Nyheter - Oppland & Hedmark:

 • I dag kl. 17.57

  Voldhendelse var selvpåført

  Politiet meldte ved 15:30- tiden at en mann var skadd etter en voldshendelse ved Skarnes stasjon i Sør-Odal. Politiet skrev at de ikke hadde kontroll på gjerningspersonen, men like før klokka 18 melder de at etterforskningen har avdekket at skaden var selvpåført.

 • I dag kl. 17.17

  Kjørt inn i bru i Trysil

  En personbil har kjørt inn i ei bru i Trysil. Ingen personer skal være skadd. Politiet oppretter trafikksak.

 • I dag kl. 16.04

  En skadet etter voldshendelse i Sør-Odal

  Det har skjedd en voldshendelse ved Skarnes stasjon i Sør-Odal. En skadet person er tatt hånd om. Personen skal være oppegående, melder politiet. Hendelsesforløpet er foreløpig uklart. Politiet er på stedet og foretar undersøkelser. Antatt gjerningsperson har forlatt stedet.

 • I dag kl. 15.59

  Rykket ut til blotter i Gjøvik

  Politiet rykket ved 13-tiden til rådhuset i Gjøvik sentrum etter melding om at en person skal ha blottet seg for forbipasserende ved rådhuset. Mannen skal også ha vært inne i biblioteket. Mannen overtas av helsevesenet etter en hendelsen. Det melder Opplad Arbeiderblad. Det var blant annet flere barn i området da politiet rykket ut. – Vi tok raskt kontroll på mannen, opplyser operasjonsleder Bård Einar Hoft til avisa.

 • I dag kl. 12.59

  Bil kjørte i feil retning på E6 i Ringsaker

  Tirsdag ettermiddag fikk politiet flere nødanrop om en bil som kjørte i motgående felt på E6 ved Rudshøgda i Ringsaker. Bilen kjørte sørover i nordgående felt, opplyser politiet i Innlandet. Føreren av bilen fant etter hvert ut at dette var feil og snudde. Bilføreren er anmeldt, og førerkortet er beslaglagt etter hendelsen.

 • I dag kl. 11.37

  Syklist og bil i ulykke

  Det har vært ei ulykke mellom en syklist og en bil på Furnesvegen i Brumunddal. Syklisten ble skadet men er bevisst, ifølge politiet. Det er forløpig uklart hvor alvorlig skadene er. Syklisten er kjørt til sjukehus i Hamar for videre undersøkelser.

 • I dag kl. 11.21

  Stjernespiller forlater Storhamar Hockey

  Storhamars poengkonge, Peter Quenneville forlater klubben, skriver Hamar Arbeiderblad. Ifølge avisa skal kanadieren til finsk hockey. Quenneville var med på laget som vant både serien og NM-gull sist sesong. Han gjorde også 72 målpoeng på 43 seriekamper.

 • I dag kl. 11.06

  Farevarsel om styrtregn og mye lyn på Østlandet

  Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om styrtregn og mye lyn for deler av Østlandet. Varselet gjelder for siste del av tirsdag. Meteorologene melder at det vil være store lokale variasjoner i intensitet og mengde nedbør. – Det er lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Nedbørens plassering er usikker og noen vil ikke få nedbør. Lokalt er nedbøren ventet å passere 20 mm/1t, skriver meteorologene på yr.no. Nedbøren gjør at det er fare for overvann i tettbygde områder og lokale oversvømmelser. Det er fare for stengte veier og det kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning.

 • I dag kl. 10.51

  Strammere økonomi påvirker ikke ferien

  35 prosent i Innlandet sier priser, rente og dårlig kronekurs ikke påvirker reiseplanene i sommer. Det viser en ny undersøkelse Norstat har gjort for Frende Forsikring. Landet sett under ett svarer i snitt 42 prosent at strammere økonomi ikke påvirker reiseplanene i sommer.

 • I dag kl. 9.58

  Kan bli streik i varehandelen

  I dag går fristen ut for å stemme over det største lønnsoppgjøret i varehandelen Dersom medlemmene i HK stemmer nei til lønnsoppgjøret mellom HK og Virke, vil 4000 HK-medlemmer bli tatt ut i streik. I Innlandet vil det blant annet ramme Byggmakker -butikkene på Gjøvik, Raufoss, Lillehammer, i Ringsaker og i Hamar.

 • I dag kl. 9.18

  Legger ned skole og barnehage i Åsnes

  Kommunepolitikerne i Åsnes vedtok i går å legge ned Jara skole og barnehage i Hof. Det skriver Østlendingen. Kommunestyret vedtok nedleggelsene med få motstemmer. Dermed er en lang kamp for kommunens skole og barnehage i Hof over. Samtidig valgte kommunestyret enstemmig at svømmehallen i bygda fortsatt skal være åpen fra september til mai.

