Nyheter - Trøndelag:

 • I dag kl. 15.22

  Trafikkuhell i Levanger

  En bil har kjørt av vegen og har truffet et tre ved Ytterneset i Levanger. En bil og en person er involvert i ulykken. Politiet melder at fører er kjørt i ambulanse til sykehus, og at trafikken flyter forbi.

 • I dag kl. 13.25

  Må kansellere passtimer

  Trøndelag politidistrikt må kansellere enkelte oppsatte passtimer denne uka på grunn av streiken i staten. De har i dag meldt dette til politidirektoratet ifølge E24. Leder for ID-seksjonen i direktoratet, Unni Norum, sier til nettstedet at de er i tett dialog med politidistriktene, og at de vil komme med informasjon til publikum om det blir endringer i situasjonen.

 • I dag kl. 11.50

  Mistanke om ruskjøring

  En mann i 30-åra er mistenkt for ruskjøring. Han ble stoppa av UP på fylkesveg 65 ved Storås i formiddag. Det blir blodprøve og anmeldelse ifølge politiet.

 • I dag kl. 11.27

  Fortsatt stor skogbrannfare

  Det er fortsatt stor skogbrannfare i Trøndelag og sør på Helgelandskysten. Farevarselet er på oransje nivå. Varslet gjelder i snøfrie områder inntil det kommer tilstrekkelig nedbør.

 • I dag kl. 11.21

  Økt helikopteraktivitet

  Det vil være økt aktivitet med militære helikopter på Fosen og østre del av Hitra fra i dag og til fredag 31. mai. Det varsler Forsvaret i ei pressemelding. Det skal ikke flys etter klokka 20 om kvelden. På grunn av øvinga kan helikoptrene, av typen Bell 412, fly lavt og gjennomføre unormal manøvrering.

 • I dag kl. 10.07

  Alexander Sørloth melder forfall til landslagssamlingen

  Alexander Sørloth får ikke med seg de to kommende landskampene til Norge. Det opplyser Norges Fotballforbund på X. Årsaken er skaden han pådro seg i siste seriekamp i Spania. Da måtte han gå av banen etter 13 minutter, etter å ha fått en kjenning i baksiden av låret. Inn i troppen kommer Erik Botheim, som har vist strålende form i svenske Malmö. Fredag scoret han hattrick i 5-0-seieren over Kalmar. 24-åringen står med åtte mål for den svenske serielederen. Neste onsdag kommer Kosovo på besøk på Ullevaal stadion, før det norske landslaget gjester Danmark lørdag 8. juni. NRK/NTB

 • I dag kl. 8.16

  Kartlegger måker ved hjelp av drone

  Det vil være økt dronetrafikk i Trondheim i dagene framover. Grunnen er at kommunen skal kartlegge måkebestanden, noe som blir gjort ved å telle måkereir med drone. Kommunen opplyser at arbeidet vil skje på dagtid, og hovedaktiviteten vil være over tak og bygninger ved fjæra. Arbeidet starter i dag og varer til torsdag.

 • I dag kl. 5.22

  Var ufin mot politiet

  En mann blir anmeldt for å ha trua en politipatrulje i Trondheim i natt. Hendelsen skjedde på Solsiden rundt klokka 0100. Mannen skal ha vært svært ufin mot politipatruljen og ikke lett å ha med å gjøre. Det endte med at han havna i arresten.

 • I dag kl. 5.18

  Til arresten etter trusler

  En godt berusa mann måtte overnatte i arresten etter å ha kommet med verbale trusler mot forbipasserende i Midtbyen i Trondheim. Han anmeldes for forholdet.

 • Mandag 27. mai kl. 19.55

  Tollbua fikk anbefaling

  Christopher Davidsen og restauranten hans Tollbua fikk anbefaling i Michelin-guiden under utdelingen i Helsingfors i Finland mandag kveld. Davidsen var i mange år kjøkkensjef i Speilsalen på Britannia, og fikk sammen med restauranten en Michelin-stjerne i 2020. I 2017 tok Davidsen også sølv under Bocuse d'Or i Lyon. Tollbua åpnet dørene for sultne gjester i februar i år.

 • Mandag 27. mai kl. 18.26

  Skogbrann i Namsos

  Det er meldt om skogbrann i Bangdalen i Namsos. Det er flere som har observert røyk og ringt inn. Like før klokken 18 rykket brannvesenet ut til stedet. – Det er ganske ulendt terreng i området, det er derfor vi har bestilt brannhelikopter nå, sier vaktleder Frank Hansen i 110-sentralen. På grunn av det ulendte terrenget er ikke brannvesenet fremme ved selve brannen. Like før klokken 19.30 opplyser politiet på X at brannen er godt ute i terrenget. Det er heller ingen indikasjoner på at folk eller bygninger er truet. Like før klokken 20.30 opplyser han om at brannhelikopteret er på plass og har begynt med slukking. Like etter klokken 22.00 melder politiet at brannen skal være under kontroll. Det pågår fortsatt slukking og kontroll av området ved hjelp av mannskaper, helikopter og drone.

