Nyheter:

  • Mandag 29. april kl. 23.38

    Ngannou mistet sønnen (1): – Vær så snill og hjelp meg

    Den kamerunske kampsportstjernen Francis Ngannou (37) har skrevet et følelsesladet innlegg i sosiale medier etter at sønnen Kobe (1) døde for to dager siden.

  • Mandag 29. april kl. 23.31

    Houthiene hevder å ha angrepet flere skip

    Houthimilitsen i Jemen hevder å ha angrepet flere skip, blant dem to amerikanske marinefartøy i Rødehavet, samt ett skip i Indiahavet.

  • Mandag 29. april kl. 23.25

    Tsikanouskaya til VG: – Lukasjenko leter alltid etter fiender

    Opposisjonslederen beskriver Belarus’ president Aleksandr Lukasjenko som Vladimir Putins dukke.

  • Mandag 29. april kl. 23.11

    Vardy-dobbel sørget for at Leicester vant Championship

    (Preston – Leicester 0–3) Jamie Vardy har ikke glemt gamle kunster. Mandag satte 37-åringen inn sitt 17. og 18. seriemål.

  • Mandag 29. april kl. 23.05

    Brann i boligblokk i Bergen

    Det var kraftig brann i en boligblokk på Birkelundstoppen i Bergen.

  • Mandag 29. april kl. 22.56

    Mineralutvinning på havbunnen: Ber aktører melde inn ønsker

    Sokkeldirektoratet ber aktører melde inn hvor de vil lete etter mineraler på havbunnen. – Startskuddet for noe som kan bli en ny næring, sier direktør Torgeir Stordal.

  • Mandag 29. april kl. 22.43

    Brann i boligblokk i Bergen

    Nødetatene har rykket ut til en brann i en boligblokk på Nattland i Bergen. Brannen har gått gjennom taket, så det er ikke konrtoll på den ennå. Klokken 23.31 melder 110 Vest vat brannvesenet har slått ned brannen, men at det ikke er meldt om kontroll på stedet. Det brenner fremdeles i takkonstruksjonen. – Vi fikk inn klokken 22.37 en melding om kraftig røykutvikling. Brannvesenet er framme og de har begynt med utvendig slukking, sier vaktkommandør i 110 sentralen Jostein Steinsland Hauge. Bilder fra første bil framme viste flammer, opplyser han. – Når det gjelder leigligheten der brannen har oppstått et det uavklart om det er folk som befinner seg der, sier operasjonsleder Dan Erik Johannessen i Vest politidistrikt Det er fare for spredning. Det er mye vind i området. – Brannvesenet har iverksatt livreddende innsats i tillfelle det er folk inne, sier Steinsland Hauge. Brannvesenet har rykket ut fra Fana, Sandviken, Laksevåg og hovedstasjonen. NRKs reporter på stedet sier det er full fyr på stedet. – Vi startet evakuering i den aktuelle blokken, samt nærliggende blokker med en gang vi kom hit, sier Johannessen. Det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

  • Mandag 29. april kl. 22.43

    Brann i boligblokk i Bergen

    Nødetatene har rykket ut til melding om brann i boligblokk på Nattland i Bergen. – Vi fikk inn klokken 22.37 en melding om kraftig røykutvikling. Brannvesenet er framme og de har begynt med utvendig slukking, sier vaktkommandør i 110 sentralen Jostein Steinsland Hauge. Bilder fra første bil framme viste flammer, opplyser han. – Når det gjelder leigligheten der brannen har oppstått et det uavklart om det er folk som befinner seg der, sier operasjonsleder Dan Erik Johannessen i Vest politidistrikt Det er fare for spredning. Det er mye vind i området. – Brannvesenet har iverksatt livreddende innsats i tillfelle det er folk inne, sier Steinsland Hauge. Brannvesenet har rykket ut fra Fana, Sandviken, Laksevåg og hovedstasjonen. NRKs reporter på stedet sier det er full fyr på stedet. – Vi startet evakuering i den aktuelle blokken, samt nærliggende blokker med en gang vi kom hit, sier Johannessen. Det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

  • Mandag 29. april kl. 22.42

    Sjå Vestlandsrevyen 22.55

    Ein svensk ubåt deltek i Nato-øving på Vestlandet, for første gong etter at Sverige blei medlem i alliansen. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Mandag 29. april kl. 22.38

    MC-fører kolliderte med rådyr

    En motorsyklist ble tatt med til sykehus for sjekk etter et sammenstøt med et rådyr på fylkesvei 45 i Vats i Vindafjord mandag kveld. Dyret er dødt på stedet. Et vitne som kom først til ulykkesstedet avhøres, og det opprettes sak på grunn av personskade.

  • Mandag 29. april kl. 22.36

    Fortsatt fare for butikkstreik – partene fremdeles i mekling

    Handel og Kontor (HK), Parat og Negotia har lite igjen for å bli enige med Virke om årets lønnsoppgjør. Fristen er ved midnatt.

  • Mandag 29. april kl. 22.36

    Fortsatt fare for butikkstreik – partene mekler på overtid

    Handel og Kontor (HK), Parat og Negotia forhandler på overtid for å bli enige med Virke om årets lønnsoppgjør.

  • Mandag 29. april kl. 22.31

    Deler bilder fra skrekkhendelsen: – Slapp relativt billig unna

    Emil Gundelach Ødegaard (25) måtte sy ti sting etter et ublidt møte med knottene til Brann-spiss Bård Finne.

  • Mandag 29. april kl. 22.30

    Elgis på nach våknet opp i villaområde

    Oppblåsbare Elgis fikk seg en luftetur natt til søndag.

  • Mandag 29. april kl. 22.30

    Siste nytt fra Agder klokken 22.55:

  • Mandag 29. april kl. 22.16

    Finansministeren om unoterte aksjer: – En helt annen verden

    Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har fått spørsmål av andre finansministre om han ikke kan investere litt mer av oljefondet i deres land.

  • Mandag 29. april kl. 22.13

    Familien går ut med informasjon om dødsfall i militærleir

    Lørdag ble en mann funnet omkommet i Rena leir i Innlandet. Politiet opplyste i helgen at de har startet undersøkelser og har bedt om en obduksjon. Familien til soldaten som ble funnet død velger nå å gå ut med informasjon om hva som har skjedd. Det gjør de via forsvarets pressevakt, oberstløytnant Vegard Norstad Finberg. – Det var en 20 år gammel mann fra Bodø som ble funnet død. Han har tatt sitt eget liv. Han var vernepliktig og tjenestegjorde ved Forsvarets spesialstyrker i Rena leir, sier Norstad Finberg til NRK. Det var avisa Østlendingen som først meldte dette.

