Nyheter - Østfold:

 • I dag kl. 19.07

  Rykket ut til mulig brann i Tomter

  Brannvesenet har rykket ut til en mulig brann i Tomter i Indre Østfold. Det kan være fare for skogbrann.

 • I dag kl. 19.07

  Rykket ut til bål i Tomter

  Brannvesenet rykket rett før klokken 19:00 ut til en mulig skogbrann i Tomter i Indre Østfold. Brannen har nå blitt sjekket ut, og den omtales av brannvesenet som kun «et stort bål». Ingen skogbrann.

 • I dag kl. 18.52

  Strømbrudd i Aremark

  Flere husstander i Aremark er berørt av strømbrudd, ifølge Elvia. Også noen husstander i Halden og Våler er preget. Det jobbes med å lokalisere feilen.

 • I dag kl. 18.28

  Uværet har ankommet Østfold

  Det varslede uværet har ankommet Østfold for fullt. Det er blitt observert en god del lyn i området fra Halden, Fredrikstad, Råde og Hvaler. Redningsskøyta på Skjærhalden kan meddele at folk flest har valgt å ikke være ute på sjøen i dag.

 • I dag kl. 14.00

  SV krever svar fra justisministeren om Halden fengsel

  SV krever at justisministeren kommer på banen etter at en rapport har avdekket alvorlige forhold i Halden fengsel. Det er Sivilombudet som står bak rapporten, som slår fast at innsatte er innelåst på cellen i mer enn 19 timer. Det mangler aktivitetstilbud og helseoppfølging. Ansatte blir syke på jobb og mange velger å slutte. Andreas Unneland, justispolitisk talsperson i SV mener situasjonen er alvorlig. – Dette er en helt hårreisende rapport. Rett og slett uholdbart, sier Unneland. Han mener justisministeren må på banen og svare på hva regjeringen skal gjøre for å bedre forholdene i fengselet.

 • I dag kl. 12.22

  Ingen blir tiltalt etter barnedødsfall

  Ingen blir tiltalt etter barnedødsfallet i Sarpsborg i fjor sommer. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. 12. juni i fjor døde et lite barn på en privatadresse i Sarpsborg. Kort tid etter ble en nærstående person siktet for å ha hensatt barnet i hjelpeløs tilstand. Nå, snart ett år etter dødsfallet, har påtalemyndigheten kommet frem til at det ikke skal reise tiltale mot denne personen og siktelsen er frafalt.

 • I dag kl. 9.21

  Østfolding siktet etter dødsulykke i tunnel

  En østfolding i 60-årene er siktet etter dødsulykken i Oslofjordtunnelen i går. Det skriver Drammens Tidende. Han kom over i motgående kjørefelt og kolliderte med personbilen som den omkomne kjørte, sier operasjonsleder Svein Walle i Øst politidistrikt. Den døde ble fastklemt i bilen med kritiske skader, og omkom på stedet. Den siktede er selv innlagt på Drammen sykehus.

 • I dag kl. 5.26

  Undersøker Red skin disease mot bakterie

  Forskere tror at en ny type bakterie kan ha ført til fiskesykdommen red skin disease. Sykdommen har tidligere rammet laks i Enningdalselva og ført til fiskedød. Seniorforsker Tor Atle Mo fra Norsk institutt for naturforskning, NINA samarbeider med en dansk forsker. De skal undersøke om en bakterie som har ført til lignende sykdom hos regnbueørret også er den som rammer laks. – Dette er en ny type bakterier som vitenskapen ganske nylig har blitt oppmerksom på, fordi det er bakterier som lever inni celler. Bakterier gjør vanligvis ikke det, sier seniorforskeren.

 • Mandag 27. mai kl. 21.55

  Mange har fått strømmen tilbake

  Over 30 000 husstander har mandag mistet strømmen som følge av lynnedslag og kraftig regnvær. Elvia kan nå melde at de aller fleste skal ha fått strømmen sin tilbake igjen. – Det aller meste skal være fikset, og vi har beredskap gjennom natten om noe skulle skje, sier kommunikasjonssjef i Elvia, Morten Schau. Likevel er det noen kunder i Våler, Marker og i Halden som fortsatt sliter med strømmen. Det er ventet mye vær tirsdag også. Kommunikasjonssjefen sier det står klare om det igjen vil skape problemer for strømkundene.

 • Mandag 27. mai kl. 16.50

  Flere steder i preget av strømbrudd

  Rett før klokken 17.00 kunne Elvia melde at det er strømbrudd flere steder i Østfold. Blant annet har et større område på Greåker og på Grålum i Sarpsborg mistet strømmen. I tillegg er det områder i Fredrikstad, Våler, Halden og Indre Østfold som er strømløse etter hardt vær i dag. Sjekk ditt distrikt her.