 • Mandag 27. mai kl. 17.02

  16 dager i fengsel for råkjøring

  En mann i slutten av tenårene er dømt til 16 dager i fengsel for råkjøring på E6 ved Jevika i Steinkjer. I februar ble han målt til 157 kilometer i timen i 90-sonen. Siktede forklarte i retten at han kjørte forbi en kompis, men avviste at de drev med kappkjøring. Mannen må også være uten førerkort i 15 måneder.

 • Mandag 27. mai kl. 16.34

  Væretunnelen er stengt

  Vegtrafikksentralen midt skriver på X at Væretunnelen er stengt i begge retninger på grunn av bilstans. Det skal være svært saktegående trafikk i området.

 • Mandag 27. mai kl. 16.34

  E6 er stengt

  Vegtrafikksentralen midt skrev på X at Væretunnelen var stengt i begge retninger på grunn av bilstans. Tunnelen var først kun stengt i retning Værnes. –Den ble stengt i begge retninger fordi bilister prøvde å kjøre forbi i feil retning. En tom tunnel gjorde det også enklere for bilbergeren å komme frem, sier trafikkoperatør i vegtrafikksentralen midt, Hans Petter Riddervold Hårsvær. Klokken 16:45 skal tunnelen være åpen igjen.

 • Mandag 27. mai kl. 16.34

  E6 var stengt

  Vegtrafikksentralen midt skrev på X at Væretunnelen var stengt i begge retninger på grunn av bilstans. Tunnelen var først kun stengt i retning Værnes. –Den ble stengt i begge retninger fordi bilister prøvde å kjøre forbi i feil retning. En tom tunnel gjorde det også enklere for bilbergeren å komme frem, sier trafikkoperatør i vegtrafikksentralen midt, Hans Petter Riddervold Hårsvær. Klokken 16.45 skal tunnelen være åpen igjen.

 • Mandag 27. mai kl. 16.10

  To skogbrannhelikopter til Værnes

  Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, DSB, har den siste tiden hatt to skogbrannhelikopter til stede på Værnes. Det er nå besluttet at disse skal bli værende frem til 30. mai. Det er meldt om høy fare for skogbrann i store deler av landet i dagene fremover, derfor forsterkes beredskapen med seks helikopter rundt om i landet, i tillegg til det som står fast på Torp. Et skogbrannhelikopter tar mellom 1 000 og 1 300 liter vann i hvert hiv. Det kan også brukes til utflyging av materiell og mannskaper. Det er Hovedredningssentralen som koordinerer bruken av skogbrannhelikoptrene.

 • Mandag 27. mai kl. 15.06

  Bilbrann på fylkesvei

  Fylkesvei 7110 ved Horvereidvatnet var stengt på grunn av en bilbrann, det meldte Vegtrafikksentralen midt på X klokken 14.49.

 • Mandag 27. mai kl. 15.05

  Grunneiere dårlig ut i ankesak om flystøy

  Grunneierne rundt kampflybasen på Ørlandet kommer dårligere ut i ankesaken i lagmannsretten, enn hva de gjorde i tingretten. I dag ble dommen i lagmannsretten offentliggjort, og kun to av de 16 utvalgte grunneierne får erstatning. Erstatningsbeløpene er også langt lavere enn hva tingretten kom fram til. Saken handler om flystøy og verditap på eiendommer. Tilsammen har to hundre grunneiere gått til sak mot staten.

 • Mandag 27. mai kl. 13.45

  Rykker ut til brannutvikling på gård

  Nødetatene rykker ut til Dalen gård i Trondheim, der det brant i går. Det melder politiet på X

 • Mandag 27. mai kl. 13.45

  Rykker ut til røykutvikling på branntomt

  Nødetatene rykker ut til Dalen gård i Trondheim, der det skal være røykutvikling, det melder politiet på X. Søndag kveld begynte det å brenne i en gammel hytte på stedet. Hytten brant helt ned. – Det er ikke uvanlig at det er litt røykutvikling fra ruinene i tiden etter en brann, opplyser vaktleder i 110-sentralen Midt, Frank Hansen. – Vi er straks på plass og skal vanne området rundt ytterligere. Det er veldig tørt ute i dag, og vi ønsker å være sikre på at en eventuell brann ikke blusser opp igjen, legger han til.