  • Mandag 29. april kl. 22.09

    Sparebanker vil slå seg sammen

    Marker Sparebank og Eidsberg Sparebank slår seg sammen. Det vedtok generalforsamlingene i de to bankene enstemmig i dag. Bankene skriver i en felles pressemelding at fusjonen vil skape en solid og konkurransedyktig bank med sterk lokal tilstedeværelse i indre Østfold. De lokale bankkontorene skal bestå som i dag, og den nye banken vil få 32.000 kunder. Målet er å slå de to bankene sammen innen utgangen av 2024. Konkurransemyndighetene må godkjenne banksammenslåingen før den kan skje.

  • Mandag 29. april kl. 22.00

    Dropper russetiden: – Tror mange er med uten å tenke over hva de faktisk vil

    Avgangselever gidder ikke å være russ og får støtte av Ola Svenneby (H), som selv var den eneste i klassen uten russebukse.

  • Mandag 29. april kl. 21.45

    Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad

    På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen. Arbeidet går i gang umiddelbart og planlegges ferdigstilt mot slutten av 2026. I flere tiår har noe av spillvannet fra Mongstad blitt sendt til Danmark for rensing. I desember i fjor besluttet Danmark at dette skal opphøre. Equinor har hatt planer om oppgradert renseanlegg på Mongstad før denne beslutningen ble tatt. Mongstad er landets største oljeraffineri. (NTB)

  • Mandag 29. april kl. 21.38

    Hertuginnen av Edinburgh besøker Ukraina

    Sophie, hertuginne av Edinburgh, blir det første medlem av kongefamilien som besøker Ukraina siden Russlands invasjon.

  • Mandag 29. april kl. 21.29

    Bil lekker bensin

    Nødetatene er på vei til Håvaldsrødveien i Tønsberg etter melding om en bil som lekker mye bensin. Bilen står parkert, og det skal være hull i bensintanken. Det er ingen brann på stedet.

  • Mandag 29. april kl. 21.23

    Sikre på at det var ufarlig pulver i moskeen

    Pulveret som kom i posten til en moské i Hillevåg i Stavanger er nå undersøkt av politiets bombegruppe. Politiet er nå sikre på at det er et ufarlig stoff det er snakk om, opplyser innsatsleder Torleif Paulsen til NRK. Personene som var inne i moskeen og måtte saneres, skifte klær og blei sendt til Stavanger universitetssjukehus (SUS), skal alle skrives ut fra sykehuset. 14 personer ble fraktet til SUS. SUS iverksatte gul beredskap på grunn av hendelsen.

  • Mandag 29. april kl. 21.01

    Venner så knivstikking: – Det er helt ufattelig

    De gikk på skoleveien sammen da en mann i 50-årene knivstakk den 12 år gamle kameraten deres.

  • Mandag 29. april kl. 20.56

    Formel 1-profilen Lando Norris henter Oliver Solberg

    Oliver Solberg (22) er plukket ut til en meget eksklusiv klubb.

  • Mandag 29. april kl. 20.50

    Vipers knuste Gjerpen

    Vipers Kristiansand kviknet til etter pause og knuste Gjerpen Skien 33-19 da tittelforsvareren booket finaleplass i håndballsluttspillet. Sørlendingene vant begge kvartfinalekampene klart. Anna Vjakhireva ble Vipers' toppscorer med sju mål på ni skudd mot Gjerpen i Skienshallen. Gjestene ledet «bare» 15-11 til pause.

  • Mandag 29. april kl. 20.37

    Ignorerte kontroll – fikk saftige bøter

    To førere fikk i dag bot under en kontroll av tunge kjøretøy på Berkåk kontrollplass. Begge skal ha ignorert skiltene om kontroll, og kjørt rett forbi. Dette kostet dem 8200 kroner hver. – Dette er en standardisert sats man får dersom man ignorerer oss. Politiet var med oss på stedet og skrev ut bøtene med en gang, sier kontrolleder Morten Margido Frantzen i Vegvesenet. Totalt 235 kjøretøy ble kontrollert.

  • Mandag 29. april kl. 20.37

    Ignorerte kontroll – fikk saftig bot

    To førere fikk i dag bot under en kontroll av tunge kjøretøy. Begge skal ha ignorert skiltene om kontroll, og kjørt rett forbi. Dette kostet dem 8200 kroner. – Dette er en standardisert sats man får dersom man ignorerer oss. Politiet var med oss på stedet og skrev ut bøtene med en gang, sier kontrolleder Morten Margido Frantzen i Vegvesenet. Totalt 235 kjøretøy ble kontrollert.

  • Mandag 29. april kl. 20.33

    Vipers med storseier – klar for semifinale

    Vipers knuste Gjerpen med sifrene 33–19. Kristiansands-laget vant også det første oppgjøret i kvartfinalen og er nå klare for semifinalen i sluttspillet. Anna Vjakhireva ble Vipers' toppscorer med 7 mål i kampen. I mesterligaen for to dager siden gikk Vipers på et stortap mot Gyør. Om Vipers skal går videre til Final4 må de allerede på lørdag forsøke å snu det til sin favør i Ungarn.

  • Mandag 29. april kl. 20.23

    Trafikkuhell på Hamar

    Politiet i Innlandet melder om et trafikkuhell ved Ridabu mandag kveld. Det skal dreie seg om en påkjørsel bakfra. Ifølge politiet er det ikke meldt om alvorlig personskader. Politiet er på veg til stedet.

  • Mandag 29. april kl. 20.20

    Grovt tyveri fra bolig i Holmestrand

    Politiet har vært i en bolig i Sandebuktveien i Holmestrand og undersøkt stedet, etter at eieren har blitt utsatt for grovt tyveri. Tyven eller tyvene har listet ut et vindu, og stjålet møbler, mat og verktøy. Politiet undersøker saken videre.

  • Mandag 29. april kl. 20.08

    Fire skal være drept og 28 såret i angrep mot Odesa

    Minst fire personer er drept i et russisk rakettangrep mot havnebyen Odesa, melder lokale myndigheter i Ukraina.

  • Mandag 29. april kl. 20.02

    Larvik tapte

    Larvik HK tapte en jevn kamp mot Molde mandag kveld. Dermed blir det ny kamp på hjemmebane neste uke, skriver Østlandsposten. Larvik HK slo Molde 35–29 i første kvartfinale i sluttspillet hjemme i Larvik i forrige uke. I kveld spilte de den andre kampen i kvartfinalen i sluttspillet. Stillingen ble 32-27 til Molde, etter at det sto 16-15 til pause.

  • Mandag 29. april kl. 19.58

    Kontrabeskjed: E6 over Saltfjellet åpnet igjen

    Etter at fjellovergangen har vært stengt i flere timer mandag, melder Statens vegvesen at veien er åpnet for vanlig trafikk. Bilister advares fortsatt mot sterk vind, snøbyger og glatte kjøreforhold. Tidligere mandag opplyste Vegtrafikksentralen at fjellovergangen ble stengt til midnatt, men denne meldingen har nå endret seg. Minst én bil måtte ha hjelp av bilberger etter at den sterke vinden og de glatte kjøreforholdene gjorde at kjøretøyet havnet av veien.

