–15 traktorer kjører nordover fra Soknedal, og ikke sørover slik det først ble annonsert. – Vi endra rute i siste liten, sier bonde Geir Morten Granmo, som organiserte demonstrasjonen. Dette er en lokal markering av stordemonstrasjonen Småbrukarlaget arrangerer på Eidsvoll plass, etter Arbeiderpartiet og Senterpartiet har søkt samarbeid med Høyre og Venstre for å få flertall for sitt forslag til tallgrunnlag. Det skriver Småbrukarlaget på sine hjemmesider. Demonstrantene mener tallgrunnlaget som brukes i den nye stortingsmeldingen er feil, og vil dermed føre til en timelønn bøndene er misfornøyd med.