Nyheter fra NRK:

 • I dag kl. 19.33

  Mulig lekkasje fra en naturgasstank

  Nødetater er på vei til Bryne i Time kommune etter melding om en mulig lekkasje fra en naturgass-tank i Postvegen. Det er ikke meldt om personskade.

 • I dag kl. 19.30

  Tiltalt for trusler med øks og dynamitt

  En mann i 40-årene er tiltalt for trusler med øks og med sprengstoff i Oslo i fjor vår. I mars 2023 skaffet han seg sammen med en annen mann flere hundre gram dynamitt, ledninger og en fjernstyrt avfyringsenhet for å lage en bombe, ifølge statsadvokatene i Oslo. Dette tok de bilder av og truet en mann i Østfold i forbindelse med oppgjør av en narkotikagjeld. Begge er tiltalt for truslene. I juni skal mannen i 40-årene ha truet to andre menn med øks i Pilestredet, etter å ha blitt oppdaget da han forsøkte å stjele en sykkel. Han forskanset seg hjemme hos den andre mannen, men ble etter hvert pågrepet av politiet. Rettssaken mot mennene skal gå 3.-6. juni

 • I dag kl. 19.23

  Se TV-sendinga klokka 19.45

 • I dag kl. 19.20

  Flenjatunnelen open igjen

  Flenjatunnelen på E16 er open igjen etter å ha vore stengd på grunn av skade på teknisk utstyr.

 • I dag kl. 19.15

  Agder tingrett vil behandle søksmål mot Viggo Kristiansen

  Den tidligere journalisten og støttespilleren til Viggo Kristiansen, Eivind Pedersen har saksøkt Kristiansen. Han ønsker å få betalt for arbeidet han har gjort med gjenåpningen som førte til frifinnelse. Agder tingrett vil behandle saken 3. og 4. oktober. – Vi er optimistiske på vegne av vår sak, sier Patrick Lundevall-Unger til TV 2. Lundevall-Unger er Pedersens advokat i saken. Pedersen krever over 4 millioner kroner ettersom han mener at han hadde en avtale med Kristiansen, der han skulle få betalt dersom Kristiansen ble frikjent for drapene og voldtektene i Baneheia. Det ble i april kjent at Viggo Kristiansen vil få 55 millioner kroner i erstatning etter at han sonet nærmere 21 år i fengsel for barnedrapene i Kristiansand i år 2000.

 • I dag kl. 19.07

  Rykket ut til mulig brann i Tomter

  Brannvesenet har rykket ut til en mulig brann i Tomter i Indre Østfold. Det kan være fare for skogbrann.

 • I dag kl. 19.07

  Rykket ut til bål i Tomter

  Brannvesenet rykket rett før klokken 19:00 ut til en mulig skogbrann i Tomter i Indre Østfold. Brannen har nå blitt sjekket ut, og den omtales av brannvesenet som kun «et stort bål». Ingen skogbrann.

 • I dag kl. 19.03

  Sogndal speler mot Start

  Tysdag kveld skal Sogndal møte Start på Sør Arena i Kristiansand. Følg den tiande runden i 1. divisjon her.

 • I dag kl. 18.52

  Strømbrudd i Aremark

  Flere husstander i Aremark er berørt av strømbrudd, ifølge Elvia. Også noen husstander i Halden og Våler er preget. Det jobbes med å lokalisere feilen.

 • I dag kl. 18.33

  Flenjatunnelen stengd

  Flenjatunnelen på E16 mellom Flåm og Gudvangen er stengd på grunn av skade på teknisk utstyr. Entreprenørar er på veg.

 • I dag kl. 18.28

  Lastebil kjørte inn i bygning i Sandnes sentrum

  Mannskap fra Stangeland stasjon rykker ut på melding om trafikkulykke i Sandnes Sentrum. En lastebil har kjørt i lav hastighet inn i en bygning og alle personer er ute av kjøretøyet.

 • I dag kl. 18.28

  Uværet har ankommet Østfold

  Det varslede uværet har ankommet Østfold for fullt. Det er blitt observert en god del lyn i området fra Halden, Fredrikstad, Råde og Hvaler. Redningsskøyta på Skjærhalden kan meddele at folk flest har valgt å ikke være ute på sjøen i dag.