  • Mandag 29. april kl. 19.58

    Kolstad til ny sluttspillfinale – Sagosen meid i bakken

    (Drammen – Kolstad 23–28) Kolstad er i rute til å forsvare titteltrippelen i norsk håndball.

  • Mandag 29. april kl. 19.57

    Vipps tar avstand fra Shortcut: – Ønsker ikke å bli assosiert med denne typen ledelseskultur

    Den tidligere kunden av app-selskapet opplyser at de har bedt Shortcut om å «avstå fra å bruke Vipps-merkevaren aktivt» i deres markedsføring.

  • Mandag 29. april kl. 19.56

    Kolstad til ny sluttspillfinale – delte meninger om rødt kort

    Kolstad er i rute til å forsvare titteltrippelen i norsk håndball. Trønderne tok seg overlegent videre til finalen i sluttspillet etter to seire over Drammen. I den første kampen vant Kolstad 32-26, og i mandagens returoppgjør i Drammen ble det 28-23-seier for bortelaget. Dermed vant Kolstad semifinalen sammenlagt 60-49. Kort tid før pausen fikk Drammens nøkkelspiller August Storbugt rødt kort etter at Sander Sagosen dundret i parketten. TV 2s håndballekspert Bent Svele mente dommeravgjørelsen var helt riktig. – Bildene lyver ikke. Det er i mine øyne et klokkeklart rødt kort, sa Svele på direkten. Kjelling hadde et helt annet syn på saken. – Det er et latterlig rødt kort. Han løper i ham, og det er selvfølgelig en tominutter. Men med rødt kort er vi ute i stygt spill og forferdelige ting. Det er en skulder som treffer ham, sa DHK-treneren til TV 2 i pausen. – Jeg skjønner at det er vondt for stakkars Sander som får den i ansiktet. Rødt kort er sikkert korrekt på mange måter. Men når vi har det fysiske nivået vi ligger på her, synes jeg det blir teit, fortsatte Kjelling. Storbugt forklarte episoden med at han forsøkte å ta seg forbi Kolstads robuste forsvarsblokk. – Det er kjempeuheldig og kjempetrist. Jeg gir dommer en mulighet til å dømme. Det er veldig synd at jeg treffer ham i ansiktet. Det er ikke med vilje, sa han til TV 2. ØIF Arendal tar imot Elverum i den andre semifinalen tirsdag etter å ha tapt bortekampen knepent 35-36. Tidligere i sesongen har Kolstad vunnet både serien og NM. (NTB)

  • Mandag 29. april kl. 19.44

    Ingunn Foss tar ikke gjenvalg til Stortinget

    Høyre-politikeren Ingunn Foss (64) har gitt beskjed til Agder Høyre om at hun ikke tar gjenvalg til Stortinget i 2025. Det opplyser hun til Fædrelandsvennen. Dette er Foss sin tredje periode på Stortinget.

  • Mandag 29. april kl. 19.41

    USA anklager fem israelske militærenheter for menneskerettighetsbrudd

    Menneskerettighetsbruddene skal ha skjedd før Gaza-krigen.

  • Mandag 29. april kl. 19.40

    Pause: Gjerpen 11–15 Vipers

    Om Vipers vinner mot Gjerpen vil de gå videre til semifinalen i sluttspillet. Sunniva Næs Andersen er Vipers sin toppscorer med fem mål i første omgang.

  • Mandag 29. april kl. 19.33

    Se Vestlandsrevyen klokken 19.45

    En av Norges rikeste tilbyr 40 millioner til ny svømmehall, men bare hvis kommunen gjør som han vil. Programleder er Jan Børge Leirvik.

  • Mandag 29. april kl. 19.27

    Venninnene om Naznet-drapet: – Ville ikke snakke før hun var alene

    Naznet skulle fortelle venninnene om endringer i bryllupsplanene. Men hun ble drept før hun fikk snakket med dem.

  • Mandag 29. april kl. 19.25

    Få siste nytt om pulverfunn i moské i Stavanger

    Nødetatene rykket ut til en moské i Hillevåg ettermiddag. Moskeen har mottatt en pakke med et uidentifisert pulver. Det er foreløpig uklart om pulveret er farlig. Se mer i TV-sendinga.

  • Mandag 29. april kl. 19.02

    Tatt med til sykehus for sjekk etter pulverfunn

    Klokka 19 opplyser politiet at en person er sanert, altså har gått gjennom en renseprosedyre, etter funnet av pulver i Eyüp Sultan-moskeen i Stavanger. Vedkommende er brakt til Stavanger universitetssjukehus (SUS) for sjekk. Siden da har ytterligere fem personer kommet ut av moskeen. Ingen er meldt skadd eller har symptomer, ifølge politiet. Det var litt før klokka 17 at politiet sperra av området rundt moskeen i Hillevåg etter funnet av pulveret. Pulveret kom i posten. Det er fremdeles personer inne i moskeen. Alle skal skifte klær før de også bringes til sykehus. Politiets bombegruppe er tilkalt, men ikke på plass.

  • Mandag 29. april kl. 19.02

    En tatt med til sykehus for sjekk

    En person er sanert, altså har gått gjennom en renseprosedyre, etter funnet av pulver i Eyüp Sultan-moskeen i Stavanger. Vedkommende er brakt til Stavanger universitetssjukehus (SUS) for sjekk. Ingen er meldt skadd eller har symptomer, ifølge politiet. Det var litt før klokka 17 at politiet sperra av området rundt moskeen i Hillevåg etter funnet av pulveret. Pulveret kom i posten. Det er fremdeles personer inne i moskeen. Disse skal skifte klær før de også bringes til sykehus. Politiets bombegruppe er tilkalt, men ikke på plass.

  • Mandag 29. april kl. 18.58

    Oppførte seg truende mot ansatt

    Politiet rykket ut til en melding om bråk fra en adresse i Trondheim, det melder de selv på X. En person skal ha opptrådt truende overfor ansatte ved et botiltak. Politiet har vært på stedet, en mann i 30-årene er bortvist de neste 24 timene.

  • Mandag 29. april kl. 18.57

    Casper Ruud videre til åttedelsfinalen i Madrid

    (Cameron Norrie - Casper Ruud 2–6, 4–6) Nordmannen står nå med syv strake seirer. Kommentator mener Ruud (25) aldri har vært bedre.

  • Mandag 29. april kl. 18.57

    Årets Titopper er klar

    Årets Titopper fra DNT er klar. Det er fem nye topper på lista i år, men også endel gjengangere. De nye toppturene i år er Fjerdingen og Valleråsen i Porsgrunn, Geitebuvarden, Lille Skrehelle og Tvittingen Gapahuk i Skien. Toppene fra i fjor som uteblir i år, er Vestre Skrehelle, Østre Vealøs, Ulvskollen og Mikaelshula.