 • Mandag 27. mai kl. 15.21

  Ny Sarpsbru vil kreve omfattende tiltak

  De siste månedene er det gjennomført en rekke grunnundersøkelser rundt Sarpsfossen i Sarpsborg. Undersøkelsene viser at det må gjennomføres store og omfattende tiltak for å bygge ny Sarpebru på grunn av grunnforholdene, sier Sigmund Vister, direktør Samfunn. Undersøkelsene er gjennomført som en del av planleggingsarbeidet med ny bru, som Østfold fylkeskommune skal bygge gjennom Bypakke Nedre Glomma. Hvilke tiltak som må gjennomføres er ikke avklart og beregnet, men ifølge Østfold fylkeskommune blir det kostbart.

 • Mandag 27. mai kl. 14.53

  Mindre skogbrann i Halden

  Brannvesenet har kontroll på en liten skogbrann ved Kleverveien i Halden, opplyser Øst 110-sentralen. Slokkingsarbeidet pågår.

 • Mandag 27. mai kl. 13.59

  Mange vannlekkasjer

  Brannvesenet for Romerike, Follo og Østfold får mandag ettermiddag inn meldinger om innvendige vannlekkasjer etter den kraftige regnbygen som har passert områdene. – Vi jobber på spreng med å pumpe vann og begrense skade, skriver Øst 110-sental på X.

 • Mandag 27. mai kl. 13.59

  Mange vannlekkasjer i Akershus og Østfold

  Brannvesenet for Romerike, Follo og Østfold får mandag ettermiddag inn mange meldinger om innvendige vannlekkasjer etter en kraftig regnbyge som har passert områdene. – Vi jobber på spreng med å pumpe vann og begrense skade, skriver Øst 110-sental på X.

 • Mandag 27. mai kl. 13.27

  Lynnedslag tok strømmen til titusener

  Over 22.000 strømkunder mistet strømmen etter at et lyn slo ned i en høyspentledning i Tegneby i Indre Østfold, rett etter klokka 13. Hele trafostasjonen i nærheten ble slått ut, sier kommunikasjonsdirektør Morten Schau i Elvia. – Vi er i gang med å gjeninnkoble, og har fått inn en del tusen abonnenter allerede. Jeg regner med at dette ikke vil vare så veldig lenge, med mindre det har skjedd noe ekstraordinært vi ikke har oversikt over nå, sier Schau. Klokken 15:30 viser Elvias strømbruddskart at strømkunder i Mysen, Halden og Ørje fremdeles er berørt av strømbrudd.

 • Mandag 27. mai kl. 12.55

  Tiltalt for å fabrikkere kjøredata

  En ansatt i Statens vegvesen er tiltalt for å fabrikkere kjøredata i flere straffesaker. Det skriver Dagbladet. Mannen er tiltalt for å ha manipulert fartsdata i tolv trafikkulykker mellom 2015 og 2019. To av sakene er fra Østfold. En trafikkulykke i Trøgstad 3. april 2016 og en trafikkulykke i Sarpsborg 5. desember 2017. I begge sakene skal han ha oppgitt uriktig hastighet på bilene, ifølge avisa. Mannen nekter straffskyld.

 • Mandag 27. mai kl. 12.29

  Fare for elektrikerstreik

  I dag startet meklingen mellom NHO elektro og EL og IT-forbundet. Dersom meklingen ikke fører fram, vil over 2700 elektrikere her i landet, inkludert lærlinger, være i streik fra onsdag morgen, 113 av dem i Østfold.

 • Mandag 27. mai kl. 11.05

  Politiet tilbake i Rakkestad senest i oktober

  For å øke tilgjengeligheten til politiet, får igjen Rakkestad et eget polititjenestested. Det skal være operativt senest 1. oktober og ligge i Rakkestad rådhus. Politiet i Rakkestad skal sortere under Indre Østfold politistasjon, skriver Indre Østfold kommune. Bemanningen skal være minst fem årsverk, og tjenestestedet skal ha faste åpningstider.

 • Mandag 27. mai kl. 9.49

  Kartlegger strandsonen i Moss

  Stengsler i strandsonen i Moss er under kartlegging. Nå står Jeløy for tur. Moss kommune skriver på sin nettside at de skal kartlegge hindringer og tiltak som ikke er godkjent. De skal også følge opp funnene som blir gjort i henhold til lovverket. Arbeidet startet i fjor. Da ble strandsonen i Larkollen og Kurefjorden kartlagt. Jobben på Jeløy starter i slutten av mai.