 • I dag kl. 18.15

  Familien mener drapet på Oliver (22) kunne vært unngått

  Kunne politiet gjort mer? Det er det store spørsmålet når Spesialenheten for politisaker har satt i gang etterforskning mot Sør-Øst politidistrikt. Det var VG som først omtalte utviklingen i saken. – Det har selvfølgelig vært en tilleggsbelastning, utover tapet av sønnen. De har gjort seg tanker om dette kunne fått et annet utfall, sier Hanne Wold Johansen til NRK. Hun er bistandsadvokat for avdødes familie.

 • I dag kl. 18.03

  Nektet å forlate kjøpesenter i Skien

  Klokken 17.40 fikk politiet melding om en svært beruset mann som nektet å forlate kjøpesenteret Lietorvet i Skien. Mannen befant seg på utsiden av Vinmonopolet. Politiet har vært på stedet, og en mann i 40-årene ble bortvist frem til klokken 08.00 i morgen.

 • I dag kl. 18.02

  Laksegiganten anker ikke lakseskatt-avgjørelse

  Laksegiganten Mowi anker ikke lakseskatt-avgjørelsen, som ble stoppet i tingretten i april. Hordaland tingrett har avvist oppdrettsselskapet Mowis søksmål mot staten der de har anført at lakseskatten bryter med Grunnloven og EØS-reglene. Domstolen er enig i statens argument om at Mowi ikke kan gå til søksmål etter et vedtak i Stortinget, men at det må vente til de har et konkret skattevedtak å klage på, skrev NRK i april. Selskapet har valgt å ikke anke saken til lagmannsretten. Søksmålet dreide seg i all hovedsak om at Mowi mener bunnfradraget i lakseskatten på 70 millioner kroner er diskriminerende og i strid med EØS-reglene. Mowis kommunikasjonsdirektør Ola Helge Hjetland skriver i en tekstmelding til E24 at saken i tingretten var av ren prosessuell karakter om når de kan få prøvd saken om lovligheten av bunnfradraget i den nye grunnrentemodellen. – Vi har valgt å ikke anke tingrettens beslutning da det i praksis ikke vil foreligge noen beslutning fra lagmannsretten før et ligningsvedtak foreligger og vi uansett kan gå videre med søksmålet. Så dette endrer ingenting, skriver Hjetland. (NTB)

 • I dag kl. 18.01

  Melding om drivende jolle

  Politiet fikk melding klokken 17.30 om en drivende jolle i Norsjø ved Ulefoss i Nome. Jolla drev rundt 150 meter fra land. Båten er en 8-10 fots plastjolle, uten motor og årer. Det er ikke sett personer i båten. Ifølge politiet tyder mye på at jolla har slitt seg. Båten er tatt inn til land.

 • I dag kl. 18.00

  Politiet fraråder deltakelse på åpen dag hos MC-klubben Twin Heads i Brønnøysund

  Politiet mener dette med å arrangere åpen dag, er en velbrukt strategi av klubber i de kriminelle miljøene. – De ønsker å fremstille seg selv som snille, ufarlige og joviale, skriver politiet i Nordland. Nå advarer de folk mot å dra på åpen dag hos MC-klubben «Twin Heads» i Brønnøysund på Helgeland. – Det er et uttalt mål for politiet i Norge og for Nordland politidistrikt å hindre etablering, rekruttering og utvikling av MC-klubber som tilhører det kriminelle 1 prosent-miljøet, herunder supportere og støtteklubber, sier politistasjonssjef Roger Stangnes. Twin Heads MC har i mange år vært og er en direkte støtte og supporterklubb av Hells Angels, skriver Nordland politidistrikt i en pressemelding. – Politiet i Nordland tar sterkt avstand fra at Twin Heads MC reklamerer med åpen og dag ved å åpenbart forsøke å lokke barnefamilier og barn til seg med tilbud om gratis is. Alt i et forsøk på å skjule hva de som klubb i det kriminelle MC miljøet egentlig står for og hvilke verdier de støtter. NRK har tatt kontakt med Twin Heads MC. De vil ikke kommentere saken, men sier at de ikke ser noen grunn til å avlyse arrangementet.