  • Mandag 29. april kl. 18.50

    Hun spiller stalker i «Baby Reindeer»: – Traumatisk

    17 år etter at hun debuterte på TV, har Jessica Gunning (38) fått sitt store gjennombrudd.

  • Mandag 29. april kl. 18.49

    Selger ikke biblioteket i Drøbak

    Kommunestyret i Frogn har vedtatt å ikke selge biblioteket i Drøbak. En representant fra Høyre, en representant som nylig har meldt seg ut av Høyre og en representant fra Pensjonistpartiet valgte å bryte med egne partier i kommunestyret mandag kveld. Dermed ble det flertall for å bevare biblioteket i det 270 år gamle trehuset i sentrum. Det foreslåtte salget har møtt sterk motstand fra mange innbyggere. Gruppen Behold og Bevar har samlet inn over 205.000 kr til oppussing av biblioteket. Flertallspartiene Høyre, Fremskrittspartiet og Pensjonistpartiet foreslo salget som et av flere grep for å bedre økonomien til kommunen, som sliter med stor gjeld.

  • Mandag 29. april kl. 18.49

    Stjal varer på Torp – fikk klekkelig bot

    Mandag formiddag fikk politiet melding om tyveri på Sandefjord lufthavn. To utenlandske borgere skal ifølge politiet ha stjålet parfyme i taxfree-avdelingen. De hadde stjålet varer for 13.000 kroner. Jourhavende skrev ut forelegg på 15.000 kroner til hver av dem, som ble forkynt for dem på stedet, før de kunne reise ut av landet.

  • Mandag 29. april kl. 18.46

    Advarer om skjulte kryptoformuer: – Snakk med barnet ditt

    Skatteetaten anslår at kun 15 prosent av dem som eier kryptovaluta oppgir dette i skattemeldingen. Natt til onsdag går fristen for å levere den ut.

  • Mandag 29. april kl. 18.43

    Saltfjellet stengt til midnatt: – Ikke noen hensikt å stille seg ved bommene

    Fjellovergangen langs E6 over Saltfjellet blir stengt frem til midnatt, da vinden har tatt seg opp ytterligere. Det melder Statens vegvesen. Sterk vind har gjort at Saltfjellet har vært stengt siden klokken 14.40 mandag. Ny vurdering om åpning blir gjort ved midnatt. Statens vegvesen sier at det ikke har noen hensikt å stille seg ved bommene for å vente. Fjellovergangen er tømt for biler, men det gjenstår å berge en bil som har blåst av veien.

  • Mandag 29. april kl. 18.41

    The Ocean Race kommer ikke til Arendal

    The Ocean Race kommer ikke til Norge og Arendal i 2025. Tidsfristen for å komme i mål med finansiering gikk ut forrige torsdag, og det har blitt besluttet å avslutte arbeidet med å være vertskapshavn for Europas tøffeste seilregatta, forteller daglig leder i Arendal By, Sverre Knutsen. – Det er veldig synd at vi ikke kom i mål, for dette var en stor mulighet for Arendal som destinasjon, sier Knutsen.

  • Mandag 29. april kl. 18.32

    Grovt tyveri fra bolig

    Politiet i Innlandet melder om et grovt tyveri fra en bolig i Nordre Land kommune. Tyveriet skal ha skjedd i løpet av de siste dagene. – Borttatt en del verktøy fra en garasje, samt påført noe skade på bygningsmasse, skriver politiet. Politiet er på stedet mandag kveld og gjør undersøkelser. Politiet ønsker tips på 02800.

  • Mandag 29. april kl. 18.29

    Fikk 2,4 millioner kroner til brannsikring

    Risør kommune har fått 2,4 millioner kroner i støtte til å sikre trehusbebyggelsen i Risør. I 2021 brant tre trehus i sentrum av Risør, disse husene hadde ikke innvendig deteksjon som var knyttet til 110-sentralen. Det er kun 13 bygg i sentrum har et slikt varslingssystem, og nå har kommunen fått midler til 10 nye bygg. Målet er at 50 hus skal få slike varslingssystemer. Det var Aust Agder Blad som først omtalte saken.

  • Mandag 29. april kl. 18.28

    Bil har kjørt inn i gjerde

    En bil har kjørt inn i et gjerde i Verdal. – Utforkjøringen forklares med at et dyr sprang foran bilen. Fører opplyser å ha tråkket på feil pedal, mistet kontroll over bilen og endt opp i gjerdet, opplyser politiet på X. Ingen skal være skadet som følge av ulykken. Politiet oppretter en sak på forholdet.

  • Mandag 29. april kl. 18.13

    Signalfeil ved Skøyen i Oslo rammer togtrafikken

    Bane Nor melder om forsinkelser og innstilte avganger i togtrafikken på grunn av en signalfeil ved Skøyen i Oslo Feilen rammer alle toglinjene som går igjennom Oslotunnelen, inkludert flytoget. Bane Nor meldte om signalfeilen klokken 17.58. Det er ikke kjent når feilen vil være rettet.

  • Mandag 29. april kl. 18.09

    Nordås ordknapp etter Gjert-tiltale

    Narve Gilje Nordås (25) ville ikke uttale seg om politiets tiltale mot treneren Gjert Ingebrigtsen (58).

  • Mandag 29. april kl. 18.05

    Signalfeil rettet

    Det kan fortsatt bli forsinkelser og innstillinger på Vestfoldbanen utover kvelden. Årsaken er en signalfeil ved Skøyen som nå er rettet.

  • Mandag 29. april kl. 18.05

    Forsinkelser på Vestfoldbanen

    Det er forsinkelser og innstillinger på Vestfoldbanen i kveld, på grunn av en signalfeil ved Skøyen. Bane NOR jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta.

  • Mandag 29. april kl. 17.51

    Signalfeilen rettet: Fortsatt forsinkelser i togtrafikken

    Det er store forsinkelser i togtrafikken i Oslo-området etter en signalfeil ved Skøyen stasjon.

  • Mandag 29. april kl. 17.44

    12 leiligheter ubeboelig etter brann

    Ifølge Trondheim kommune er 12 leiligheter ubeboelig etter en brann i ei blokk i Trondheim søndag ettermiddag. Det er usikkert når beboerne kan få flytta tilbake igjen, og inntil videre er de innlosjert på hotell i byen opplyser kommunalsjef Marianne Hyldmo til NRK. En mann i 50-årene er sikta for «uaktsom fremkalling av fare for allmennheten» etter brannen. Vedkommende var i avhør hos politiet i går kveld, men skal nå være løslatt ifølge Adresseavisen. Mannen nekter straffskyld.