 • Mandag 27. mai kl. 6.12

  Fare for torden, styrtregn – og skogbrann

  Mandag ettermiddag er det fare for styrtregn og tordenvær. I Oslo, på Romerike og i Østfold kan det komme kraftige regnbyger, noe som kan gi lokale oversvømmelser. På Østlandet er det også ventet mye lyn og lokalt kraftige vindkast, ifølge yr.no. Meteorologene har utstedt i alt tre farevarsler for Østlandet, det er også skogbrannfare inntil det kommer nedbør av betydning.

 • Mandag 27. mai kl. 5.15

  66 politiansatte i Øst politidistrikt ut i streik

  Etterforskning av straffesaker kan ta lengre tid nå som politiet streiker. Det sier Ingvild Dahl, nestleder i Politiets Fellesforbund Øst lokallag og leder av streikekomiteen Unio stat øst. Hun forteller at ansatte som jobber med etterforskning ved politistasjonene i Ski, Ås og Askim er blant dem som er tatt ut i streik. Også utrykningspolitiet (UP) i vårt distrikt blir berørt av streiken, sier Dahl.

 • Søndag 26. mai kl. 20.49

  Veien ved Skjebergkilen Marina stenges midlertidig

  Politet medlte om en brann ved Skjebergkilen Marina. Brannen er slukket, men en mann blir kjørt til kalnes. Det er ikke snakk om alvorlige brannskader. Veien blir stengt en periode.

 • Søndag 26. mai kl. 20.49

  Brann i kjøretøy i Skjebergkilen

  Politiet melder om en brann i et kjøretøy ved Skjebergkilen Marina. Brannen er slukket, men en mann blir kjørt til Kalnes. Det er ikke snakk om alvorlige brannskader. Veien blir stengt en periode.

 • Søndag 26. mai kl. 19.52

  Nytt hjemmetap for Sarpsborg 08

  Sarpsborg 08 fikk det tøft hjemme mot Strømsgodset i Eliteserien i fotball søndag kveld. Kampen endte 3–1 til herrene fra Drammen, etter to scoringer av Therkelsen og én scoring av Valsvik. Peter Reinhardsen scoret målet for hjemmelaget. Etter 10 spilte kamper står laget igjen med 6 tap, 4 seier og 1 uavgjort. Dermed er Sarpsborg 08 tredje sist etter 10 serierunder, men de blå har spilt én kamp mer enn de to lagene bak seg på tabellen.

 • Søndag 26. mai kl. 16.45

  Psykolog siktet for seksuelle overgrep – utelukker ikke flere fornærmede

  En mann er siktet for en rekke lovbrudd som omhandler overgrep mot mindreårige. Den siktede har vært ansatt som behandler ved flere virksomheter i Østfold. Nå er det fire identifiserte fornærmede i saken. Den 16. april ble han varetektsfengslet, han sitter fengslet fortsatt. Politiet sier de etterforsker bredt for god oversikt over omfanget, det utelukkes ikke at det kan være flere fornærmede i saken. De som kan ha informasjon i saken kan ta kontakt med politiet på 64 99 40 60. Denne telefonen er bemannet fra kl. 09.00–21.00.

 • Søndag 26. mai kl. 15.46

  Innbrudd på Trosvikstranda

  Kl. 14:28 rykket en politipatrulje ut etter melding om pågående innbrudd i et bygg på Trosvikstranda . Innmelder sier til politiet at det også har vært tyveri fra innmelder sin båt denne natten. Politet har sjekket bygg, uten funn av skader eller person. Hendelsen vil bli anmeldt.

 • Søndag 26. mai kl. 14.41

  Haldenband ble Årets nykommer

  Bandet Norma fra Halden hanket inn seieren i klassen «Årets nykommer» under Fjording 2024. Det skriver Halden Arbeiderblad. Fjording er Norsk Americana Forums prisutdeling, og det er tredje gang de kårer prisvinnere i seks kategorier. Prisutdelingen gikk av stabelen på Aladdin scene i Halden på lørdag.

 • Søndag 26. mai kl. 11.25

  Vær forberedt på uvær

 • Søndag 26. mai kl. 8.35

  Mann med to kniver anmeldt

  To kniver fant politiet på en mann i 20-årene som ble kontrollert utenfor Fredrikstad stadion i går. Han ble avhørt på stedet og er anmeldt, melder politiet.

