Tidenes største seier i øverste divisjon – HamKam vant 7-1!

Frank Løke er på vei mot Mount Everest-toppen

Det opplyser kjæresten til VG torsdag.

• I dag kl. 21.03

Knutsen-tirade etter Bodø/Glimt-triumf: – Forkastelig

(Bodø/Glimt – Tromsø 4–0) Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen mener journalister i Tromsø «oppfører seg som supportere» og kaller det «en skam».

• I dag kl. 21.00

USA: Vil lette føderale restriksjoner på marihuana

Det amerikanske justisdepartementet vil reklassifisere marihuana.

• I dag kl. 20.51

Ansatte i Forsvaret vant søksmål om pensjonsrettigheter

Tillegg som offiserer i Forsvaret får for å være på øvelser, seiltokt eller vakter, skal regnes inn som grunnlag for pensjonen, slår Gulating lagmannsrett fast.

• I dag kl. 20.44

Knepent tap for Sandefjord

Brann-Sandefjord: 2-1. Blåtrøyene fra hvalfangerbyen måtte reise poengløse hjem fra byen mellom de syv fjell torsdag. Etter en målløs førsteomgang scoret hjemmelaget to ganger før gjestene fra Sandefjord fikk notert en redusering fire minutter på overtid.

Eikrems dobbel straffet Odd i fritt fall: – Utilgivelig

(Odd – Molde 0–4) Kjempefeil ødela vertenes 16.-maifest i Eliteserien.

• I dag kl. 20.43

Rykker ut på melding om naturbrann

Nødetater er fremme ved en naturbrann, område Trollskogen i Stavanger. Brannen er slukket og det er kontroll på stedet. Vekteren brannbåt kommer og spyler for å forebygge eventuell ulming i mosen. Ingen mistenkte, ukjent brannårsak.

• I dag kl. 20.39

Odd-smell mot Molde

Odd-Molde: 0-4. Det endte med stygge sifre for Odd i 16. mai-kampen på Falkum. Molde scoret fire ganger uten at hjemmelaget fikk en eneste nettkjenning. – Rett og slett katastrofe hvordan vi forsvarer oss. Vi henger ikke med. Helt utilgivelig. To kjempefeil ga de 2–0, sa en oppgitt Espen Ruud i pauseintervjuet med TV 2.

• I dag kl. 20.37

Stakk av fra politiet

Politiet i Sandnessjøen ble i kveld oppmerksom på en fører som hadde høy fart på motorsykkel. Under et forsøk på å stoppe sjåføren, stakk den av. Patruljen fant den parkert utenfor et hus etter kort tid, der fører er avhørt og førerkort beslaglagt. Det samme gjelder motorsykkelen, skriver politiet på X.

• I dag kl. 20.35

Personbil kjørte av vegen ved Biristrand

Torsdag kveld ved 20-tiden kjørte en personbil av Åsrovegen ved Biristrand i Gjøvik slik at den rullet på taket. Det var to personer i bilen, og begge ble kjørt til legevakta for sjekk. Føreren mistenkes for promillekjøring, opplyser politiet i Innlandet.

• I dag kl. 20.33

Skottland vil løslate fanger før tiden

Skotske fengsler er overfylte. Nå vil lokalstyret løslate innsatte som soner straffer på mindre enn fire år.

• I dag kl. 20.27

Stanset med spikermatte etter fyllekjøring

En mann i 50-årene nektet å stoppe da politiet forsøkte å stanse bilen torsdag kveld. Lovens håndhevere hadde fått melding fra publikum som kunne fortelle om en sjåfør de mente fremsto beruset. Bilen kjørte i retning Porsgrunn sentrum og politiet påtraff bilen ved Rugtvedt. – Han ville ikke stanse på signal fra politiet, men han kjørte ikke fort. En annen politipatrulje la ut en spikermatte og etter noen hundre meter stanset bilen, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud ved Sør-Øst politidistrikt. Sjåføren fremsto godt beruset og utåndingsprøven viste en promille på hele 2,7. Saken er anmeldt og mannens førerkort ble beslaglagt. Politiet opplyser at mannen samtykket i beslaget.

• I dag kl. 20.23

Forskere: Over 60 prosent av verdens korallrev opplevde bleking i fjor

Nær to tredeler av verdens korallrev ble bleket i 2023 som følge av forverrede vannforhold. Det opplyser den amerikanske hav- og atmosfæreadministrasjonen (NOAA).

Raufoss tapte mot Moss

Moss vant 2–0 over Raufoss i 1. divisjon torsdag. Moss tok ledelsen ved Sebastian Pedersen allerede etter ti minutters spill. Gjestene doblet ledelsen i andre omgang. Etter torsdagens kamp ligger Raufoss på tolvteplass på tabellen med åtte poeng.