  • Mandag 29. april kl. 17.44

    Tolv leiligheter ubeboelig etter brann

    Ifølge Trondheim kommune er tolv leiligheter ubeboelig etter en brann i ei blokk i Trondheim søndag ettermiddag. Det er usikkert når beboerne kan få flytta tilbake igjen, og inntil videre er de innlosjert på hotell i byen opplyser kommunalsjef Marianne Hyldmo til NRK. En mann i 50-årene er sikta for «uaktsom fremkalling av fare for allmennheten» etter brannen. Vedkommende var i avhør hos politiet søndag kveld, men skal nå være løslatt ifølge Adresseavisen. Mannen nekter straffskyld.

  • Mandag 29. april kl. 17.44

    Gressbrann på Bømlo

    110 Sør-Vest rykker ut til melding om brann i gress og utmark på Bømlo. Omfanget er ukjent. Mannskap fra Bremnes stasjon rykker ut. – Vi er ute med tankbil og mannskaper, sier vaktkommandør i 110 sentralen, Svein Nesse.

  • Mandag 29. april kl. 17.25

    Vedtok kuttplan i Helgelandssykehuset - vil spare 78 mill i året

    Det vedtok styret i Helgelandssykehuset da de møttes digitalt til styremøte mandag. Før møtet hadde administrernede direktør Lena Nielsen lagt frem et forslag for å kutte utgiftene i foretaket. To ulike sparepakker ble fremlagt for styret, hvor alternativet som ga mest innsparing (78 millioner kroner) ble vedtatt. Den største innsparingen finner man ved en reduksjon på 60 årsverk, som skal gi en estimert innsparing på 66,5 millioner kroner. I tillegg vil man omorganisere/redusere antall klinikker med to. Dette er estimert å spare 10 mill. kroner årlig. Sykehusdirektør Nielsen la til at flere av tiltakene skal risikoanalyseres før de vurderes implementert.

  • Mandag 29. april kl. 17.23

    Nå blir det over 20 grader: – Alle mann på dekk!

    Med sommertemperaturer i anmarsj rigges det for full fest på kaia i Oslo.

  • Mandag 29. april kl. 17.20

    Fem personer er bortvist fra sentrum i Risør

    Det fem personene som er bordtvist fra sentrum skal ha forstyrret ro og orden i Risør. Personene skal ha tatt seg inn i en båt som ikke tilhørte dem.

  • Mandag 29. april kl. 17.17

    Kjøper bolig uten budrunde: – En av veldig få muligheter

    Kim Steve Lyseggen unngår heftige budrunder ved å bruke en nesten ukjent taktikk som meglerne vil forby.

  • Mandag 29. april kl. 17.16

    GPS-forstyrrelser stanser flygninger

    Det finske flyselskapet Finnair stanser sine flygninger til Tartu i Estland i en måned på grunn av GPS-forstyrrelser.

  • Mandag 29. april kl. 17.14

    Savnet jente funnet i god behold

    Jenta som forsvant fra boligen sin på Lund i Kristiansand er funnet i god behold, melder politiet. 4-åringen gikk trolig ut av huset selv. Det var foreldrene som tok kontakt med politiet.

  • Mandag 29. april kl. 17.14

    Leter etter savnet barn

    Politiet leter etter en jente (4) som er savnet på Lund i Kristiansand. Hun har trolig gått ut av huset selv, melder politiet klokken 16:43. De ber publikum om tips hvis noen har sett jenta. Det er foreldrene selv som har kontaktet politiet. Oppdatering: Jenta er funnet i god behold.

  • Mandag 29. april kl. 17.13

    Fant fryktet parasitt i skrei fisket i Vestfjorden

    Parasitten med navnet Kudoa thrysites har blitt oppdaget i skrei fra Lofoten. Forrige uke fortalte NRK om den skumle parasitten som omdanner fiskekjøtt til en slimaktig fiskegrøt på bare noen timer. arasitten kan utgjøre en trussel både for fiskeri og havbruk dersom den brer om seg. Ved en tilfeldighet fant forskere i fjor den skumle parasitten i kysttorsk fra Helgelandskysten. Da ble det bestemt å undesøke skrei fra årets skresesong i Vestfjorden. Nå foreligger resultatet, opplyser forskerne Lucilla Giulietti og Arne Levsnes. – Av de 30 fiskene som ble undersøkt, ble en fisk funnet å være myk, og påfølgende PCR-molekylbasert testing bekreftet infeksjonen med Kudoa. Forskerne mener funnet tyder dette første funnet på at skrei også er mottakelig for infeksjon, og forekomsten av mykt kjøtt ser ut til å være i tråd med funn observert hos kysttorsk. – Det er imidlertid fortsatt tidlig å konkludere ettersom vi kun har analysert 30 fisk så langt. Derfor planlegger vi å utvide analysene våre til å inkludere flere skreiprøver, sier Giulietti.

  • Mandag 29. april kl. 17.07

    Mann gikk rundt med kniv i Åsane

    Politiet rykket ut til Åsane etter flere meldinger om at en mann gikk rundt med en kniv synlig. Mannen har ikke truet noen, melder Vest politidistrikt. Politiet har kontroll på mannen.

  • Mandag 29. april kl. 17.06

    Bilbergarar må fjerne 80 bilar etter brann på kjøpesenter

    Bilbergarar må truleg jobbe på skift utover natta for å få fjerna 80 røykskadde bilar frå eit parkeringsanlegg på Vestkanten Storsenter i Bergen. Måndag føremiddag brann det i ein bil der, og sjåføren fekk i seg litt røyk. Det skal gå bra med han no. Kjøpesenteret vart evakuert og stengt i tre timar, ifølgje senterleiinga. Bilane med sotskadar må ikkje starte opp motoren, men tauast vekk og bli reinsa for å unngå ytterlegare skade.

  • Mandag 29. april kl. 17.06

    U23-verdensmester ble ikke tatt ut på rekruttlandslaget

    Langrennsløper Mathias Holbæk vant i februar U23-VM på distansen 10 km intervallstart i klassisk stil. Mandag offentliggjorde Norges Skiforbund årets rekruttlandslag og der sto ikke sørlendingen på listen. – Det er ingen hemmelighet at han vær nærme. Mathias er nok på laget om ikke så lenge, sier rekruttlandslagstrener Ulf Morten Aune. Trolig fortsetter Holbæk på regionlaget Team Elon Vest.

  • Mandag 29. april kl. 17.06

    U23-verdensmester ikke tatt ut på rekruttlandslaget

    Langrennsløper Mathias Holbæk vant i februar U23-VM på 10 km i klassisk stil. Mandag offentliggjorde Norges Skiforbund årets rekruttlandslag og der sto ikke sørlendingen på listen. Trolig fortsetter Holbæk på regionlaget Team Elon Vest.

  • Mandag 29. april kl. 17.00

    BBC: Enighet om kostnadstak i Premier League

    Premier League-klubbene ble enige om å gå videre med planene om å innføre kostnadstak.