 • Mandag 27. mai kl. 13.43

  Trafikkulykke E6 Namsskogan

  Nødetatene er på vei til ei trafikkulykke på E6 ved Brekkvasselv i Namsskogan. En bil er involvert. Trafikken går som normalt.

 • Mandag 27. mai kl. 12.56

  E6 åpen for trafikk som normalt

  E6 ved Væretunnelen er nå åpen for trafikk som normalt. Nordgående retning var en periode stengt etter at en bil kjørte ut i rundkjøringa på sørsiden av tunnelen. Føreren i 80-årene har fått førerkortet beslaglagt, det melder politiet på X.

 • Mandag 27. mai kl. 12.39

  E6 delvis stengt nord for Trondheim

  Væretunnelen er stengt i retning Stjørdal etter et trafikkuhell i rundkjøringa på sørsiden av tunnelen. En bil har kjørt ut ved rundkjøringa. Sørover går trafikken som normalt, opplyser Statens vegvesen. Nødetatene er på stedet.

 • Mandag 27. mai kl. 12.08

  Kollisjon i Steinkjer

  Nødetater er på vei til et sammenstøt mellom to biler ved Dampsaga i Steinkjer. Det er formentlig ikke personskade ifølge politiet. Brannvesenet på stedet melder om litt oljelekkasje.

 • Mandag 27. mai kl. 11.58

  Trafikkontroll Rennebu

  UP har gjennomført en trafikkontroll på E6 i Rennebu. Det resulterte i 15 forenklede forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 103 km/t i 70-sona. 45 førere ble kontrollert med tanke på rus, men ingen hadde utslag på dette.

 • Mandag 27. mai kl. 11.14

  Gressbrann ved skole på Løkken

  Nødetatene har rykka ut til en gressbrann som skal være bak skolen ved Løkken Verk i Orkland kommune. Mye av brannen skal være slukka. Det er tørt og en del vind på stedet. Brannen er slukka og politiet gjennomfører avhør.

 • Mandag 27. mai kl. 10.53

  Fratatt førerkortet etter kollisjon med høyspentmast

  En mann i 60-åra er fratatt førerkortet og anmeldes etter at en varebil kjørte inn i ei høyspentmast i Flatanger i dag morges. Det ble ikke personskade i ulykka, men Tensio måtte rykke ut for å sikre masta.

 • Mandag 27. mai kl. 8.07

  Bilbrann slukket

  En bilbrann ved Esso på Sandmoen i Trondheim er nå slukka. Politiet opplyser at det har vært full overtenning i et kjøretøy, som sto litt unna drivstoffpumpene da brannen starta. Bilfører kom ikke til skade.

 • Mandag 27. mai kl. 5.26

  E14 åpna igjen

  E14 er rydda og åpna igjen. Veien ble stengt i går etter at en stor stein på rundt ett tonn rasa ned i vegbanen ved Renå Gård i Stjørdal.

 • Mandag 27. mai kl. 5.23

  Høy fart Orkland

  Utrykningspolitiet stansa i går kveld en bil i en kontroll på Fannrem i Orkland kommune. Sjåføren mista førerkortet, for han ble målt til 152 km/t i 80-sona. Heldigvis ble vedkommende tatt, skriver politiet på X.

 • Søndag 26. mai kl. 22.20

  Holdt 163 km/t i 80-sone

  Politiet har beslaglagt to førerkort under en kontroll på fylkesvei 15 i Rissa. Høyeste hastighet ble målt til 163km/t i en 80-sone.

 • Søndag 26. mai kl. 21.45

  Flere lynnedslag i Ytre Namdal – over 2800 uten strøm

  Over 2800 husstander har mistet strømmen i Ytre Namdal. Strømleverandøren Tensio har registrert at det har skjedd et avbrudd i strømforsyningen i området. – Vi beklager avbruddet og våre montører er utsendt for å gjenopprette strømforsyningen så raskt som mulig, skriver de på sine nettsider. Pressekontakt Ingvild Asp sier til Namdalsavisa at lynnedslag er årsaken til strømbruddet. De ber folk ta høyde for at det kan ta lengre tid en vanlig.

 • Søndag 26. mai kl. 21.45

  Hundrevis av lynnedslag i Ytre Namdal – over 2800 uten strøm

  Over 2800 husstander har mistet strømmen i Ytre Namdal. Strømleverandøren Tensio har registrert at det har skjedd et avbrudd i strømforsyningen i området. – Vi beklager avbruddet og våre montører er utsendt for å gjenopprette strømforsyningen så raskt som mulig, skriver de på sine nettsider. Pressekontakt Ingvild Asp sier til Namdalsavisa at lynnedslag er årsaken til strømbruddet. De ber folk ta høyde for at det kan ta lengre tid en vanlig. Lynoversikten til Meteorologisk institutt viser at det i løpet av en halvtime søndag kveld var registrert rundt 500 lynnedslag i Ytre Namdal.