 • I dag kl. 9.10

  Mange mener kommunen er for dårlig på klimasikring

  Norske kommuner gjør ikke nok for å sikre boliger og infrastruktur mot naturskader, det mener flertallet i ny meningsmåling. I undersøkelsen Norsk monitor 2024 har gjort ble nordmenn blant annet spurt om deres kommune jobber aktivt for å sikre boliger og infrastruktur mot skader som følger av klimaendringene. 38 prosent har svart uenig eller delvis uenig, mens 34 prosent sier seg enig eller delvis enig, skriver Nationen.

 • I dag kl. 7.58

  Taylor har fått sparken i SK Gjøvik-Lyn

  Richard Taylor er ferdig som hovedtrener for Gjøvik/Lyn, melder klubben i en pressemelding. Engelskmannen ble hentet til klubben foran denne sesongen men etter at Gjøvik/Lyn har tapt 7 av 8 kamper i årets serie, senest lørdag da laget tapte 8 av 7 kamper i årets serie er Richard Taylor løst fra kontrakten.

 • I dag kl. 5.32

  Utforkjøring på Kvikne

  På riksveg 3 i Kvikne kjørte en personbil med tilhenger av veien i går kveld. En lokal person i 40-åra er siktet for ruspåvirket kjøring. Siktede hadde små skader etter utforkjøringa ifølge politiet.

 • I dag kl. 5.25

  Ruskjøring ved Birkebeineren

  En mann er siktet for ruspåvirket kjøring etter et trafikkuhell i innkjøringa til Birkebeineren skistadion i Lillehammer ved 23-tida i går kveld, melder politiet i Innlandet. Mannen kom uskadd fra uhellet.

 • Mandag 27. mai kl. 22.04

  Pågripelse etter innbrudd

  Politiet har pågrepet en person mistenkt for innbrudd i Eidskog. Tidligere mandag kveld lette politiet etter en gjerningsperson som sjal ha gjort innbrudd i et hus mens en beboer var hjemme.

 • Mandag 27. mai kl. 21.33

  Rafoss seiret mot Lyn

  Raufoss slo Lyn 1-0 på hjemmebane i kveld. – Tre poeng på hjemmebane var definitivt kjærkomment og sørget for at vi holder bunnlagene på en armlengdes avstand og avanserte til 9. plass på tabellen, skriver klubben på sine nettsider. 923 tilskuere fikk med seg kampen.

 • Mandag 27. mai kl. 21.24

  Ny seier i boks for Kongsvinger

  KIL gjorde jobben borte mot Sandnes Ulf, og satte tre nye poeng inn på konto, melder klubben. En tidlig scoring av Lucas Ravn-Haren foran de tilreisende KIL-supporterne la grunnlaget. Og etter en omgang med trøkk i duellene og høy temperatur, der KIL-gutta sto opp for hverandre, kunne det også blitt flere scoringer. Men det var Jesper Grundt som økte til 2-0 noen minutter før hvilen. Også etter pause kunne det blitt flere mål, som da Haren fikk en god sjanse, men avsluttet rett på keeper, og da en i løpet av kampen frisk og skuddvillig Noa Williams satte returen utenfor fra skrå vinkel. Sandnes Ulf hadde også sine farligheter, men KIL forsvarte seg godt og gjorde jobben, melder de.

 • Mandag 27. mai kl. 20.52

  Flere uten strøm i Innlandet

  Nærmere 90 husstander skal være strømløse i Innlandet nå, ifølge Elvia. Dette gjelder for Åmot, Våler og Stor-Elvdal. Mannskaper jobber med å lokalisere og rette feilen.

 • Mandag 27. mai kl. 20.12

  Leiter etter innbruddstyv i Eidskog

  Politiet melder på X at de leiter etter en innbrudstyv i Eidskog. Gjerningsmannen skal ha gjort innbrudd i et hus mens beboer var hjemme.

 • Mandag 27. mai kl. 20.07

  Innbrudd med bajonett og machete i Hamar

  Politiet har kontroll på en person etter melding om innbrudd i en bolig i Hamar sentrum. Gjerningsperson hadde en bajonett og en machete ved pågripelsen. – Opplevdes skremmende for en del mennesker i området før politiet fikk kontroll, melder politiet i Innlandet på X.

