Nyheter - Rogaland:

 • I dag kl. 19.23

  Se TV-sendinga klokka 19.45

 • I dag kl. 18.28

  Lastebil kjørte inn i bygning i Sandnes sentrum

  Mannskap fra Stangeland stasjon rykker ut på melding om trafikkulykke i Sandnes Sentrum. En lastebil har kjørt i lav hastighet inn i en bygning og alle personer er ute av kjøretøyet.

 • I dag kl. 17.59

  Kjørte fort og vinglete – tatt med promille

  Tirsdag ettermiddag fikk politiet melding om en bil som vinglet mye, kjørte opp på en fortauskant og holdt høy fart i Salhusveien på Avaldsnes i Karmøy. Politiet fikk kontroll på bilen og en mann i 40-årene som mistenkes for å ha kjørt bilen. Vedkommende blåste til over lovlig verdi i alkometeret. Politiet oppretter sak på forholdet.

 • I dag kl. 17.49

  Dømt for drap i Stavanger i 2022

  Den tiltalte 43-åringen dømmes til fengsel for drapet på en 42 år gammel mann på Vestre platå i Stavanger i november i 2020, melder Stavanger Aftenblad. Gulating lagmannsrett landet på det samme som tingretten: 13,5 år og erstatning til den drepte sin mor. Saken ble behandlet i Gulating lagmannsrett fra 29. april til og med 7. mai 2024.

 • I dag kl. 13.10

  Arbeidsulykke i Sola

  Politiet rykker ut sammen med ambulanse etter melding om en arbeidsulykke på Røyneberg i Sola. En arbeider skal ha falt og skadet ankel. Det er muligens et brudd. Patrulje har vært på stedet og er i kontakt med arbeidsgiver. Det blir ikke opprettet sak fra politiets side, opplyser de.

 • I dag kl. 12.37

  Stangeland maskin får Rogfast-kontakt

  JV Implenia Norge AS / Stangeland Maskin AS får den siste store kontrakten på Rogfast. Kontrakten har en verdi på nær 6 millarder kroner, og innebærer bygging av rundt 8,8 kilometer to-løpstunnel fra Kvitsøy i retning Bokn. – Vi ser frem til et godt samarbeid med JV Implenia Norge AS/ Stangeland Maskin AS i hele kontraktsperioden som etter planen vil vare til og med 2030. Det er ett stort, utfordrende og komplekst oppdrag som entreprenøren har gode planer og forutsetninger for å gjennomføre. Det sier prosjektleder for E39 Rogfast på Kvitsøy, Sveinung Brude i en pressemelding.

 • I dag kl. 12.37

  Stangeland maskin går Rogfast-kontakt

  JV Implenia Norge AS / Stangeland Maskin AS får den siste store kontrakten på Rogfast. Kontrakten har en verdi på nær 6 millarder kroner, og innebærer bygging av rundt 8,8 kilometer to-løpstunnel fra Kvitsøy i retning Bokn. – Vi ser frem til et godt samarbeide med JV Implenia Norge AS/ Stangeland Maskin AS i hele kontraktsperioden som etter planen vil vare til og med 2030. Det er ett stort, utfordrende og komplekst oppdrag som entreprenøren har gode planer og forutsetninger for å gjennomføre. Det sier prosjektleder for E39 Rogfast på Kvitsøy, Sveinung Brude i en pressemelding.

 • I dag kl. 11.21

  Folk fra Lund møter opp

  Da det var 15 minutter igjen før kongeparet sitt besøk på Moi i Lund skulle starte, var det alt stort oppmøte i Idrettsparken.

 • I dag kl. 10.57

  Alle får "kongefri" på Nor-Dan

  Alle dei 350 tilsette på hjørnesteinsbedrifta Nor-Dan på Moi i Lund kommune får fri med løn under kongeparet sitt besøk. – Det er mange av dei tilsette som er engasjerte i korps og framføringar under kongebesøket, og i tillegg vil me at alle dei andre tilsette også skal kunne få med seg det kongelege besøket, seier konsernsjef Dag Kroslid.

 • I dag kl. 10.15

  Hansi Vagle (54) omkom i MC-ulykke

  Det var Hansi Vagle (54) fra Sandnes som omkom i en MC-ulykke onsdag 22. mai i Søredalen i Sandnes, det opplyser politiet. Politiet fikk melding om ulykken ca klokken 19.45. Politi, brann og helse rykket ut til stedet, og mannen ble fraktet til Stavanger universitetssjukehus (SUS) med luftambulanse. Livet sto dessverre ikke til å redde, og mannen ble erklært død på SUS. Det var 80-sone på stedet, og motorsykkelen kjørte av veien i en sving. Politiet etterforsker ulykken.