  • Mandag 29. april kl. 16.59

    Kulturhuset må betale millionar til utbyggar

    Bergen Kulturhus AS er dømt til å betale over 31 milllionar kroner til utbyggar Obas Vest AS. Dei var først samde om ein pris på rundt 60 millionar kroner for ombygginga av huset i sentrum, noko Kutlurhuset betalte. Men så kravde Obas over 30 millionar kroner ekstra, på grunn av endringar i prosjektet, løns- og prisstinging og forlenga arbeidstid på rundt eitt år. Kulturhuset var usamd, men er no dømt til å betale denne summen i løpet av to veker, skriv BA. Saka skal ikkje få konsekvensar for driften av utestaden.

  • Mandag 29. april kl. 16.48

    Politiet har rykket ut til moské etter melding om pulver

    I Hillevåg i Stavanger har politiet rykket ut til en moské etter melding om at det der er mottatt en pakke med et uidentifisert pulver. Både politiet, brannvesenet og ambulanse er på stedet. Det er foreløpig uklart om pulveret kan være farlig. Det er flere personer i bygget. En person skal ha vært i kontakt med pakkens innhold, men ingen er meldt skadd. Ifølge politiet er en kjemikaliedykker på vei for å gjøre undersøkelser av pakken og innholdet. Politiet anser ikke at det er fare for publikum, men de har bedt om bistand fra nasjonale ressurser for å håndtere pakken på en best mulig måte.

  • Mandag 29. april kl. 16.46

    PST bistår etter funn av hvitt pulver

    Moskéen i Stavanger mottok mandag en pakke med et uidentifisert pulver.

  • Mandag 29. april kl. 16.42

    Trond er tilbudt jobben som kommunedirektør i Sortland

    Kommunestyret i Sortland vedtok torsdag å tilby jobben som kommunedirektør til Trond Stenhaug. Det skriver kommunen i en pressemelding. Stenhaug er i dag og har siden 2017 vært kommunedirektør i Eidskog kommune. Han har blant annet tidligere vært rådmann i Sortland kommune i perioden 2001-2004 og i Tønsberg kommune fra 2004-2012. Det vil være et forhandlingsutvalg valgt av kommunestyret som skal fremforhandle vilkår for en arbeidsavtale med Stenhaug. Stillingen er et åremål på 6 år.

  • Mandag 29. april kl. 16.38

    INP har mål om ti stortingsrepresentantar

    Den ferske partileiaren for Industri- og næringspartiet, Ann Jorun Hillersøy frå Bergen, drøymer om heile ti representantar på Stortinget etter valet neste haust. – Målet er at INP skal bli eit kjempestort parti på Stortinget, gjerne blande seg blant dei 3-4 største partia. Men vi må jo begynne ein stad, så vårt første mål er ti på tinget, seier Hillersøy til NRK.

  • Mandag 29. april kl. 16.36

    – Markedet kommer til å bli veldig krevende

    SBB-gründer Ilija Batljan planlegger et nytt oppkjøpsraid.

  • Mandag 29. april kl. 16.23

    Demning brast – minst 42 døde

    De siste ukene har over 131.000 mennesker flyktet fra sine hjem under storflommen i Kenya.

  • Mandag 29. april kl. 16.20

    Ni personer pågrepet på Breviksterminalen

    Politiet har pågrepet ni personer på Breviksterminalen i Porsgrunn i ettermiddag. – De er pågrepet etter utlendingsloven for å finne ut identiteten deres, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Inge Landsrød. Foreløpig kan han ikke si noe mer om hva de ni gjorde på terminalen.

  • Mandag 29. april kl. 16.20

    No kjem sommaren til Sør-Noreg

    Mot slutten av veka er det venta over 20 grader fleire stader i Sør-Noreg. Eit høgtrykk bygger seg opp over Sør-Noreg noko som vil gi meir stabilt og tørrare vêr. – Spesielt torsdag og fredag blir bra. Då får vi nok fort temperaturar over 20 grader enkelte stader, seier meteorolog Ingvild Villa.

  • Mandag 29. april kl. 16.16

    Dobla tap av villmarkspreget natur

    Ei ny oversikt frå Miljødirektoratet viser at tapet av villmarkspreget natur har meir enn dobla seg dei siste fem åra. Frå 117 kvadratkilometer i perioden 2013–2017 til 241 kvadratkilometer i 2018–2022. – Vi kan ikkje fortsette slik, seier klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap). Villmark er definert til å vere naturområde som ligg fem kilometer eller meir (i luftlinje) unna tyngre tekniske inngrep. Ved starten av 1900-talet var om lag halvparten av fastlandsarealet i Noreg villmarksprega.

  • Mandag 29. april kl. 16.11

    Tre russejenter oppsøkte overgrepsmottaket

    Tre russejenter som deltok på Landstreffet på Fredriksten festning i Halden i helgen, har oppsøkte overgrepsmottaket. Ingen av de tre er hjemmehørende i Østfold, skriver Halden Arbeiderblad. Røde Kors, som var til stede på Landstreffet for russ, skal ha kjørt jentene til overgrepsmottaket. Håvard Strand, etterforskningsleder i Halden, sier til avisa at de ikke har mottatt noen anmeldelser.

  • Mandag 29. april kl. 16.07

    Tiltalen mot Gjert Ingebrigtsen: Alvor i hver linje

    Straffesaken mot Gjert Ingebrigtsen er spektakulær og ordinær på samme tid.

  • Mandag 29. april kl. 16.05

    Ventes kraftig spredning av bjørkepollen

    I morgen ventes kraftig spredning av bjørkepollen på Østlandet. Bjørka regnes som verstingen og over én million personer her i landet går nå en tøff tid i møte, ifølge Norges Astma- og Allergiforbundet. Sol og varmere temperaturer setter fart på spredning av pollen.

  • Mandag 29. april kl. 16.04

    Stordalen anker skattedom

    Hans advokat Kaare Andreas Shetelig sier til E24 at en anke er sendt inn.

  • Mandag 29. april kl. 16.02

    VGs rentekalkulator

    Rentekalkulator for boliglån

  • Mandag 29. april kl. 16.00

    Tre måter å se TikTok-striden på

    Og fire mulige utfall av den.

  • Mandag 29. april kl. 15.57

    Staten bør bidra til nitrogenrenseanlegg

    Innen 2027 skal alt avløp rundt Oslofjorden renses for nitrogen. Å fjerne nitrogen er et av de viktigste tiltakene for en renere Oslofjord. Politikerne i Moss har vedtatt å bygge renseanlegg til 2,2 milliarder kroner. Ordfører Simen Nord mener det er urimelig at kommune og innbyggere skal ta hele regninga og mener Staten bør bidra. Forslaget støttes av fylkesordfører Sindre Martinsen-Evje. Han mener Staten bør bidra med rentefrie lån.