 • I dag kl. 17.59

  Kjørte fort og vinglete – tatt med promille

  Tirsdag ettermiddag fikk politiet melding om en bil som vinglet mye, kjørte opp på en fortauskant og holdt høy fart i Salhusveien på Avaldsnes i Karmøy. Politiet fikk kontroll på bilen og en mann i 40-årene som mistenkes for å ha kjørt bilen. Vedkommende blåste til over lovlig verdi i alkometeret. Politiet oppretter sak på forholdet.

 • I dag kl. 17.57

  Voldhendelse var selvpåført

  Politiet meldte ved 15:30- tiden at en mann var skadd etter en voldshendelse ved Skarnes stasjon i Sør-Odal. Politiet skrev at de ikke hadde kontroll på gjerningspersonen, men like før klokka 18 melder de at etterforskningen har avdekket at skaden var selvpåført.

 • I dag kl. 17.54

  Nådde ikke opp i medaljekampen

  Jeanette Hegg Duestad fra Tønsberg førte an da Norges kvinner vant lagsølv i rifle 50 meter match i EM skyting, men nådde ikke opp i medaljekampen individuelt. Chara Leone fra Sveits var klart best i kvalifiseringen og fulgte opp med en klar seier i finalen. Duestad hang med helt til bare fire skyttere gjensto, men måtte se Julia Piotrowska og Emely Jäggi ta sølv og bronse. Duestad var tredje best i kvalifiseringen og stilte i finalen tirsdag ettermiddag med ambisjon om å følge opp Jon-Hermann Heggs gull noen timer tidligere i samme øvelse for menn. Hun fikk ikke starten hun ønsket. Etter de 15 skuddene i knestående var hun på 5.-plass 1,9 poeng bak ledende Darja Tsjuprys. Etter 15 skudd liggende var hun nede på delt sisteplass og 3,4 poeng bak Leone. I stående var Duestad i fare for å være blant de første som ble utslått, men hun med en god serie klatret hun fra 8.- til 5.-plass før de fem siste skuddene. Med 10,7, 10,1 og 10,3 klatret hun også til 4.-plassen, men det ble for langt fram til de tre beste. I finalen ble det 152,7 poeng i knestående, 155,0 i liggende og 132,4 på de 13 skuddene hun fikk avfyre før hun var utslått. I kvalifiseringen skjøt Duestad 591 poeng etter 195 i knestående, 199 i liggende og 197 i stående. Chiara Leone var best med 594. – Det var veldig bra teknisk. Jeg ble litt passiv i knestående, men er veldig fornøyd med at jeg gjennomfører og gjør jobben gjennom hele matchen, sa Duestad. (©NTB)

 • I dag kl. 17.49

  Dømt for drap i Stavanger i 2022

  Den tiltalte 43-åringen dømmes til fengsel for drapet på en 42 år gammel mann på Vestre platå i Stavanger i november i 2020, melder Stavanger Aftenblad. Gulating lagmannsrett landet på det samme som tingretten: 13,5 år og erstatning til den drepte sin mor. Saken ble behandlet i Gulating lagmannsrett fra 29. april til og med 7. mai 2024.

 • I dag kl. 17.47

  Tatt med åpen buksesmekk

  En mann sto med penis ute av buksesmekken utenfor et kjøpesenter i Porsgrunn. Mannen var godt beruset og hadde tisset på seg, ifølge politiet. Noe motvillig skal han ha blitt kjørt til arresten.

 • I dag kl. 17.33

  Osterøy: Kontroll på mann med fyrverkeri

  Politiet fekk i ettermiddag melding om høge smell og ein person som hadde skote ut gjennom eit vindauge med våpen på Osterøy. Dei rykka ut med væpna politi og har no kontroll på ein mann. Det er ikkje funne våpen på staden, men fyrverkeri, melder Vest politidistrikt.

