Nyheter - Oslo & Akershus:

 • I dag kl. 17.13

  Selges til Lillestrøm

  Aalesund-spiller Markus Karlsbakk blir solgt til Lillestrøm. Det skriver AaFk på sine nettsider. Karlsbakk spiller sin siste kamp for Aalesund 23.juni. Karlsbakk debuterte for Aalesund i 2017. Senere har han blitt lånt ut til Hødd og Raufoss før han kom tilbake i 2023 og ble kåret til årets spiller i AaFK. – Det er vanskelig å forlate en klubb jeg har vært i nesten hele karrieren, en klubb som har gitt meg utrolig mye, og som jeg har blitt veldig glad i, sier Karlsbakk

 • I dag kl. 17.10

  Ruud enkelt videre i Paris

  Casper Ruud trengte bare to timer på å ta seg videre fra første runde i Grand Slam-turneringen Roland-Garros. Turneringen i Paris er den største på grus gjennom sesongen og Ruud slo brasilianeren Felipe Meligene Alves 6-3, 6-4, 6-3.

 • I dag kl. 16.52

  Bot til båtforening etter ulykke

  Drøbaksund Seilforening er ilagt en bot på 30.000 kroner etter at en rutebåt kolliderte med en brettseiler under en regatta i mai i fjor. Foreningen bøtelegges fordi politiet mener de hadde lagt løypen for regattaen delvis innenfor fergeleiet, skriver Akershus Amtstidende. Advokaten til seilforeningen sier de fortsatt må vurdere om de skal godta forelegget eller gå til retten.

 • I dag kl. 16.39

  VG: Fem personer pågrepet for korrupsjon i stor politiaksjon

  To kvinner og tre menn ble tirsdag pågrepet i en stor politiaksjon, skriver VG. Alle fem er siktet for korrupsjon. De skal ifølge avisen ha blitt pågrepet på ulike steder i Oslo og Øst politidistrikt. – Vi har pågrepet fem personer siktet dem for korrupsjon. Vi kan ikke si så mye utover det, sier politiadvokat Christian Stenberg til VG. Forsvarer Monica Melgård representerer en av kvinnene, som skal ha blitt pågrepet på jobb. – Hun stiller seg helt uforstående til siktelsen, etter min vurdering er hun fornærmet i saken ved at hennes konto er misbrukt, sier Melgård til VG.

 • I dag kl. 16.00

  Legionella-funn på skole i Fetsund

  Bakterien legionella ble nylig påvist i vannprøver fra dusjene i svømmehallen på Østersund ungdomsskole i Fetsund. Det skriver Romerikes Blad. Foresatte ved skolen ble informert tirsdag ettermiddag. Ingen elever har meldt om symptomer på smitte, ifølge Lillestrøm kommune. Dusjene vil bli stengt i 10-14 dager mens kommunen gjennomfører en kjemisk rens av anlegget og skifter ut alle varmtvannsberedere.

 • I dag kl. 15.56

  Mann i 50-årene fra Asker druknet

  Det var en mann i 50-årene fra Asker som ble funnet død i vannet ved Blommenholm i Bærum lørdag ettermiddag, skriver Budstikka. Politiet sier det ikke er noe som tyder på at noe straffbart ligger bak drukningen.

 • I dag kl. 15.52

  Jente langs motorveien i Lørenskog

  Poltiiet har mottatt flere nødtelefoner om en jente som går langs riksvei 159 i Lillestrøm. – Kontroll på jente fra motorveien, skriver de på X klokken 15.55.

 • I dag kl. 15.39

  To til sykehus etter kollisjon på E16

  To personer kjøres til Ahus etter en kollisjon mellom en personbil og en lastebil på E16 i Maura i Nannestad på Romerike tirsdag ettermiddag. Det opplyser politiet. Lastebilsjåføren kommer seg selv til legevakt for sjekk etter hendelsen. Personbilen har kommet over i motgående felt og truffet lastebilen. Politiet melder at føreren av personbilen får førerkortet sitt beslaglagt.