 • Mandag 27. mai kl. 16.08

  Lyn-rekord

  Det er registrert rekordmange lynnedslag i Norge det siste døgnet. Det siste døgnet er det registrert mellom 30.000 og 34.000 lynobservasjoner. – Det er spesielt på Østlandet, men også Sørlandet, Vestlandet og Trøndelag, ja helt opp i Lofoten har vi registrert lynnedslag, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga.

 • Mandag 27. mai kl. 13.00

  Bil kjørte av vegen i Sør-Odal

  Sent mandag formiddag kjørte en bil av fylkesveg 1940 og i ei grøft ved Dølisjøen i Sør-Odal. Det er ikke meldt om personskade etter ulykka, og årsaken er ukjent. Føreren har fått sitt førerkort beslaglagt, opplyser politiet i Innlandet.

 • Mandag 27. mai kl. 12.54

  Flere tas ut i streik

  I forbindelse med streiken blant Akademikerne, blir 22 medlemmer som jobber i Norges vassdrags- og energidirektorat på Hamar tatt ut. På onsdag kan flere bedrifter i El og It-forbundet i Innlandet bli tatt ut hvis det ikke blir enighet i oppgjøret for elektrofag. Dette gjelder flere elektrobedrifter Lillehammer, Brumunddal, Hamar og Moelv med til sammen 133 medlemmer.

 • Mandag 27. mai kl. 11.58

  Beredskapsøvelse for Skibladner

  På fredag blir det en beredskapsøvelse for Skibladner.Det kommer til å foregå på og rundt Gillundstranda i Stange. Meningen er å skape en situasjoner der båten må evakueres. Det er øvingsutvalget i Innlandet som arrangerer øvelsen der nesten 400 personer deltar. Alle nødetatene er med, i tillegg til Stange og Hamar kommuner. Det vil være mange utrykningskjøretøy på veiene i området denne dagen.

 • Mandag 27. mai kl. 6.22

  Skogbrann i Rendalen slukket

  Skogbrannen i Nordre Ælingtjønna i Rendalen ble slukket rundt midnatt. Det tok lang tid for brannvesenet å nå fra til området som var langt unna kjørbar veg.

 • Mandag 27. mai kl. 5.16

  Alvorlig skadd etter slagsmål

  En mann i 20-årene er alvorlig, men ikke livstruende skadd etter et slagsmål i Nord-Aurdal i går kveld. Det ble brukt kniv under slagsmålet, som skjedde på et privat arrangement, ifølge politiet. Den skadde mannen ble tatt med av andre til legevakten og så kjørt videre til sykehuset på Gjøvik. En mann i 20-årene er pågrepet og satt i arrest på Hamar.

 • Søndag 26. mai kl. 22.00

  Riksveg 4 over Lygna er nattestengt

  Riksveg 4 over Lygna vil være nattestengt fra søndag 26. til fredag 31. mai. Veien er helt stengt fra 21.00 til 05.30. Trafikanter må beregne ekstra tid. Veien nattestenges på grunn av sprengningsarbeid. Det er ikke mulig å passere. Det blir lang omvei mens veien er stengt. – Hvor mye ekstra reisetid man må beregne avhenger av hvor man skal. Skal du reise mellom Gjøvik og Hadeland må du i utgangspunktet regne med rundt en halvtime ekstra reisetid. Trafikk og kjøreforhold kan påvirke den ekstra reisetiden, opplyser Pål Steinar Karlsen, prosjektleder i Statens vegvesen. Statens vegvesen har dialog med nødetatene dersom de har behov for å passere mens veien er nattestengt.

 • Søndag 26. mai kl. 21.49

  Flere strømbrudd i Innlandet

  Nesten 5.000 husstander har vært uten strøm i området Øyer til Ringebu søndag kveld. Alle har nå fått strømmen tilbake. Flere abonnenter i Engerdal og Trysil mistet også strømmen i forbindelse med lynnedslag.

 • Søndag 26. mai kl. 21.34

  Skogbrann i Rendalen

  Det brenner i et skogsområde i Rendalen. Vaktleder på 110-sentralen, Hans Christian Nøkleholm, opplyser til Østlendingen at det brenner i nærheten av Nordre Ælingåtjønna. Brannvesenet har hatt brannfly i lufta og trolig er det ikke snakk om en stor brann. Det er ikke bebyggelse i området og ligger langt fra kjørbar vei.

 • Søndag 26. mai kl. 20.48

  Brann i hus på grunn av lyn

  Brannvesenet måtte rykke ut til en brann i en enebolig på Fagernes i Nord-Aurdal. Trolig ble brannen forårsaket av et lynnedslag. Det to personene som var i huset kom uskadet fra det. Det ryker inn mot et boligfelt på stedet. Politiet ber beboere som blir påvirket av røyken om å lukke vinduene. Brannvesenet har nå kontroll på brannen.