 • I dag kl. 17.22

  Bil berget ved Langangen

  Trafikken går som normalt igjen, opplyser politiet på X.

 • I dag kl. 17.17

  Kjørt inn i bru i Trysil

  En personbil har kjørt inn i ei bru i Trysil. Ingen personer skal være skadd. Politiet oppretter trafikksak.

 • I dag kl. 17.13

  Selges til Lillestrøm

  Aalesund-spiller Markus Karlsbakk blir solgt til Lillestrøm. Det skriver AaFk på sine nettsider. Karlsbakk spiller sin siste kamp for Aalesund 23.juni. Karlsbakk debuterte for Aalesund i 2017. Senere har han blitt lånt ut til Hødd og Raufoss før han kom tilbake i 2023 og ble kåret til årets spiller i AaFK. – Det er vanskelig å forlate en klubb jeg har vært i nesten hele karrieren, en klubb som har gitt meg utrolig mye, og som jeg har blitt veldig glad i, sier Karlsbakk

 • I dag kl. 17.10

  Ruud enkelt videre i Paris

  Casper Ruud trengte bare to timer på å ta seg videre fra første runde i Grand Slam-turneringen Roland-Garros. Turneringen i Paris er den største på grus gjennom sesongen og Ruud slo brasilianeren Felipe Meligene Alves 6-3, 6-4, 6-3.

 • I dag kl. 17.06

  Færre besøkende enn før pandemien

  Besøkstallene til norske musikk- og scenekunstinstitusjoner er lavere enn før koronapandemien, viser tall fra 2023. Litt over 2 millioner mennesker besøkte musikk- og scenekunstinstitusjoner i 2023, viser ferske tall fra Kulturdirektoratet. Det er 400.000 færre besøkende enn i 2019. Tallene omfatter 33 teatre, symfoniorkestre, operaselskaper og danseinstitusjoner. Før pandemien, i 2019, lå tallet på 2,4 millioner besøkende. Det tilsvarer 14 prosent færre besøk i 2023 sammenlignet med 2019, året før pandemien. Dansens Hus, Den Nationale Scene, Den Norske Opera & Ballett, Det Norske Teatret, Kilden Teater- og Konserthus, Nationaltheatret, Oslo-Filharmonien, Teater Innlandet og Trøndelag Teater er noen av institusjonene som inngår i tallgrunnlaget. (©NTB)

 • I dag kl. 17.00

  Stenger E10 i flere timer

  På E10 Lødingen-Evenskjer er veien stengt på grunn av berging av lastebil. Statens vegvesen anslår at veien vil åpne ved 19-tiden.

 • I dag kl. 16.52

  Bot til båtforening etter ulykke

  Drøbaksund Seilforening er ilagt en bot på 30.000 kroner etter at en rutebåt kolliderte med en brettseiler under en regatta i mai i fjor. Foreningen bøtelegges fordi politiet mener de hadde lagt løypen for regattaen delvis innenfor fergeleiet, skriver Akershus Amtstidende. Advokaten til seilforeningen sier de fortsatt må vurdere om de skal godta forelegget eller gå til retten.

 • I dag kl. 16.46

  Savnet pasient ved Rjukan sykehjem

  Kvinnen har kommet til rette og alt er ok, melder politiet på X.

 • I dag kl. 16.42

  Tre biler avskiltet

  Tre biler ble avskiltet da Statens vegvesen holdt trafikkontroll i Vennesla og Vågsbygd i Kristiansand tirsdag. Bilene hadde ikke utført periodisk kjøretøy kontroll. Det ble kontrollert 28 kjøretøy. 15 fikk påvist tekniske mangler.

 • I dag kl. 16.39

  VG: Fem personer pågrepet for korrupsjon i stor politiaksjon

  To kvinner og tre menn ble tirsdag pågrepet i en stor politiaksjon, skriver VG. Alle fem er siktet for korrupsjon. De skal ifølge avisen ha blitt pågrepet på ulike steder i Oslo og Øst politidistrikt. – Vi har pågrepet fem personer siktet dem for korrupsjon. Vi kan ikke si så mye utover det, sier politiadvokat Christian Stenberg til VG. Forsvarer Monica Melgård representerer en av kvinnene, som skal ha blitt pågrepet på jobb. – Hun stiller seg helt uforstående til siktelsen, etter min vurdering er hun fornærmet i saken ved at hennes konto er misbrukt, sier Melgård til VG.