 • I dag kl. 15.28

  Lange køer på Fornebu før konsert

  Det er lange køer utenfor Unity Arena, tidligere Telenor Arena, hvor superstjernen Olivia Rodrigo holder konsert tirsdag kveld. Bærum Røde Kors er på plass og deler ut vann til folk som står i kø for å komme inn på konserten senere i kveld. Konserten skulle opprinnelig holdes i Oslo Spektrum, men på grunn av stor pågang ble den flyttet til Fornebu-arenaen, som nylig ble omdøpt til Unity Arena. Konserten skal etter planen starte 19.30. (NTB)

 • I dag kl. 15.26

  Streik kan ramme flere eksamener på NMBU

  Så langt er bare én muntlig eksamen utsatt på grunn av streik ved Norges bio- og miljøvitenskapelige universitet (NMBU) i Ås. Men det kan bli flere, sier prorektor for utdanning, Elin Kubberød. – Det kan være muntlige eksamener som blir påvirket dersom sensorene er tatt ut. Det har vi ikke fått oversikt over enda, sier hun. 48 ansatte er tatt ut i streik ved NMBU etter at Unio og Akademikerne brøt meklingen med staten fredag 24. mai.

 • I dag kl. 14.18

  Body Shop-kjeden begjært konkurs

  Skatteetaten har begjært den norske Body Shop-kjeden konkurs. Det skriver Dagens Næringsliv, som viser til en beramming i Asker og Bærum tingrett. Saken skal behandles i tingretten torsdag denne uken. Kjeden er begjært konkurs gjennom A Christensen Engros as og driftsselskapet Ace Shops, skriver DN. Advokat Nils Holger Kofoed representerer selskapene, men har ingen kommentar til saken. I forrige måned besluttet Body Shop å legge ned all virksomhet i Sverige etter å ha stengt flere butikker den siste tiden. I februar ble det britiske morselskapet The Body Shop International satt under restrukturering. Kort tid etter begjære The Body Shop seg konkurs i blant annet Danmark og USA. (NTB)

 • I dag kl. 14.01

  23 straffesaker utsatt på grunn av streik

  23 straffesaker som skulle gått i Oslo tingrett er nå utsatt på grunn av streiken i politiet. Det opplyser tingretten til NRK. Over 350 ansatte i Oslo politidistrikt er tatt ut i streik av Unio og Akademikerne etter at meklingen med staten ble brutt 24. mai.

 • I dag kl. 12.16

  Kronprinsesse Mette-Marit besøker Blakstad sykehus

  Kronprinsesse Mette-Marit deltar på åpningen av Kulturdagene ved Blakstad sykehus i Asker kommune. Neste år flyttes virksomheten inn i nytt sykehus i Drammen. Det er 120 år siden sykehuset offisielt åpnet sine dører for første gang. – Det er en stor glede for våre pasienter og ansatte at Kronprinsesse Mette-Marit vil være til stede og åpne årets Kulturdager, sier sykehussjef Marit Opsahl i presseinvitasjonen. I 2025 flyttes virksomheten fra Blakstad inn i nytt sykehus i Drammen. (NTB)

 • I dag kl. 11.29

  Oslo lufthavn venter stor pågang i sommer – bruker innenlandsgater til utenlandsreiser

  Avinor venter stor pågang av reisende på Oslo lufthavn i sommer, og flere innenlandsgater må derfor brukes til avganger til utlandet. – Det er ingenting som gleder oss mer enn at trafikken tar seg opp. Denne sommeren er det svært mange som skal fly utenlands i morgentimene, og derfor har vi behov for flere utenlandsgater, sier fungerende lufthavndirektør Dorothy Billett på Oslo lufthavn. I timene med mest trafikk blir åtte innenlandsgater brukt til reiser utenlands. Dette gjelder kun reiser innen Schengen. De som skal reise herfra, blir sendt i shuttlebuss fra terminalområdet. – Det vil gå busser kontinuerlig, og man vil få beskjed i god tid om man får tildelt en av disse gatene, sier Billett. (©NTB)

 • I dag kl. 11.21

  To pågrepet etter knivstikking på Frogner

  To personer er pågrepet etter en voldshendelse på Frogner mandag, der to kvinner ble knivstukket. Det sier politiinspektør Kjersti Lauvsnes til NRK. – De siktede er to voksne, en mann og en kvinne. De er ikke ukjente for politiet, sier Lauvsnes. Personene har ikke blitt avhørt på nåværende tidspunkt. De er foreløpig siktet for grov kroppsskade, opplyser politiet. – Det vil bli vurdert fengsling av begge to, sier hun.