  • Mandag 29. april kl. 15.51

    Asfaltsesongen er i gang

    70 kilometer med fylkesveier skal asfalteres i årets sesong i Rogaland. Den første veien som ble asfaltert er fylkesvei 4370 Vigre ved Nærbø. I Sør-Rogaland skal 51 km asfalteres, mens i Nord-Rogaland får 19 km nye asfalt. – Arbeidet med å legge ny asfalt skjer hele døgnet. Asfaltarbeid er støyende, og vi forstår at arbeidet er forstyrrende for naboer. Grunnen til at arbeidet skjer også på kvelder og netter, er hensynet til trafikantene, sier prosjektlederne Christian Gryte og Torbjørn Jektnes i Rogaland fylkeskommune.

  • Mandag 29. april kl. 15.48

    Brann i driftsbygning med flere hundre dyr

    Mandag ettermiddag var det et branntilløp i en driftsbygning på en gård i Ringsaker. Det er ikke meldt om personskade, men personer på stedet blir sjekket av helsepersonell. Ifølge operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Frode Øvreås, fikk brannvesenet raskt kontroll på branntilløpet. Det skal ha vært flere hundre dyr i driftsbygningen. Det er meldt om brannskader på noen dyr. – Veterinær er på stedet og gjør fortløpende vurderinger av disse, skriver politiet i Innlandet. Brannårsaken er ukjent.

  • Mandag 29. april kl. 15.48

    Branntilløp i driftsbygning

    Det har vært et branntilløp i en driftsbygning på en gård i Ringsaker. Nødetatene er på stedet. Det er ikke meldt om personskade. Ifølge operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Frode Øvreås, har brannvesenet kontroll på branntilløpet. Det skal være flere hundre dyr i driftsbygningen. – Vi vet ikke noe om situasjonen der. Politiet har nettopp ankommet stedet, sier Øvreås.

  • Mandag 29. april kl. 15.41

    Kjørte uten førerkort ved Skjæveland

    En bilfører i 30-årene ble stoppet av utrykningspolitiet for bruk av mobiltelefon under kjøring ved Skjæveland i Sandnes. Det visste seg at han ikke hadde førerkort, samt mistenkes for kjøring i ruset tilstand. Han ble fremstilt for lege, men innrømmet ingen forhold.

  • Mandag 29. april kl. 15.37

    Lover frastøtende Askepott-grøsser

    «Den stygge stesøsteren», med filmdebutant Lea Myren (23) i hovedrollen, får internasjonal oppmerksomhet.

  • Mandag 29. april kl. 15.32

    Cameron: Hamas har fått tilbud om 40 dagers våpenhvile

    Israel har tilbudt Hamas en våpenhvile på 40 dager på Gazastripen, opplyser Storbritannias utenriksminister David Cameron.

  • Mandag 29. april kl. 15.30

    Tesla hopper etter Kina-rykter: – Han er tilbake

    Elbilprodusenten skal være nær ved å få rulle ut kjøreassistent-systemet i Kina, etter Elon Musk angivelig var i landet på snarvisitt.

  • Mandag 29. april kl. 15.30

    Wall Street stiger fra start

    Tesla hopper 11 prosent etter rykter om Kina-gjennombrudd – Wall Street stiger fra start.

  • Mandag 29. april kl. 15.30

    Oppgang på Wall Street - Tesla steg kraftig etter Kina-rykter

    Elbilprodusenten skal være nær ved å få rulle ut kjøreassistent-systemet i Kina, etter Elon Musk angivelig var i landet på snarvisitt.

  • Mandag 29. april kl. 15.30

    Tesla hopper etter Kina-rykter

    Elbilprodusenten skal være nær ved å få rulle ut kjøreassistent-systemet i Kina.

  • Mandag 29. april kl. 15.26

    Skal bygge nye Bodø lufthavn

    Altabedriften PEAB bygg har idag signert en avtale med Avinor om å bygge ut den nye planlagte lufthavnen i Bodø. Etter planen vil lufthavnen være operativ fra og med 2029/30. Kontrakten har en ramme på nær 3,3 milliarder kroner.

  • Mandag 29. april kl. 15.18

    Gutta vil ikke være et «likestillingsprosjekt»

    Mannsutvalgets rapport mangler totalt det gutta våre faktisk trenger.

  • Mandag 29. april kl. 15.13

    Høyre-politiker bygget ulovlig i strandsonen - slipper å rive

    Arendal kommune har bestemt at Linda Dagestad Øygarden (H) og mannen gis unntak fra lovverket etter at hun og ektemannen bygget ulovlig i strandsonen i et verneverdig område på Hisøy. Det kommer fram i et vedtak fra byggesaksavdelingen i kommunen. Agderposten omtalte vedtaket først. NRK har tidligere avslørt at Høyre-politikeren bygget ulovlig i strandsonen. Øygarden søkte senere om ettergodkjenning. Åtte måneder senere er søknaden nå godkjent. Høyre-politikeren har ikke besvart NRKs henvendelser om vedtaket.

  • Mandag 29. april kl. 15.11

    Tydelige spor etter skytingen – funn av ni millimeter pistol

    Et knust vindu, kulehull i en stol og et merke i kjøkkendøren. Politiet undersøker konfliktlinjer som kan ha sammenheng med skytingen på Grønland i Oslo.

  • Mandag 29. april kl. 15.08

    Skogbrannhelikopter til Værnes

    Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har gjort en vurdering, og setter nå ekstra beredskap med et helikopter på Værnes fra 30. april til 2. mai. Det melder Statens skogbrannhelikopter selv på X Den faste beredskapsmaskinen er på Torp.

  • Mandag 29. april kl. 15.07

    Kollisjon på E39 ved Kvadrat i Sandnes

    Nødetatene rykker ut til melding om kollisjon mellom to biler i sørgående retning. Ulykkesstedet har løst seg opp før politiet kom frem. To parter, materielle skader, hadde svingt av selv til nærmeste bensinstasjon og skriver skademelding.

  • Mandag 29. april kl. 15.07

    Billie Eilish kommer til Oslo i 2025

    Da skal hun opptre på Telenor Arena.

  • Mandag 29. april kl. 15.06

    Prins William og prinsesse Kate deler nytt bilde

    Mandag er det 13 år siden prins William og prinsesse Kate giftet seg.

  • Mandag 29. april kl. 15.06

    Prins William og prinsesse Kate deler nytt bilde

    Mandag er det 13 år siden prins William og prinsesse Kate giftet seg.

  • Mandag 29. april kl. 15.04

    Varsler omfattende arbeid på riksveg 4

    I hele mai skal riksveg 4 fra Mjøsbrua til Bråstad i Gjøvik kommune freses og asfalteres. Det melder vegtrafikksentralen øst på X. Arbeidet vil foregå mellom klokka 22.00 og 06.00. – Følg skilting og anvisninger. Ta hensyn til de som jobber på vegen – de skal trygt hjem til sine etter endt arbeidsøkt, skriver vegtrafikksentralen.