• I dag kl. 20.20

Kongsvinger vant mot Vålerenga

Kongsvinger fikk med seg tre poeng da Vålerenga ble slått 2–0 i 1. divisjon i fotball for menn. Harald Holter sendte Kongsvinger i føringen et kvarter før pause. Jesper Grundt doblet ledelsen for gjestene etter drøyt 75 minutter. Dermed endte kampen 0–2. Kongsvinger er nå på andreplass 1. divisjon med 15 poeng. (©NTB/NRK)

Kjørte i midtrabatt i Tønsberg

En kvinne i 90-årene fikk førerkortet beslaglagt etter at hun torsdag kveld kjørte inn i en midtrabatt ved Olsrød Park i Tønsberg. Politiet opplyser at kvinnne også blir anmeldt for hendelsen.

• I dag kl. 20.19

Person påkøyrd i Trondheim

Ein fotgjengar er påkøyrd av ein taxi på Tempe i Trondheim. Personen blør litt frå hovudet og er sendt til St. Olavs hospital for vidare undersøking. Politiet er i gang med avhøyr og undersøkingar på staden. – Kan verke som fotgjengar har gått rett ut i vegbanen, melder politiet som opprettar sak.

• I dag kl. 20.15

Fyllekjørte av ferja i Horten

En mann i slutten av 50-årene fikk politiets oppmerksomhet da han kjørte av ferja i Horten tosdag ettermiddag. Bilføreren blåste til over 2,5 i promille i politets alkometer. Mannen ble fremstilt for blodprøver, saken er anmeldt og førerkortet ble naturlig nok beslaglagt. Politiet opplyser at mannen erkjente forholdet og samtykket i førerkortbeslaget.

• I dag kl. 20.13

Levanger 2–2 Ranheim

Kampen i 1. divisjon mellom Levanger og Ranheim på Moan enda med uavgjort. Levanger gjekk til pause med ei 2–1-leiing, men etter 84 minutt utlikna Ranheim og kampen enda 2–2.

• I dag kl. 20.11

Kvinne påkjørt av bil i Lillestrøm

Hun er kjørt til sykehus for sjekk, melder politiet.

• I dag kl. 20.10

Vålerenga skuffet på hjemmebane – Start vant endelig etter målshow

(Vålerenga – Kongsvinger 0–2, Start – Egersund 4–3) Vålerengas seiersrekke stoppet mot Kongsvinger. Samtidig tok Start en kjærkommen seier og vippet Egersund ned fra tabelltoppen.

• I dag kl. 20.09

Kristiansund-kapteinen slaktet eget lag i 0-1-tap i Haugesund

(Haugesund – Kristiansund 1–0) Kristiansund leverte en tam forestilling i Eliteserien 16. mai og tapte fortjent.

• I dag kl. 20.08

Sogndal vann mot Ålesund

Sogndal vann 2–0 mot Ålesund, og kan dermed feire 17. mai på tabelltopp, med same poengsum som Kongsvinger. Målscorarar var Martin Høyland og Daniel Arrocha.

• I dag kl. 20.06

Russebuss får bruksforbud etter å ha kjørt med russ på taket på E6

Politiet fikk torsdag morgen melding om en russebuss med to personer på taket på E6 i Ås. Politiet besluttet å gi bussen midlertidig bruksforbud.

Åsane tapte for Mjøndalen

Åsane tapte mot Mjøndalen. Stillinga blei 2–1 til Mjøndalen. Det var Mjøndalen-spelarane Meinhard Olsen og Mathias Bringaker som sikra dei første måla. Deretter fekk Åsane-spelar Kristoffer Larsen sett inn ballen i mål, indirekte målgivande frå Steffen Lie Skålevik.

• I dag kl. 20.05

HamKam tok sin største seier på øverste nivå

HamKam fikk sin første seier i eliteserien denne sesongen da de vant hele 7–1 mot Sarpsborg på bortebane. HamKam ledet allerede stort til pause – da var stillingen 5–0 til Hamar-laget. Sarpsborg fikk inn en redusering tidlig i andre omgang, før HamKam-spissene Henrik Udahl og Pål Alexander Kirkevold sørget for kampens siste scoringer. Seieren er HamKams største seier på øverste nivå noensinne. Med denne storseieren så inntar HamKam en 13. plass med syv poeng. Neste kamp er mandag 20. mai mot Bodø/Glimt.