 • I dag kl. 9.55

  Kommunedirektøren forstår at Green Mountain har hastverk

  Kommunedirektøren i Strand går inn for at utbyggaren av eit datasenter på stålverksområdet på Jørpeland skal få løyve til å starte med grunnarbeid før ny reguleringsplan er vedtatt, skriv Strandbuen. Direktøren har forståing for at Green Mountain har strame fristar frå den ukjente kunden som skal nytte datasenteret. Det betyr å gi dispensasjon for å starte arbeid på tomta parallelt med det kommunale reguleringsarbeidet. Politikarane i forvaltningsutvalget i Strand skal behandle søknaden frå Green Mountain, 5. juni.

 • I dag kl. 9.23

  Bil mot moped i Sandnes

  Ulukka skjedde i ei rundkøyring på Jærvegen i Sandnes, der ein moped og ein bil var involverte. Begge køyretøya hadde låg fart og det verkar ikkje som at mopedføraren er alvorleg skadd, skriv politiet på X.

 • I dag kl. 9.09

  Rekordinvesteringer i olje og gass til neste år

  Investeringene i oljenæringen anslås nå til å bli 216 milliarder kroner i 2025, tror operatørene på norsk sokkel. Det er 5,2 prosent mer enn det forrige anslaget. Dette året blir investeringene 247 milliarder kroner i denne sektoren, ifølge de siste oppdaterte tallene. Så det blir likevel en tydlig nedgang neste år. 247 milliarder kroner i investeringer i 2024, er historisk sett det høyeste anslaget i nåværende kroneverdi gitt siden SSB begynte å føre statistikk på dette området.

 • I dag kl. 8.54

  Den raude løparen er rulla ut på Moi

  Den raude løparen opp til kongetribuna på idrettsplassen på Moi i Lund kommune blei lagt ut rett etter klokka 07.30 i dag. Klokka 11.30 kjem kongeparet på offisielt besøk til kommunen. Då får mellom anna kong Harald sjå igjen bilen han fekk av far sin til 21 årsdagen. Det er ei gruppe av entusiastar i Lund som driv på å restaurere bilen frå 1958.

 • I dag kl. 8.28

  Meiner datasenter skal få bygge før plan er vedtatt

  Kommunedirektøren i Strand går inn for at utbyggeren av datasenter på stålverksområdet på Jørpeland skal få tillatelse til å starte med grunnarbeid før ny reguleringsplan er vedtatt. Det innebærer å gi dispensasjon til Green Mountain for å starte grunnarbeid eller andre mindre forberedende arbeider, parallelt med reguleringsarbeidet. Dette går fram av en sak som politikerne i forvaltningsutvalget i Strand får til behandling 5. juni.

 • I dag kl. 8.20

  Containerbrann i Sandnes

  På Forusbeen i Sandnes har det kommet melding om en containerbrann. Mannskaper fra Stangeland stasjon har rykket ut.

 • I dag kl. 7.54

  Dei eldste MC-førarane er mest utsette

  Trygg Trafikk fryktar mange MC-ulukker for godt vaksne sjåførar denne sommaren. Talet på drepne og hardt skadde motorsyklistar var dobbelt så høgt dei siste åra, samanlikna med dei første åra etter århundreskiftet, seier pressesjef Christoffer Solstad Steen. Auken i ulukker blant MC-sjåførar over 45 år har pågått i fleire år, og viser ikkje teikn til å gå ned, viser tala frå Trygg Trafikk. Det er dobbelt så mange motorsyklar på vegane nå som for 20 år sidan.

 • I dag kl. 6.41

  Ble slått med jernstang på sykehjem

  84 år gamle Liv, mor til Leif Arild Fjeldheim, ble slått fleire ganger i hodet med en jernstang, på rommet sitt på Vea sykehjem, skriver Haugesunds Avis. Det var en medpasient som slo mor til Fjeldheim. Dette skjedde helt uventet, sier leder ved Vea sykehjem, Åshild Koch. 84 år gamle Liv fikk flere slag i bakhodet, nakke og øvre del av ryggen. Hånden hun brukte for å beskytte seg selv har to knekte fingrer. Sykehjemmet ser svært alvorlig på det som har skjedd. De har satt inn økt tilstedeværelse, gjør løpende vurderinger, og har selv meldt dette til Helsetilsynet.

 • I dag kl. 6.41

  Blei slått med jernstang på sjukeheim

  84 år gamle Liv, mor til Leif Arild Fjeldheim, blei slått fleire gonger i hovudet med ei jernstang, på rommet sitt på Vea sjukeheim, skriv Haugesunds avis. Det var ein dement pasient som slo mor til Fjeldheim. Dette skjedde heilt uventa, seier leiar ved Vea sjukeheim, Åshild Koch. 84 år gamle Liv fekk fleire slag i bakhovudet, nakke og øvre del av ryggen. Handa ho brukte for å beskytte seg sjølv har to knekte fingrar. I tillegg er hånda helt blå og hoven. Sjukeheimen ser svært alvorleg på det som har skjedd og har meldt dette til Helsetilsynet.