 • I dag kl. 11.21

  To pågrepet for knivstikking på Frogner

  To personer er pågrepet for knivstikkingen av to kvinner i en leilighet på Frogner i Oslo mandag. Det sier politiinspektør Kjersti Lauvsnes til NRK. – De siktede er to voksne, en mann og en kvinne. De er ikke ukjente for politiet, sier Lauvsnes. Personene har ikke blitt avhørt på nåværende tidspunkt. De er foreløpig siktet for grov kroppsskade, opplyser politiet. – Det vil bli vurdert fengsling av begge to, sier hun.

 • I dag kl. 11.19

  Unibuss kvitter seg med turbussene

  Kriserammede Unibuss selger turbussvirksomheten Unibuss Tur til konkurrenten Oslobuss. Det bekrefter ledelsen i begge busselskapene i en pressemelding. Unibuss Tur har 18 ansatte og 20 busser, med hovedsete i Oslo og en egen avdeling i Vestfold. Oslobuss har over 100 ansatte og 40 busser. Hovedkontoret ligger på Haugenstua i Oslo. Alle sjåførene i Unibuss Tur får beholde jobbene sine. 13. mai gikk Unibuss til Oslo tingrett med begjæring av rekonstruksjon av selskapet, som har store økonomiske problemer. Retten har gitt Unibuss konkursbeskyttelse inntil detaljene om hvordan selskapet skal reddes er på plass. Salget av Unibuss Tur betyr at Unibuss trekker seg ut av turbussmarkedet. – Turbuss er en spennende del av bussbransjen, men Unibuss ønsker i tiden fremover å fokusere fullt ut på drift av våre anbudskontrakter, sier administrerende direktør Atle Rønning.

 • I dag kl. 10.48

  Farevarsel om styrtregn og mye lyn på Østlandet

  Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om styrtregn og mye lyn for deler av Østlandet. Varselet gjelder for siste del av tirsdag. Meteorologene melder at det vil være store lokale variasjoner i intensitet og mengde nedbør. – Det er lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Nedbørens plassering er usikker og noen vil ikke få nedbør. Lokalt er nedbøren ventet å passere 20 mm/1t, skriver meteorologene på yr.no. Nedbøren gjør at det er fare for overvann i tettbygde områder og lokale oversvømmelser. Det er fare for stengte veier og det kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning.

 • I dag kl. 10.00

  Arrangør får bot etter rutebåt traff deltager

  En brettseiler ble skadet i en kollisjon med en rutebåt i Oslofjorden i fjor vår. Nå er regatta-arrangøren ilagt et forelegg på 30.000 kroner. Det skriver Akershus Amtstidende. Ulykken skjedde under et norgescupstevne i brettseiling, og arrangøren får kritikk for ikke å ha sjekket om det var fergetrafikk i området. Drøbaksund Seilforenings advokat sier de ikke har bestemte seg for om de skal anke.

 • I dag kl. 9.26

  Oslo fikk halve regnkvoten 20 minutter

  I går fikk Oslo mer enn halvparten av normal månedsnedbør for mai – på bare 20 minutter. Mellom klokken 13.30 og 14.00 ble det registrert 31,6 millimeter på nedbørsmåleren på Blindern. Normalen for mai er 60 millimeter, skriver Meteorologene på X.

 • I dag kl. 9.26

  Oslo fikk halve regnkvoten på 20 minutter

  I går fikk Oslo mer enn halvparten av normal månedsnedbør for mai – på bare 20 minutter. Mellom klokken 13.40 og 14.00 ble det registrert 31,6 millimeter på nedbørsmåleren på Blindern. Normalen for mai er 60 millimeter, skriver Meteorologene på X.

 • I dag kl. 9.20

  Gutt påkjørt av buss på Stovner

  Politi og ambulanse er i Stovnerveien hvor en gutt er påkjørt av en buss. Gutten skal være i grei form, men har noe skrubbsår. Han kjøres til sykehus for en sjekk. Politiet oppretter sak.

 • I dag kl. 8.46

  Stans i togtrafikken på Oslo S på grunn av jordfeil

  Det er forsinkelser og innstillinger på grunn av en jordfeil ved Oslo S. Det opplyser Bane Nor i en trafikkmelding. – Vi har mannskap på stedet som jobber med å rette feilen. Foreløpig vet vi ikke hvor langt tid det vil ta, sier Per Gunnar Børseth, pressevakt i Bane Nor. Det er snakk om en strømfeil som påvirker signalanlegget. – Reisende må sjekke med togselskapet sitt for mer informasjon, sier pressevakten. De som kan oppfordres til å bruke annen transport. Disse toglinjer som kan påvirkes: Asker – Kongsvinger, Kongsvingerbanen Drammen – Dal, Hovedbanen Drammen – Lillehammer, Dovrebanen Drammen – Oslo lufthavn/Oslo Airport, Flytoget Kongsberg – Eidsvoll, Gardermobanen Oslo S – Bergen, Bergensbanen Oslo S – Gjøvik, Gjøvikbanen Oslo S – Jaren, Gjøvikbanen Oslo S – Rakkestad, Østfoldbanen østre linje Oslo S – Ski, Follobanen Oslo S – Stavanger S, Sørlandsbanen Oslo S – Stockholm, Kongsvingerbanen Oslo S – Trondheim S, Dovrebanen Oslo S – Halden – (Göteborg), Østfoldbanen vestre linje Skien – Eidsvoll, Vestfold- og Gardermobanen Spikkestad – Lillestrøm, Hovedbanen Stabekk – Moss, Østfoldbanen vestre linje Stabekk – Oslo lufthavn/Oslo Airport, Flytoget Stabekk – Ski, Østfoldbanen

 • I dag kl. 8.44

  Togtrafikken på Oslo S går igjen

  Oslo S er åpen for trafikk igjen etter at det ble meldt om jordfeil tirsdag morgen. Bane Nor opplyser at de fortsatt venter forsinkelser utover formiddagen. – Reisende må sjekke med togselskapet sitt for mer informasjon, sier Bane Nors pressekontakt. Disse toglinjene kan påvirkes: Asker – Kongsvinger, Kongsvingerbanen Drammen – Dal, Hovedbanen Drammen – Lillehammer, Dovrebanen Drammen – Oslo lufthavn/Oslo Airport, Flytoget Kongsberg – Eidsvoll, Gardermobanen Oslo S – Bergen, Bergensbanen Oslo S – Gjøvik, Gjøvikbanen Oslo S – Jaren, Gjøvikbanen Oslo S – Rakkestad, Østfoldbanen østre linje Oslo S – Ski, Follobanen Oslo S – Stavanger S, Sørlandsbanen Oslo S – Stockholm, Kongsvingerbanen Oslo S – Trondheim S, Dovrebanen Oslo S – Halden – (Göteborg), Østfoldbanen vestre linje Skien – Eidsvoll, Vestfold- og Gardermobanen Spikkestad – Lillestrøm, Hovedbanen Stabekk – Moss, Østfoldbanen vestre linje Stabekk – Oslo lufthavn/Oslo Airport, Flytoget Stabekk – Ski, Østfoldbanen

 • I dag kl. 7.56

  Anker dom for drapsforsøk i Oslo sentrum

  Den 22 år gamle mannen som er dømt til fem års fengsel for drapsforsøk etter skyting i Klingenberggata i januar i fjor, anker dommen. Det bekrefter mannens forsvarer, Ole Petter Drevland til NRK. Fra før er det kjent at en 24-åring som ble dømt til 11 års fengsel (for to drapsforsøk) i samme sak, har anket. De to dømte har tilknytning til MC-klubben Satudarah. Etter skytingen flyktet de to mennene til Italia, men ble senere sendt tilbake til Norge. Skytingen skjedde på åpen gate. Det var to tidligere ledere for den kriminelle gjengen Young Guns som ble forsøkt drept. Begge ble skutt i beina.

 • I dag kl. 6.58

  Nordre Follo: Ber folk begrense vannbruken

  Hvis du bor på Oppegård, Tårnåsen, Kolbotn eller omegn, bør du bruke minst mulig vann i dag mellom kl. 08.30 og 15.00. Det opplyser Nordre Follo kommune. Dette er fordi det skal gjøres arbeid på Stangåsen vannverk, som innebærer at det ikke produseres drikkevann i denne perioden. Kommunen oppfordrer beboere til å holde vannforbruket på et minimum. Du bør for eksempel utsette å vaske huset eller bilen til vi er ferdige med å utbedre vannverket, skriver kommunen.

 • I dag kl. 6.43

  Utsetter straffesaker i Oslo tingrett

  Streiken blant politijurister i Oslopolitiet får konsekvenser for behandlingen av en rekke straffesaker i Oslo tingrett. 15 saker som skulle begynt denne uken, er nå utsatt, opplyser tingretten til NRK. Fra mandag denne uka ble streiken blant de statsansatte trappet opp og enda flere politijurister i Oslo tatt ut i streik.

 • I dag kl. 5.23

  KrF vil ha fem nye demenskor i Oslo

  KrF ønsker å opprette fem nye demenskor i Oslo de neste årene. Dette er noe de jobber for når det forhandles om Oslos reviderte budsjett for 2024. Det er KrFs bystyrerepresentant Øyvind Håbrekke som fremmer ønske om demenskor i alle Oslos bydeler. Til Aftenposten sier Håbrekke at han lover å kjempe for å få satt i gang et prosjekt som vil gå over to år og koste 5 millioner kroner. Opplegget vil lages av Norges musikkhøgskole. Forskning viser at korsang kan redusere depresjon og fremme psykologisk velvære og livskvalitet hos personer med demens, men fagpersoner etterlyser mer forskning. – En viktig del av dette er at det skal bli forsket på underveis. Vi trenger mye mer kunnskap om hvordan det fungerer, sier Håbrekke til avisen.

 • I dag kl. 1.17

  Situasjon ved Ullersmo fengsel er løst

  Situasjonen der to innsatte hadde barrikadert seg inne på Ullersmo fengsel på Romerike er løst. Det opplyser fengselsleder Ole Jonny Rydland til NRK rett etter klokka 01.00 natt til tirsdag. De to innsatte er flyttet til en annen avdeling, opplyser han. Han roser samtidig ansatte og nødetater for å ha håndtert situasjonen uten at personalet ble skadet. De skal kartlegge materielle skader og evaluere situasjonen tirsdag. De to låste seg inne på en boavdeling ved høysikkerhetsfengselet i 19:30-tida, etter å ha slått etter ansatte med blant annet gryter.

 • Mandag 27. mai kl. 23.52

  Bil kjørte inn i bygning i Oslo

  En bil kjørte inn i en bygning ved Brynseng i Oslo sent mandag. Politiet så ikke at det skjedde, men de forsøkte å stanse vedkommende ved Helsfyr. Fører fremstår ikke alvorlig skadet, ifølge politiet. De mistenker kjøring i rusa tilstand.

 • Mandag 27. mai kl. 23.34

  Kommunen fraråder bading i Oslo

  Oslo kommune advarer mot å bade i Oslofjorden etter mandagens voldsomme regnvær. Etter styrtregnet kan store mengder tarmbakterier ha kommet til badeplassene. Det er ventet regn også i dagene som kommer, om ikke i like store mengder som mandagen. Først til helgen er det meldt om pent vær i Oslo igjen, og da kan det kanskje friste med et bad. Men Oslo kommune fraråder badingen, og ber folk vente, skriver VG.

 • Mandag 27. mai kl. 22.37

  Innsatte truet ansatte med slagvåpen på Ullersmo fengsel – politiet på stedet

  Politiet bistår en hendelse ved Ullersmo fengsel etter at to innsatte truet ansatte med gryter og diverse, ifølge fengselsleder Ole Jonny Rydland. – Situasjonen er fortsatt fastlåst, sier han til NRK rett over midnatt. Rydland sier de to har barrikadert seg inne på en boavdeling, og de har vært der siden 19:30. – Det er veldig sjeldent dette skjer, sier Rydland. De to skal heller ikke ha kommet med noen tydelige krav. Han kan ikke gi noen detaljer om hvem de to er. På stedet er både politiet, brannvesenet og helsevesen. Ullersmo fengsel er et høysikkerhetsfengsel i Ullensaker i Akershus. Det benyttes av langtidsinsatte fra hele landet.

 • Mandag 27. mai kl. 21.49

  Dødsulykken i Oslofjordtunnelen: En person anmeldes

  Én person omkom i den alvorlige trafikkulykken i Oslofjordtunnelen mandag formiddag. – Sakens natur tilsier at en av bilene har kommet over i motgående felt, sa operasjonsleder i Øst politidistrikt, Finn Håvard Brække Aas til NRK. Til Amta opplyser politiet at det er sikret videobevis av hendelsen. – Per nå har vi et klart bilde på hva som har skjedd. Nå blir det opprettet anmeldelse på hendelsen, sier politiet til avisa.

 • Mandag 27. mai kl. 21.49

  Dødsulykken i Oslofjordtunnelen: Mann siktet

  Én person omkom i den alvorlige trafikkulykken i Oslofjordtunnelen mandag formiddag. Politiet sier til Drammens tidende at en mann i 60-årene fra Østfold er siktet i forbindelse med kollisjonen. Mannen får behandling på sykehus. Den omkomne personen er en mann i 70-årene bosatt på Romerike. Politiet sier de jobber med å varsle mannens pårørende i utlandet. Politiet har sikret videobevis av hendelsen, skriver Akershus Amtstidende. – Per nå har vi et klart bilde på hva som har skjedd. Nå blir det opprettet anmeldelse på hendelsen, sa politibetjent Jimmy Pedersen til lokalavisen.

 • Mandag 27. mai kl. 18.15

  To stjerner til restaurant i Oslo

  Oslo-restauranten Kontrast får to stjerner i Michelin-guiden, melder NTB. Restauranten i Maridalsvegen i Oslo satser på skandinavisk mat.

 • Mandag 27. mai kl. 17.38

  Michelin-stjerne til Bar Amour

  Bar Amour i Oslo får sin første Michelin-stjerne. Det ble klart under utdelingen av Michelin-stjerner i Helsinki mandag ettermiddag.

 • Mandag 27. mai kl. 17.30

  Oslofjordtunnelen gjenåpnet etter ulykke

  E134 Oslofjordtunnelen er åpnet igjen for trafikk etter dødsulykken tidligere mandag. Det opplyser Vegtrafikksentralen. En person omkom i ulykken, og to ble lettere skadet. Tre biler var involvert.

 • Mandag 27. mai kl. 15.25

  Oversvømmelser i Oslo: – Vannet har ingen sted å gå

  – Det er ikke så mye man får gjort for å håndtere store regnmengder annet enn åpne kummer og sluk. Det sier Yvona Holbein, overvannskoordinator i Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune. Mandag har det vært styrtregn og tordenvær over store deler av Østlandet. – Vi jobber med en beredskapsplan slik at etatene skal kunne være mer forberedt. Holbein sier at siden vi blir flere, er man nødt til å bygge mer. – Det har blitt flere tette steder og da er det ikke så mange steder hvor vannet kan renne ned. Hun nevner tette parkeringskjellere mellom husene, betongstein og flere hus og tak. Holbein legger til at ledningsnettet ofte fyller seg fort når det er intenst regnvær. – Det hjelper om man har litt grøntareal, men det vet vi det totalt sett har blitt mindre av. Derfor forsøker etaten å legge til rette for grøntareal når de bygger ut nye bygg, ifølge Holbein. Et annet problem er at mange vassdrag er lukket, mener hun. – Vi har kun de store vassdragene igjen, mens de små bekkene er lukket. Det er ikke veldig gunstig når det oftere enn før kommer kraftig regn. – Så kommer klimaendringene på toppen, som sammen med at byen blir tettere og at vassdragene lukkes, gjør at vi får situasjoner som den vi er i nå.

 • Mandag 27. mai kl. 14.48

  Uenighet om prisutdeling

  MDG og Rødt stemte imot at Oslo freedom forums menneskerettighetspris til Aleksej Navalnyj blir delt ut i Oslo rådhus. De andre partiene stemte for da saken ble behandlet på nytt i bystyrets forretningsutvalg mandag og sikret dermed flertall. Navalnyjs enke kommer til Oslo 3. juni for å ta imot prisen. Den russiske opposisjonspolitikeren døde i fangeleir i Sibir i vinter. I mai sa flertallet i utvalget nei til å dele ut prisen i Oslo rådhus. Grunnen er det som hovedregel kun er Oslo kommunes egne priser som skal deles ut i byens storstue. Ett av unntakene er Nobels fredspris. Etter at byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) opplyste at prismottakeren er Aleksej Navalnyj snudde Arbeiderpartiet og SV, men ikke Rødt og MDG. – Dette er opportunistisk og delvis populistisk, sa Rødts gruppeleder Siavash Mobasheri og understreket samtidig at standpunktet ikke har med selve prisen å gjøre.

 • Mandag 27. mai kl. 14.44

  Vann-problemer for trikken

  Flere trikkelinjer i Oslo har problemer på grunn av mye vann i sporene, melder Ruter. Et kraftig styrtregn rammet Oslo mandag ettermiddag, og har ført til oversvømmelser flere steder. Ifølge Ruter kl. 14.44 rammer dette trikkelinjene 11, 12, 13, 17, 18 og 19.