• I dag kl. 20.02

Rosenborg tapte på heimebane

RBK tapte 1–3 mot KFUM Oslo. Ved siste fløytestøyt blei Alfred Johanssons menn møtt med tydeleg piping frå heimepublikummet. Fleire av supporterane gjekk frå stadion før kampslutt. Rosenborg scora ingen mål i kampen, medan KFUM Oslo stod for tre mål og eit sjølvmål.

Start tok årets første seier

Etter to mål av Eirik Schulze og Mathias Grundetjern kunne Start endelig juble for årets første seier i 1. divisjon. Start slo serieleder Egersund 4–3 på Sparebanken Sør Arena på fotballens nasjonaldag 16. mai. Med årets førtse seier tar Start steget opp fra sisteplass til nest sisteplass på tabellen i 1. divisjon.

Start tok årets første seier på fotballens nasjonaldag

Etter to mål av Eirik Schulze og Mathias Grundetjern kunne Start endelig juble for årets første seier i 1. divisjon. Start slo serieleder Egersund 4–3 på Sparebanken Sør Arena på fotballens nasjonaldag 16. mai. Med årets første seier tar Start steget opp fra sisteplass til nest sisteplass på tabellen i 1. divisjon. Starts mål: E. Schulze (9', 69') og M. Grundetjern (41', 73')

• I dag kl. 19.59

Seier for FFK – stortap for Sarpsborg 08

16. mai er fotballens store festdag, men det var ikke alle østfold-byene som kunne juble like høyt i dag. På en nesten fullsatt stadion i Fredrikstad endte kampen mellom FFK og Strømsgodset med 4–1 til FFK. For Østfolds andre lag i Eliteserien så endte det med stortap for Sarpsborg 08. I Sarpsborg tapte hjemmelaget 1–7 mot HamKam. I OBOS-ligaen gikk Moss seirende ut av kampen mot Raufoss. Resultatet ble 0–2 til mossingene på bortebane.

• I dag kl. 19.57

Viking ydmyket på hjemmebane: – Pinlig

(Viking – Lillestrøm 1–4) Det ble alt annet enn god stemning i Stavanger på fotballens festdag.

• I dag kl. 19.56

Full fotballfest i Fredrikstad: Herjet med Strømsgodset

(Fredrikstad-Strømsgodset 4–1) Vi ønsker lykke til til alle som skal arrangere 17. mai-fest i Fredrikstad-området. Denne blir vanskelig å toppe.

Brann vann 2–1 mot Sandefjord

Brann vann mot Sandefjord i 16. mai-kampen på Brann Stadion. Laga tok pause på 0-0, men fem minutt ut i andre omgang sørga innbytar Bård Finne for kveldens første mål. 10 minutt seinare kulminerte Brann med Emil Kornvigs 2-0-scoring. På overtid var Sebastian Mathisen på plass og sikra mål for Sandefjord.

Brann vann 2-1 mot Sandefjord

Brann vann mot Sandefjord i runden på 16. mai på Brann stadion. Frå Brann var det Emil Kornvig og Bård finne som sikra mål, og frå Sandefjord Sebastian Mathisen som scora.

• I dag kl. 19.54

Mulig voldshendelse i Oslo

En person blør fra hodet etter en mulig voldshendelse i Oslo. Politiet er på stedet. – Det er mulig at et stikkvåpen har blitt brukt mot hodet, sier Sven-Martin Ege, operasjonsleder i Oslo politidistrikt. Fornærmede er en person i 40-årene. Denne personen er oppegående, og politiet beskriver skaden som en lettere skade. En person er pågrepet og kjørt til arresten.

Dansk festaften da Bodø/Glimt feide over Tromsø

(Bodø/Glimt – TIL 4–0) Spesielt Albert Grønbæk (22) var i det lekne hjørnet på et fullsatt Aspmyra.

• I dag kl. 19.53

Fotballfest i Bergen: Brann satte klubbrekord da Sandefjord ble slått 2–1

(Brann – Sandefjord 2–1) Aldri før har Brann gått så lenge uten baklengsmål i Eliteserien.

• I dag kl. 19.52

44 rein drept av ulv i Øst-Finnmark – Statsforvalteren gir fellingstillatelse

44 reinsdyr har siden i vinter blitt drept av ulv i Sør-Varanger kommune. Nå har Statsforvalteren gitt skadefellingstillatelse på én ulv i området.

• I dag kl. 19.49

Bortvist fra Vikingkamp

To menn i begynnelsen av 20-årene er bortvist fra kampen mellom Viking og Lillestrøm på SR-Bank Arena på grunn av ordensforstyrrelse. Også en gutt i tenårene, en mann i 50-årene og en mann i 60-årene er bortvist for ordensforstyrrelse.