 • Søndag 26. mai kl. 21.45

  Hundrevis av lynnedslag i Ytre Namdal – over 2800 mistet strømmen

  Over 2800 husstander mistet strømmen i Ytre Namdal søndag kveld. – Vi beklager avbruddet og våre montører er utsendt for å gjenopprette strømforsyningen så raskt som mulig, opplyser strømleverandør Tensio. Pressekontakt Ingvild Asp sier til Namdalsavisa at lynnedslag er årsaken til strømbruddet. De ber folk ta høyde for at det kan ta lengre tid en vanlig. Lynoversikten til Meteorologisk institutt viser at det i løpet av en halvtime søndag kveld var registrert rundt 500 lynnedslag i Ytre Namdal.

 • Søndag 26. mai kl. 19.56

  E14 stengt – stor stein har rast ut i veibanen

  E14 er stengt mellom Stjørdal og Meråker etter at en stein på ett tonn raste ut i veien. – Veien stenges med tanke på fare for ytterligere ras, opplyser politiet. En geolog vil undersøke stedet klokken 22.30. Da vil det bli tatt en vurdering på om veien kan åpne. Omkjøring er via Verdal og Duved i Sverige.

 • Søndag 26. mai kl. 19.23

  Brann i Trondheim

  Nødetatene rykker ut til melding om brann ved Jonsvannet i Trondheim. Det er usikkert hva det er som står i brann.

 • Søndag 26. mai kl. 19.23

  Hyttebrann i Trondheim har spredt seg til terrenget rundt

  Nødetatene rykker ut til melding om en hyttebrann ved Jonsvatnet i Trondheim. – Det er full fyr i en hytte, opplyser operasjonsleder Bjørnar Gaasvik. Det skal være snakk om en gammel hytte, og politiet undersøker om det befinner folk seg inne i den. Brannen har spredt seg til terrenget rundt. – Det er veldig tørt i bakken, sier operasjonslederen.

 • Søndag 26. mai kl. 19.23

  Hytte brant ned i Trondheim

  Søndag kveld begynte det å brenne i en gammel hytte ved Jonsvatnet i Trondheim. Brannen spredte seg til terrenget rundt, og det var en stund spredningsfare til andre hytter i området. – Det er flere hytter i området og store flammer. Det er fare for spredning, opplyste operasjonsleder Bjørnar Gaasvik. Brannvesenet har nå fått kontroll på brannen. Hytten har brent helt ned.

 • Søndag 26. mai kl. 19.23

  Hytte brenner i Trondheim – store flammer og sprednignsfare

  Det er full fyr i en hytte ved Jonsvatnet i Trondheim. Brannen har spredt seg til terrenget rundt, og det er spredningsfare til andre hytter i området. – Det er flere hytter i området og store flammer. Det er fare for spredning, sier operasjonslederen.

 • Søndag 26. mai kl. 18.53

  Rosenborg brøt marerittrekke – vant første på syv kamper

  Etter en svært mager mai for Rosenborg, var Alfred Johanssons menn sulteforet på en seier – og endelig satt den. Etter mye om og men klarte trønderne å overliste nyopprykkede Kristiansund, etter to omganger med sjansebonanza fra hjemmelagets side. Det var imidlertid Kristiansund som var mest effektive foran mål i den første omgangen. Etter et godt slått frispark fra Mikkel Rakneberg, viste Jesper Isaksen muskler i boksen – og stanget inn ledelse til de mørkeblå fra Nordmøre. – Det er rett og slett et veldig godt slått frispark, men igjen slipper Rosenborg inn på dødball. Det står til stryk, sa TV2s fotballekspert Jesper Mathisen. Pausepraten så imidlertid ut til å hjelpe RBK-laget, for fire minutter etterpå utlignet vertene. Til slutt satte trønderne spikeren i kista etter en iskald avslutning fra Marius Broholm på tampen av ordinær tid. Kampen endte 2–1. – Det føles dritdigg. Det var på tide. Vi jobbet som faen, det er dritdeilig, sier matchvinner Marius Broholm til TV 2. Før søndagens oppgjør hadde ikke de hvitkledde vunnet på seks kamper, etter den nylige fadesen mot Tromsø – og tapet mot nyopprykkede KFUM 16. mai.