 • Mandag 27. mai kl. 22.32

  Kastet egg på Time rådhus

  En mann i 40-årene er pågrepet, mistenkt for skadeverk mot Time rådhus på Bryne mandag kveld. Mistenkte skal ha kastet egg på bygningen der politikerne har sine møter. Han har besøksforbud mot stedet, opplyser politiet i Sør-Vest.

 • Mandag 27. mai kl. 21.08

  Bryne vant, men Sandnes-Ulf tapte

  Bryne slo Ranheim 3–2 på hjemmebane i 1. divisjon i kveld etter en scoring av Andreas Dybevik tre minutter på overtid. Det gikk ikke like bra for Sandnes-Ulf som tapte 2–0 på hjemmebane mot Kongsvinger som nå leder serien.

 • Mandag 27. mai kl. 21.02

  Egersund snudde 0–4 til 5-4!

  Etter 56 minutter så det ut til at Stabæk var på vei mot en storseier hjemme mot nyopprykkede Egersund. Stabæk ledet da 4-0, men så snudde kampen totalt. Egersund scoret først fire ganger, og på overtid var den utrolige opphentingen et faktum. da scoret Henrik Elvevold kampens siste mål og sørget for at bortelaget på utrolig vis vant 5–4.

 • Mandag 27. mai kl. 19.30

  Se TV-sendinga direkte fra 19.45

  Tre Michelin-stjerner til Re-Naa og Hermetikken fikk sin første. Se mer om dette i TV-sendingen fra Rogaland fra 19.45.

 • Mandag 27. mai kl. 19.19

  Brann i traktor i Lund

  Politi og brannvesen er på vei mot en traktor som har vært i brann på Bilstad i Lund kommune. Brannen skal raskt ha blitt slukket, men det er ifølge brannvesenet en del røyk fra traktoren.

 • Mandag 27. mai kl. 18.26

  Tre Michelin-stjerner til Re-Naa

  Restauranten Re-Naa i Stavanger får sin tredje Michelin-stjerne. De blir dermed den første norske restauranten utenfor Oslo som får tre stjerner i den anerkjente Michelin-guiden.

 • Mandag 27. mai kl. 17.45

  Tre nye norske Michelin-stjerner

  Norge får tre nye Michelin-stjerner. Iris, som befinner seg i flotte omgivelser i Rosendal i Hardangerfjorden, Bar Amour i Oslo og Hermetikken i Stavanger får alle en stjerne i den anerkjente Michelin-guiden. Det ble klart under den årlige nordiske Michelin-utdelingen i Helsinki mandag ettermiddag.

 • Mandag 27. mai kl. 17.42

  Hermetikken får Michelin-stjerne

  Stavanger-restauranten Hermetikken har fått sin første Michelin-stjerne.

 • Mandag 27. mai kl. 16.17

  Passasjer slo sjåfør i fart

  Politiet har fått melding om at en mannlig passasjer slo til en kvinnelig sjåfør i en bil i fart på E39 Soma i Sandnes. Politiet stanset bilen på Ålgård. Fornærmede og mistenkte er i 20-årene. Fornærmede var slått i ansiktet og ble kjørt til legevakten for sjekk. Mistenkte er pågrepet.

 • Mandag 27. mai kl. 16.13

  Trafikkuhell i Vindafjord

  Brannvesenet rykker ut etter melding om et trafikkuhell i Haukelivegen i Vindafjord. Mannskaper fra Skjold brannstasjon rykker ut. Det er snakk om to biler og tre personer som er involvert. Politiet melder at det Ikke skal være alvorlig personskade.

 • Mandag 27. mai kl. 14.18

  Mann med øks og pistol kom med trusler og knuste vinduer

  Natt til mandag fikk politiet telefon fra en mann på Klepp som fortalte at han ble truet. Innringeren sa han ble truet av en mann med øks og pistol, skriver Jærbladet (ekstern lenke). Mannen skal ha knust to vinduer i leiligheten mens fornærmede var hjemme. Han skal så ha løpt fra stedet, sier politioverbetjent Morten Slettebø til avisa. NRK snakker mandag med politijurist Erik Engløkk i 14.30-tida. – Han ble pågrepet for ti minutter siden. Det er snakk om en mann i 30-årene, sier han. Mannen er kjent for politiet fra før. – Det ble brukt gjenstander uten at jeg skal verifisere hvilke gjenstander det er snakk om, sier Engløkk. Han blir fraktet til arresten, og ifølge politijuristen vil han bli avhørt mandag kveld eller tirsdag morgen.