 • Lørdag 25. mai kl. 21.35

  Mann bar kniv i Fredrikstad sentrum

  Politiet fikk melding om en mann med kniv som gikk i sentrum. Mannen var i 50 årene og politiet fikk raskt kontroll på mannen. Vitneobservasjoner forteller han hadde truet andre med kniven. Mannen er nå pågrepet.

 • Lørdag 25. mai kl. 20.02

  FFK – TIL ente med uavgjort

  Fredrikstad tok imot TIL på Fredrikstad stadion i dag. Etter 20 minutter fikk Stray Molde rødt kort og hjemmelaget var i mindretall. FFK klarte å holde nullen, men ingen av lagene fikk ballen i nettet. Kampen ente 0–0 Seier i dag hadde ført hjemmelaget til tabell toppen.

 • Lørdag 25. mai kl. 20.02

  FFK – TIL: 0–0

  Fredrikstad tok imot TIL på Fredrikstad stadion i dag. Etter 20 minutter fikk Stray Molde rødt kort og hjemmelaget var i mindretall. FFK klarte å holde nullen, men ingen av lagene fikk ballen i nettet. Kampen endte 0–0 Seier i dag hadde ført hjemmelaget til tabell toppen.

 • Lørdag 25. mai kl. 17.25

  Haldenser forstyrret trafikken, ble arrestert for ordensforstyrrelse

  Flere meldte om en mann som gikk midt i veien og stanset biler i Dyrendalsveien. En mann i 30 årene er nå brakt til arresten og er anmeldt for ordensforstyrrelse.

 • Lørdag 25. mai kl. 17.25

  Mann fra Halden forstyrret trafikken, er arrestert for ordensforstyrrelse

  Flere meldte om en mann som gikk midt i veien og stanset biler i Dyrendalsveien. En mann i 30 årene er nå brakt til arresten og er anmeldt for ordensforstyrrelse.

 • Lørdag 25. mai kl. 16.53

  Brannvesenet rykket ut etter forbipasserende observerte røyk.

  I 16.30 tiden rykket brannvesenet ut etter at innringere observerte røyk i skogkanten i Oksvikveien. Årsaken skal være fyring, brannvesenet melder at det ikke er brann eller noe farlig.

 • Lørdag 25. mai kl. 15.25

  Under en uke til skattemeldingen for næringsdrivende må leveres

  Fredag 31. mai er fristen for å levere skattemeldingen for næringsdrivende, eneste mulighet for å levere senere er å søke om utsettelse. Rundt 145 000 har fortsatt ikke levert. – Alle som har mottatt skattemeldingen for næringsdrivende må levere elektronisk innen fristen. – Det gjelder selv om du ikke har endringer, ikke har hatt noen aktivitet i året som gikk eller om du har lagt ned virksomheten din, det forteller skattedirektør Schanke Funnemark.

 • Lørdag 25. mai kl. 12.45

  Grovt tyveri i Fredrikstad

  Selbak Pizza har vært utsatt for grovt tyveri i løpet av natten. Tyvene har knust et vindu for å komme seg inn, og det er stjålet gjenstander og penger, melder politiet. En patrulje er på stedet for å sikre spor og opprette straffesak.

 • Lørdag 25. mai kl. 12.38

  Mistenkt for drapsforsøk i Strömstad

  En mann i 30-årene er pågrepet og mistenkt for drapsforsøk etter at en kvinne ble knivstukket i Strömstad i natt. Kvinnen ble angrepet i et hjem i byen, skriver Stömstads Tidning. Politiet sier til avisen at kvinnen ble kjørt til sykehus i Norge. Hun skal ikke ha fått livstruende skader.

 • Lørdag 25. mai kl. 8.21

  Fem anmeldt etter trafikkontroll i Moss

  To menn i 40-årene er anmeldt og fikk førerkortet beslaglagt på stedet etter å ha kjørt langt over fartsgrensen på Innfartsveien ved Mosseporten. Den ene sjåføren ble målt til 100 km/t, den andre til 97 km/t da UP hadde trafikkontroll i en 60-sone på veien i går. Ytterligere tre personer ble anmeldt og fikk førerkortet beslaglagt på grunn av for mange prikker, melder operasjonsleder Atle Vesttorp. 37 andre sjåfører fikk forenklede forelegg for fart.

 • Fredag 24. mai kl. 20.24

  Mistanke om sjåfør som kjørte i beruset tilstand

  I 20-tiden rykket politet ut i Moss. Flere meldte om en bil som kjørte vinglete langs Helgerødgata. Bilen kjørte også inn i et trafikklys. Politet stoppet bilen, og mistenker at fører har kjørt i beruset tilstand.