 • I dag kl. 16.37

  Duestad til finale i skyte-EM

  Jeanette Hegg Duestad fra Tønsberg er klar for EM-finale i rifle 50 meter match etter 3.-plass i kvalifiseringen. Norge tok sølv i kvinnenes lagkonkurranse. Tidligere tirsdag vant Jon-Hermann Hegg gull i samme øvelse for menn. Sammen med Henrik Larsen og Ole Martin Halvorsen fikk han gull også i lagkonkurransen. Duestad skjøt 591 poeng i kvalifiseringen etter 195 i knestående, 199 i liggende og 197 i stående. Chiara Leone fra Sveits var best med 594. De åtte beste er klare for finale klokka 17.00. – Det var veldig bra teknisk. Jeg ble litt passiv i knestående, men er veldig fornøyd med at jeg gjennomfører og gjør jobben gjennom hele matchen, sa Duestad. Jenny Stene ble nummer 12 med 588 poeng og Mari Bårdseng Løvseth nummer 23 med 586 poeng. Til sammen holdt det til norsk sølv i lagkonkurransen, åtte poeng bak Sveits. (©NTB)

 • I dag kl. 16.32

  Motorsykkel velta, framstår lettare skadd

  Ein motorsykkel har velta på Fusavegen i Bjørnafjorden kommune, melder Vest politidistrikt. Motorsykkelen er fjerna frå vegbana. Føraren er medviten og framstår lettare skadd, meldar politiet.

 • I dag kl. 16.20

  Vogntog med stans på E18

  På E18 sørgående inn mot Porsgrunn har et vogntog fått stans mellom Telemarksporten og Langangen. Vær forberedt på kø i retning Porsgrunn. En personbil skal også ha fått stans på Langangen bru i retning Porsgrunn. Politiet er nå på Langangenbrua og dirigerer trafikken på stedet til bilberger kommer.

 • I dag kl. 16.09

  Blågrønnalger i Goksjø

  Det er observert algeoppblomstring i Goksjø i Sandefjord. Dette er trolig blågrønnalger. Det skriver kommunen på nettsidene sine. Ved synlig oppblomstring av alger, fraråder kommuneoverlegen bading og andre aktiviteter som medfører eksponering for vannsprut eller kontakt med vannet. Hunder bør heller ikke bade eller drikke vannet. Oppblomstring kan ses ved at vannet er farget, eller som farget hinne, flak, klumper eller skum på vannet. Fargen kan være blågrønn, grønn, gulgrønn eller rødbrun. For trygt å kunne bade skal du kunne se bunnen på en meters dyp.

 • I dag kl. 16.04

  En skadet etter voldshendelse i Sør-Odal

  Det har skjedd en voldshendelse ved Skarnes stasjon i Sør-Odal. En skadet person er tatt hånd om. Personen skal være oppegående, melder politiet. Hendelsesforløpet er foreløpig uklart. Politiet er på stedet og foretar undersøkelser. Antatt gjerningsperson har forlatt stedet.

 • I dag kl. 16.00

  Legionella-funn på skole i Fetsund

  Bakterien legionella ble nylig påvist i vannprøver fra dusjene i svømmehallen på Østersund ungdomsskole i Fetsund. Det skriver Romerikes Blad. Foresatte ved skolen ble informert tirsdag ettermiddag. Ingen elever har meldt om symptomer på smitte, ifølge Lillestrøm kommune. Dusjene vil bli stengt i 10-14 dager mens kommunen gjennomfører en kjemisk rens av anlegget og skifter ut alle varmtvannsberedere.

 • I dag kl. 15.59

  Trafikklys påkjørt på Hylkje

  Et trafikklys er påkjørt og ødelagt på E39 ved Hylkje i Bergen. Dette kan føre til køer i området.