 • Mandag 27. mai kl. 10.45

  Henrik Ingebrigtsen står over Bislett Games

  Det er TV2 som melder at friidrettsutøvaren, Henrik Ingebrigtsen, har trekt seg frå deltaking på 5.000 meter på Bislett Games på torsdag.

 • Mandag 27. mai kl. 10.38

  Brann i container i Stavanger

  Rett etter klokka 10.30 kom det melding om brann i ein container på Auglendsmyrå i Stavanger. Brannvesenet har rykka ut.

 • Mandag 27. mai kl. 9.39

  Filip klarte ikke å kvalifisere seg til EM

  Filip Ingebrigtsen (31) brøt 1500 meter-løpet under et stevne i Brussel i Belgia i går ettermiddag. Målet var å komme under 3.36.00, og på den måten kvalifisere seg til EM. Slik gikk det ikke. Ingebrigtsen brøt cirka midtveis i løpet og dermed er alt håp om EM i Roma i juni ute. I 2016 vant Ingebrigtsen EM-gull på 1500 meter.

 • Mandag 27. mai kl. 9.30

  Færre politikontrollar under streiken

  Fagforeningane Unio stat og Akademikarane er i streik. Dei vil kunne forhandle løn lokalt, og ikkje inngå i same forhandling som andre statstilsette. Derfor er 116 av 1200 tilsette ved politiet i Sør-Vest i streik i dag, saman med 84 tilsette på Universitetet i Stavanger. Streiken skal ikkje gå ut over sikkerheten ved kongebesøket eller eksamensavviklinga på UiS. Men kontrollar på vegar og til sjøs blir det færre av, seier streikeleiar for Unio Sør-Vest, Erlend Ravndal Bjørnevold.

 • Mandag 27. mai kl. 8.56

  Kraftig auke i klimagassutslepp frå cruisetrafikken

  Frå 2015 til 2022 har klimautsleppet frå cruisebåtar i Stavanger kommune auka med 154 prosent. Det går fram av ei sak til bystyremøtet i Stavanger i kveld. Cruiseutsleppa gjekk kraftig ned under korona-pandemien, men var i 2022 mest oppe på same nivå som i 2019, igjen. Utslepp frå cruisetrafikken utgjorde 6,4 prosent av totalutsleppa frå sjøfart i 2022.

 • Mandag 27. mai kl. 7.13

  Kripos henlegger forsvinningssak. Faren klager på avgjørelsen

  For seks år siden forsvant 20 år gamle Marie Sæther Østbø på en strand i Sør-Afrika. I fjor ble en mann mistenkt for drap. Men etter nær halvannet års taushet fra sørafrikansk politi, henlegger Kripos saken, skriver Aftenbladet. Stavanger-kvinnens far har klaget på henleggelsen til Det nasjonale statsadvokatembedet. – Kripos ser ut til å mangle vilje til å bruke nødvendige ressurser på å avklare hva som skjedde med Marie. Det er skuffende og uforståelig, sier farens bistandsadvokat Anne Kroken til Aftenbladet.

 • Mandag 27. mai kl. 6.42

  Kollisjon mellom bil og buss i Stavanger

  Rett før klokken 06.30 skjedde et trafikkuhell mellom en bil og en buss i Kannik i Stavanger sentrum. Bilen ble påkjørt bakfra av bussen. Politiet melder at uhellet ikke har ført til særlige køproblemer i området. Klokken 06.42 meldte politiet at veien var ryddet.

 • Mandag 27. mai kl. 6.26

  Streikeuttak i Rogaland i dag

  Frå i dag blir 116 tilsette, av totalt 1200, i Sør-Vest politidistrikt tatt ut i streik. Dette vil ikkje påverka drifta av politiet i stor grad, seier avdelingsdirektør Modolf Haraldseid Han avviser også at det får konsekvenser for kongebesøket. På Universitetet i Stavanger blir 84 tilsette i Akademikerne og Unio tatt ut i streik i dag. Det får ikkje konsekvensar for eksamensavviklinga, men det kan bety at det går lengre tid å få gjort unna sensuren, seier HR-direktør Gro Adsen Sokn.

 • Mandag 27. mai kl. 6.24

  Politi stoppet ruset fører

  Politiet stoppet klokken 01.03 en bil, fører blåste til langt over lovlig verdi på alkometeret. Fører ble tatt med til legevakten for nødvendige prøver.

 • Søndag 26. mai kl. 21.44

  Ledebil i Byfjordtunnelen

  Statens vegvesen varsler om at det vil bli døgnkontinuerlig ledebilkjøring gjennom Byfjordtunnelen på E39. Dette gjelder fra og med midnatt og frem til fredag morgen klokken 06.00. Dette skyldes asfaltarbeid.