 • Søndag 26. mai kl. 20.15

  Utskrevet fra sykehus etter å ha blitt fraktet bort i ambulanse

  HamKam-forsvareren John Olav Norheim (29) ble kjørt bort i ambulanse etter 0-3-tapet mot Viking. Rett etter klokken 23 opplyser klubben at Norheim er utskrevet fra sykehus. – Undersøkelser viste at det var en kombinasjon av dehydrering og magevirus som plaget vår solide forsvarsspiller, skriver HamKam. I en pressemelding tidligere søndag skrev klubben at 29-åringen hadde hatt magesmerter etter kampslutt. Mens han mottok behandling rett ved innbytterbenken, holdt Røde Kors opp tepper for å hindre innsyn. – Norheim er våken og bevisst og videre utredning vil avgjøre hvor lenge John Olav blir på sykehuset, skriver klubben. Norheim fikk også hjelp av det medisinske teamet til Viking. Spilleren gikk av banen etter en times spill. – Han var ved bevissthet og kontaktbar. Man kunne snakke med ham. Han kunne ikke fortsette turen med lagkameratene, men legen har beordret ambulanse og lagt ham inn på sykehus, sier medisinsk koordinator i Viking, Halvard Øen Grova til Hamar Arbeiderblad. HamKam-treneren Jakob Michelsen sto i intervjusonen da Norheim ble fraktet bort i ambulansen. – Jeg vet veldig lite akkurat nå. Han ligger på bakken. Han ba selv om å bli byttet ut fordi han hadde vondt i magen, sier Michelsen. 29-åringen har tidligere spilt for KFUM Oslo, Jerv, Start og Strømmen.

 • Søndag 26. mai kl. 19.56

  Tap for HamKam

  HamKam tapte 3–0 mot Viking i en eliteseriekamp i fotball søndag kveld. Kampen ble spilt i Stavanger.

 • Søndag 26. mai kl. 19.37

  Lydnedslag skaper problemer for togene

  Det oppsto brann ved togsporet på Tangen i Stange søndag kveld. Det skaper problemer for togtrafikken. Innsatsleder i brannvesenet, Jan Petter Breilid sier til Hamar Arbeiderblad at det trolig er lynet som har slått ned og forårsaket brannen. Brannen er nå slokket, men lydnedslaget førte til signalfeil på strekningen. Arbeidet med å rette feilen vil trolig ta litt tid fordi tordenværet gjør arbeidet med elektronikken vanskelig.

 • Søndag 26. mai kl. 19.02

  Utforkjøring på riksveg 4

  En bil med to personer kjørte ut på et jorde på riksvei 4 ved Reinsvoll i Vestre Toten. Ifølge politiet skal ingen være skadet i ulykken. Bilen er berget og veien er åpen.

 • Søndag 26. mai kl. 18.51

  Nesten 900 uten strøm

  856 husstander er uten strøm på Kvikneskogen i Tynset og Innset i Rennebu i Nord-Østerdal. I flere timer har mannskaper hos Tensio, strømleverandør i Trøndelag jobbet for å finne en feilen, skriver Arbeidets Rett. Det er uvisst når abonnentene får strømmen tilbake.

 • Søndag 26. mai kl. 14.24

  Brann i Kongsvinger

  Nødetatene fikk melding om brann i bygning på Galterud i Kongsvinger. Det er ikke opplysninger om personskade. Brannen er slukket. Brannen har trolig startet i tilknytning til en grill. Huset fikk noen skader utvendig. Politiet oppretter sak.

 • Søndag 26. mai kl. 14.04

  Boligbrann på Vinstra slukket

  Brannvesenet er fremme ved boligen som brant på Vinstra. Brannen skal være slukket. Det var fem personer på stedet. Ingen av dem ble skadet, men huset er ikke beboelig på grunn av røykskader. Politiet oppretter sak.

 • Søndag 26. mai kl. 13.41

  Brann i bolig på Vinstra

  Nødetatene har fått melding om brann i bolig på Vinstra. De som bor på stedet skal være ute av boligen. Det er ikke opplysninger om personskade, melder politiet. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Søndag 26. mai kl. 10.53

  Advarer mot brått væromslag i deler av Sør-Norge

  Meteorologene advarer mot brått væromslag, og anbefaler folk å holde seg oppdatert på værutviklingen. Søndag ettermiddag til søndag kveld er det fare for tordenvær med mye lyn og lokalt kraftige vindkast, melder. Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel.