Nyheter - Vest-Agder & Aust-Agder:

 • I dag kl. 19.49

  Pause: Start utlignet like før pause

  Start ligger før dagens kamp nederst i første divisjon og situasjonen ble ikke bedre da Edmund Baidoo sendte Sogndal i ledelsen etter 26 minutter. Like før pause utlignet Tom Strannegård for Start.

 • I dag kl. 19.15

  Agder tingrett vil behandle søksmål mot Viggo Kristiansen

  Den tidligere journalisten og støttespilleren til Viggo Kristiansen, Eivind Pedersen har saksøkt Kristiansen. Han ønsker å få betalt for arbeidet han har gjort med gjenåpningen som førte til frifinnelse. Agder tingrett vil behandle saken 3. og 4. oktober. – Vi er optimistiske på vegne av vår sak, sier Patrick Lundevall-Unger til TV 2. Lundevall-Unger er Pedersens advokat i saken. Pedersen krever over 4 millioner kroner ettersom han mener at han hadde en avtale med Kristiansen, der han skulle få betalt dersom Kristiansen ble frikjent for drapene og voldtektene i Baneheia. Det ble i april kjent at Viggo Kristiansen vil få 55 millioner kroner i erstatning etter at han sonet nærmere 21 år i fengsel for barnedrapene i Kristiansand i år 2000.

 • I dag kl. 17.06

  Færre besøkende enn før pandemien

  Besøkstallene til norske musikk- og scenekunstinstitusjoner er lavere enn før koronapandemien, viser tall fra 2023. Litt over 2 millioner mennesker besøkte musikk- og scenekunstinstitusjoner i 2023, viser ferske tall fra Kulturdirektoratet. Det er 400.000 færre besøkende enn i 2019. Tallene omfatter 33 teatre, symfoniorkestre, operaselskaper og danseinstitusjoner. Før pandemien, i 2019, lå tallet på 2,4 millioner besøkende. Det tilsvarer 14 prosent færre besøk i 2023 sammenlignet med 2019, året før pandemien. Dansens Hus, Den Nationale Scene, Den Norske Opera & Ballett, Det Norske Teatret, Kilden Teater- og Konserthus, Nationaltheatret, Oslo-Filharmonien, Teater Innlandet og Trøndelag Teater er noen av institusjonene som inngår i tallgrunnlaget. (©NTB)

 • I dag kl. 16.42

  Tre biler avskiltet

  Tre biler ble avskiltet da Statens vegvesen holdt trafikkontroll i Vennesla og Vågsbygd i Kristiansand tirsdag. Bilene hadde ikke utført periodisk kjøretøy kontroll. Det ble kontrollert 28 kjøretøy. 15 fikk påvist tekniske mangler.

 • I dag kl. 15.56

  Fjernet semitrailer fra E18

  En semitrailer som mistet et hjul ved avkjøringen til Vik på E18 i Grimstad tirsdag ettermiddag er fjernet fra stedet, melder politiet.

 • I dag kl. 15.36

  Semitrailer har mistet hjul på E18

  En semitrailer har mistet et hjul ved avkjøringen til Vik i østgående retning på E18 i Grimstad, melder politiet. Det er ikke meldt om problemer i trafikken, men hjulet kommer brått på, ifølge politiet. Semitraileren står i påkjøringsfeltet.

 • I dag kl. 14.28

  Tre har falt i veibanen i Kristiansand

  Et tre har falt og sperrer begge felt på Ålefjærveien i Kristiansand, melder politiet. Veitrafikksentralen er varslet og sender entreprenør.

 • I dag kl. 13.59

  Venter styrtregn øst i Agder

  Det ventes kraftige regnbyger øst i Agder tirsdag kveld. Det melder Meteorologisk institutt som har sendt ut gult farevarsel for styrtregn. Det er usikkert hvor nedbøren vil treffe. Noen steder vil det ikke komme regn, ifølge meteorologene.

 • I dag kl. 13.41

  Gir seg på Stortinget

  Anja Ninasdotter Abusland (Sp) tar ikke gjenvalg på Stortinget, skriver Fædrelandsvennen. Abusland sier det har vært en vanskelig avgjørelse å ta, men at hun mener det ville vært mer negativt enn positivt å fortsette. Når hun forlater Stortinget vil hun være ferdig med politikk for en stund, men vil ikke utelukke at det blir mer politikk en gang i fremtiden.

 • I dag kl. 13.30

  Tar ikke gjenvalg

  Stortingsrepresentant Anja Ninasdotter Abusland (Sp) gir seg som politiker, det skriver hun selv i et innlegg i Fædrelandsvennen. Abusland skriver at hun er lei av fordommer og å bli mistrodd samt ilagt meninger hun ikke kjenner seg igjen i. – Når man da blir møtt med fordommer, mistro, tillagt meninger man ikke kjenner seg igjen i eller rett og slett blir satt i bås fordi politikere bare «tenker på seg selv». Og når det faktisk skjer noe bra, får det vesentlig mindre oppmerksomhet enn det negative. Da kjenner jeg på avmakt, skriver hun.

 • I dag kl. 13.10

  Tre ØIF-spillere på årets lag

  Tre håndballspillere fra ØIF Arendal er stemt inn på årets lag i eliteserien i håndball, skriver Agderposten. De siste ukene har spillerne i eliteserien stemt på hvem de mener har vært årets beste spillere i de ulike posisjonene. Sondre Gjerdalen ble årets linjespiller, Dagur Gautason ble årets venstrekantspiller og Mathias Larson ble stemt fram som årets midtre bakspiller.

 • I dag kl. 12.44

  Palmesus blir frimerke

  Festivalen Palmesus i Kristiansand blir en del av Postens nye frimerker. Det melder Posten i en pressemelding i dag. Frimerket er en del av den nye frimerkeutgivelsen som har tema «Festivalsommer». – Vi er utrolig stolte over å bli representert på Postens frimerker. Palmesus har vært en viktig del av Kristiansands sommeridentitet i over et tiår, og å bli anerkjent på denne måten er virkelig en ære, sier kommersiell direktør Ketil Børstein Stensrud i Palmesus i pressemeldingen.

 • I dag kl. 12.37

  Uenighet om nytt politikontor

  Lokalpolitikerne i Kvinesdal er uenige med politiet om hvor ofte det nye politikontoret i kommunen burde holde åpent, skriver avisen Agder. Politiet har foreslått at kontoret skal holdes åpent to dager i uken og holde stengt i sommerferien. Politikerne vil at kontoret skal holde åpent tre dager i uken og minst en dag i uken i sommerferien. Politikerne skal behandle saken i morgen.

 • I dag kl. 11.14

  Vil bruke mer penger på båt

  Lokalpolitikerne i Grimstad har bestemt at de vil bruke rundt 6,5 millioner kroner på en ny arbeidsbåt til skjærgårdstjenesten, skriver Grimstad Adressetidende. Vedtaket ble gjort med 30 stemmer mot 5 fra Frp. Kommunen hadde allerede satt av 5 millioner kroner i årets budsjett til kjøp av ny båt.

 • I dag kl. 11.12

  19-åring varetektsfengslet etter alvorlig voldshendelse

  En 19 år gammel mann som er siktet etter en alvorlig voldshendelse i Lyngdal i helgen mener han handlet i nødverge, skriver Fædrelandsvennen. Mannen er varetektsfengslet i fire uker. I kjennelsen kommer det fram at 19-åringen skal ha knivstukket en mann flere ganger, ifølge avisen. 19-åringen er tidligere dømt for to tilfeller av vold og trusler mot politiet og en bussjåfør. Mannens forsvarer ønsker ikke å kommentere saken.

 • I dag kl. 10.39

  Flere konkurser i Agder

  Agder er blant fylkene i landet hvor antall konkurser har økt mest de siste 12 månedene. Det viser nye tall fra analyseselskapet Experian. Det har vært 22,2 prosent flere konkurser i Agder det siste året. Nasjonalt er økningen på 10,4 prosent i samme periode.

 • I dag kl. 10.05

  Enige om Palmesus-leien

  Posisjonen i Kristiansand bystyre er enige om å sette leien til festivalen Palmesus til 100.000 kroner dagen, skriver Fædrelandsvennen. Areal- og miljøutvalget gikk i begynnelsen av mai inn for at leien burde være på 200.000 kroner dagen. Palmesus-sjef Leif Fosselie mente dette var urimelig, og festivalen har vært i dialog med Bærum om å flytte strandfesten. Saken skal behandles av lokalpolitikerne i morgen.

 • I dag kl. 8.48

  Innbrudd i bedrift

  Det er meldt om innbrudd i en bedrift på Evje. Det skal være stjålet verktøy til flere titalls tusen kroner. Politiet er på stedet og undersøker saken.

 • I dag kl. 8.24

  Badstue brant

  Det har brent i en badstue ved Kjøita i Kristiansand. Brannen er nå slukket, skriver brannvesenet. Politiet har vært på stedet og undersøker saken.

 • I dag kl. 7.21

  Får ikke busstilbud til sommeren likevel

  Hundrevis av beboere på Støle i Grimstad får ikke et planlagt busstilbud til sommeren, skriver Agderposten. Årsaken er mangel på snuplass for bussen. Planene var klare for å starte rute 101 til Stølekilen fra juli, men grunneier mente man måtte tenke mer helhetlig, og spesielt på de myke trafikantene som vil måtte gå til snuplassen, skriver avisen. Fylkeskommunen må nå finne en ny løsning sammen med grunneieren og kommunen. Det er usikkert når snuplassen vil være klar, og dermed når bussene kan starte å kjøre ruten.

 • I dag kl. 6.13

  Mann pågrepet for trusler

  En mann er pågrepet mistenkt for å ha truet andre personer på en adresse i Arendal. Hendelsen skal ha funnet sted ved 4-tiden i natt.

 • I dag kl. 6.00

  Utviklet matte-app

  Forskere fra NLA Høgskolen og Universitetet i Agder har utviklet en app som skal hjelpe lærerstudenter å mestre algebra. Mange sliter nemlig med algebra, og på nasjonal deleksamen i matematikk har på det meste opptil 38 prosent av studentene som vil bli lærere på barneskoletrinnene strøket på landsbasis, ifølge førstelektor i matematikk ved NLA Høgskolen Andreas Lorange. Nå håper et forskerteam fra NLA og UiA å endre denne trenden med en figur-mønster-app.

 • Mandag 27. mai kl. 22.32

  Se siste nytt fra Sørlandet klokken 22.55:

 • Mandag 27. mai kl. 21.46

  Start falt ned på jumboplass

  Aalesund slo Åsane 4–1 passerer med det Start på tabellen i 1. divisjon. Det betyr at Kristiansands-laget er nede på sisteplass i divisjonen før tirsdagens hjemmekamp mot Sogndal. Om Start vinner kampen mot Sogndal vil de rykke opp til sikker plass etter at en tredjedel av sesongen er unnagjort.

 • Mandag 27. mai kl. 19.36

  To småbåter må reddes av redningsskøyta

  Det skal ligge to småbåter tett i tett i fjæresteinene på Lista med folk om bord. Båtene har muligens fått motorproblemer. Hovedredningssentralen er varslet og det er sendt ut redningskøyte fra Farsund.

 • Mandag 27. mai kl. 18.43

  Restauranten Under får beholde Michelin-stjerne

  Restaurauranten Under har vært spente på om de fikk beholde stjernen i Michelin-guiden. – Litt vanskelig å tro det, egentlig. Det er jo helt utrolig, rett og slett, sier sjefkokk Bernt Sætre. Restauranten la ned driften og sa opp alle ansatte i desember, etter krav fra Arbeidstilsynet om å stoppe ulovlig helgearbeid, samt at restaurantgjestene sviktet. De har nå lagt om driften, og åpnet igjen. – Vi er superstolte over det produktet vi leverer. Kjempestolte over det, sier Stig Ubostad som er leder og eier av restauranten. Også kjøkkensjefen mener de har lykkes med omleggingen. – Det betyr jo at det vi holder på med er riktig, og en bekreftelse på at våre tanker er riktige, sier Sætre. Under har vært i Michelin-guiden siden 2020.

 • Mandag 27. mai kl. 16.09

  Stenger tunneler på E39

  Tunnelene på E39 mellom Lyngdal og Kvinesdal vil holde stengt på kvelds- og nattetid denne uken på grunn av vedlikeholdsarbeid, skriver avisen Agder. Det vil bli skiltet omkjøring over den gamle E39 via Utsikten og Øyesletta. Jan Rune Kvinlaug i Veidekke, som står for vedlikeholdet, sier de håper å være ferdig fredag morgen.

 • Mandag 27. mai kl. 15.40

  Trafikkulykke i Valle

  En motorsykkelfører er kjørt til legevakt etter å ha veltet i rundkjøringen i Valle i ettermiddag, melder politiet. Trafikken går som normalt på stedet.

 • Mandag 27. mai kl. 15.09

  Flere bøtelagt for å ha kjørt for fort

  Tolv sjåfører ble bøtelagt for å ha kjørt for fort da Utrykningspolitiet holdt fartskontroll ved Strømme i Kristiansand mandag. Den høyeste hastigheten som ble målt var 54 km/t i 40-sonen. I tillegg ble to sjåfører anmeldt for å ha kjørt uten gyldig førerkort.

 • Mandag 27. mai kl. 13.16

  Inkluderes i nytt samarbeid for bedre bistand

  Bistandsorganisasjonen Strømmestiftelsen med base i Kristiansand er blant syv organisasjoner som inkluderes i en ny samarbeidsmodell for norsk bistand. Det skriver Direktoratet for utviklingssamarbeid (Norad) i en pressemelding. Målet med samarbeidsmodellen er å sørge for bedre og mer effektiv bistand.

 • Mandag 27. mai kl. 12.16

  Dronning Sonja begeistret for naturen

  Dronning Sonja var full av lovord om naturen i og rundt Åseral da hun holdt tale under besøket i formiddag. – Det er nesten så man blir litt misunnelig når man ser på all denne skjønnheten. Dere er heldige dere som bor her, sa dronningen. Hun fortalte at hun hadde satt stor pris på kjøreturen fra kysten og innover landet til Åseral, og beskrev stillfarne, blinkende vann og frodige skoger.

 • Mandag 27. mai kl. 12.12

  Kvinne fra Agder omkom i trafikkulykke

  En kvinne i 60-årene fra Agder er bekreftet omkommet etter en trafikkulykke mellom en personbil og en semitrailer på Nissedalsvegen i Vest-Telemark. Personen i personbilen satt fastklemt etter ulykken. Rundt klokka elleve opplyser politiet at lege på stedet har bekreftet at personen i personbilen dessverre er omkommet. Det er en kvinne i 60-årene fra Agder. Pårørende er varslet. Ifølge politiet fremstår det som at bilen har kommet over i motgående kjørefelt og at fører av semitrailer ikke kan lastes for ulykken. Føreren av semitraileren fremstår lettere fysisk skadet, og vedkommende blir ivaretatt av arbeidsgiver.

 • Mandag 27. mai kl. 11.55

  Arbeidsulykke i Kristiansand

  En person har falt ned i en kum under en arbeidsulykke på Tveit i Kristiansand, melder politiet. Personen som har blitt hjulpet opp av kummen skal ha smerter etter fallet. Politi og ambulanse er på vei til stedet.

 • Mandag 27. mai kl. 11.45

  Kongen og dronning på plass i Åseral

  Kong Harald og dronning Sonja er på plass ved Minne kultursenter i Åseral, hvor de den neste timen skal få oppleve blant annet dans og folkemusikk.

 • Mandag 27. mai kl. 11.27

  Klare for kongebesøk i Åseral

  Ved Minne kultursenter i Åseral har mange festkledde innbyggere møtt opp for å ta imot kongeparet som er ventet nå klokka 12.30. Kong Harald og dronning Sonja er på fylkestur i Agder og Rogaland, og i Åseral vil de få oppleve danseoppvisning, folkemusikk og andre kulturelle innslag.

 • Mandag 27. mai kl. 11.23

  Forsinkelse i togtrafikken

  Toget fra Stavanger med ankomst klokken 16.25 på Oslo S forventes å bli en time forsinket fra Gjerstad stasjon på grunn av feil ved Drammen stasjon. Det melder togselskapet Go-Ahead på sine nettsider. Det kjøres buss for tog mellom Kristiansand og Gjerstad etter at et godstog som sporet av ved Vegårshei skapte store skader på sporet forrige uke.

 • Mandag 27. mai kl. 10.35

  Streik kan ramme reisende på Kjevik

  Reisende til og fra Kristiansand lufthavn Kjevik kan fort bli rammet av en eventuell flyplass-streik, skriver Fædrelandsvennen. Meglingen mellom NHO Luftfart og Fellesforbundet fortsetter på overtid mandag. 450 ansatte ved lufthavnene i Oslo og Bergen vil tas ut i streik hvis det ikke blir enighet. – Vi har mange flyvninger mellom både Bergen og Oslo, så det er klart at et streikeuttak der fort vil ramme våre reisende. Så vil jo tiden vise hvilke flyavganger som blir rammet, sier lufthavnsjef Arne Johan Johnsen ved Kristiansand lufthavn Kjevik til avisa.

 • Mandag 27. mai kl. 10.11

  Kongeparet besøker Åseral i dag

  Kongeparets fylkestur i Agder fortsetter i dag. Mandag skal de besøke Åseral kommune for å møte innbyggere ved Minne kultursenter i Kyrkjebygda. Kongen og dronningen besøkte Froland på søndag. I morgen går turen videre til Rogaland.

 • Mandag 27. mai kl. 9.42

  Tidligere Jerv-trener ble dansk mester

  Tidligere Jerv-trener Arne Sandstø ble i helgen dansk mester med fotballklubben FC Midtjylland. Sandstø har vært førstelagstrener for den danske klubben siden sommeren 2023. – Vi gratulerer tidligere Jerv-trener, Arne Sandstø & Midtjylland med seriegull og som danske mestre, skriver Jerv på sine nettsider.

 • Mandag 27. mai kl. 9.36

  Melding om ku på E18

  Det er meldt om ei ku på E18 ved Fløiheitunellen i retning Tvedestrand. Kua står nå i veikanten, skriver politiet.