  • Mandag 29. april kl. 15.01

    Trafikkulykke mellom bil og elsparkesykkel på Skedsmokorset

    Nødetatene er på vei til Skedsmokorset hvor en bil og en elsparkesykkel er involvert i en ulykke. Ifølge politiet var det en ung gutt på sparkesykkelen. Men det er ikke meldt om alvorlige skadet.

  • Mandag 29. april kl. 14.57

    Politiet vil være bevæpnet på 17. mai

    Politidirektoratet har besluttet at politiet i tiden fremover vil være bevæpnet i enkelte perioder - blant annet på 17. mai.

  • Mandag 29. april kl. 14.45

    Miljødirektoratet: Inngrepsfri natur krympa med 116 500 fotballbanar

    Naturområde tilsvarande 116 500 fotballbanar har på fem år mista statusen sin som inngrepsfri natur. Det viser nye tal frå Miljødirektoratet. I ei pressemelding skriv dei at i femårsperioden 2018–2022 vart inngrepsfri natur redusert med omtrent 830 kvadratkilometer, viser ein ny analyse Norkart AS har gjort på oppdrag frå Miljødirektoratet. Inngrepsfri natur er område som ligg éin kilometer eller meir unna større naturinngrep som til dømes veg, jernbane, steinbrot og energiutbyggingar. Det er Vestland, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark som har opplevd dei største reduksjonane av inngrepsfri natur dei siste fem åra. I fleire av desse fylka har det vore store energiutbyggingar. – Vi har forsynt oss bit for bit av inngrepsfri natur. Over tid ser vi at dette utgjer store område, og når inngrepsfri natur først blir borte er det vanlegvis for godt. Når urørt natur blir bygd ned og blir fragmentert ringast levevilkåra for artar som er avhengige av store, samanhengande urørte område. Samtidig blir folks moglegheit til gode naturopplevingar svekt, seier direktør for Miljødirektoratet, Ellen Hambro. Tidlegare var det vegbygging i skogbruket som gjekk mest på kostnad av inngrepsfri natur. Dei siste 10–15 åra er det utbygging av vind- og vasskraft og dessutan kraftleidningar som har vore viktigaste årsak, står det i pressemeldinga. Mellom 55 og 60 prosent av reduksjonen i inngrepsfri natur dei siste fem åra kjem av energiutbygging. Resten kjem i hovudsak av bygging av veg til andre formål enn energi.

  • Mandag 29. april kl. 14.44

    Sterk vind stenger Saltfjellet

    E6 over Saltfjellet er sterkt på grunn av sterk vind. Vegtrafikksentralen melder om vanskelige kjøreforhold på stedet. En ny vurdering blir tatt klokken 18.00.

  • Mandag 29. april kl. 14.37

    Trafikkuhell i Brandbu

    En bil med to personer kjørte i grøfta på fylkesveg 34 i Brandbu på Hadeland. Ifølge politiet skal føreren, en mann i 70-åra, trolig ha sovna. Føreren ble tatt med for sjekk hos helsevesenet. Han er anmeldt og har fått førerkortet sitt beslaglagt.

  • Mandag 29. april kl. 14.29

    Mann dømt for å ha voldtatt søsteren sin

    En mann i 20-årene er i Oslo tingrett dømt til tre års fengsel for å ha voldtatt storesøsteren sin. Overgrepet skjedde for fire år siden, men søsteren ventet med å anmelde broren fordi hun syntes det var vanskelig å anmelde sin egen bror, skriver Nettavisen. – Dommen har blitt godtatt, og han er utrolig lei seg for hele situasjonen, sier forsvarer Johannes Wegner Mæland til avisen, som omtalte saken først.

  • Mandag 29. april kl. 14.25

    Frank Løke sender hjem kjæresten fra topptur

    Kjæresten Helén Oterhals (28) blir sendt hjem med fly.

  • Mandag 29. april kl. 14.25

    Stoltenberg i Kyiv: Innrømmer brutte løfter til Ukraina

    Natos generalsekretær går nå langt i å beklage at Ukraina ikke har fått den militære støtten som Nato-landene hadde lovet.

  • Mandag 29. april kl. 14.24

    Voldtok søsteren - dømt til tre års fengsel

    En mann i 20-årene er i Oslo tingrett dømt til tre års fengsel for å ha voldtatt sin storesøster.

  • Mandag 29. april kl. 14.16

    Trafikkulukke på Stord

    Ein bil har vore involvert i ei trafikkulukke på Fjellgardsvegen på Stord. To personar var i bilen og skal ikkje ha store skadar, men sjåføren blir sendt til legevakt for ein sjekk, ifølgje Sør-vest politidistrikt. Først var det meldt at det skjedde på E39, ved avkøyringa til Kyvik.

  • Mandag 29. april kl. 14.15

    Reglene som gjelder 1. mai

    Er butikkene åpne 1. mai og er det lov å jobbe i hagen? Her får du svar på de vanligste reglene for denne fridagen.

  • Mandag 29. april kl. 14.10

    «Love Island UK»-par forlovet

    Kai Fagan (25) og Sanam Harrinanan (25) fra «Love Island UK» er forlovet.

  • Mandag 29. april kl. 14.10

    To fra Sp med eget kvoteforslag

    To representanter fra Senterpartiet, Geir Adelsten Iversen og Per Olaf Lundteigen, vil ikke stemme for kvotemeldingen som deres egen regjering har fått flertall for. Iversen sa at han ønsket større kvoter til de åpen gruppe, der det er 760 båter i hans hjemfylke Finnmark. Han mente at trålerne som skulle hjelpe til å skaffe helårlige arbeidsplasser, ikke leverer som de skal. – Også en del større flåte går forbi samfunnene i nord, til fryseanlegg, og sender fisken til produksjon andre steder. Iversen og Lundteigen vil sette av fisk til uomsettelige distriktskvoter som forvaltes av kommunene. De fremmet et eget forslag om at Stortinget ber regjeringen sikre at hensikten med havressursloven og deltakerloven blir gjennomført i praksis.

  • Mandag 29. april kl. 14.05

    Premier League-klubber skal stemme over kostnadstak

    Et tak på hvor mye Premier League-klubbene kan bruke? Det kan bli en realitet.

  • Mandag 29. april kl. 14.01

    DN: Jens Stoltenberg er i Kyiv

    Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er i Kyiv og innrømmer at Nato-landene har vært for dårlige med å levere våpen til Ukraina, skriver Dagens Næringsliv.

  • Mandag 29. april kl. 13.58

    Kjendiselgen fra Hallingdal er død

    – Hun var ganske syk, mager og apatisk.

  • Mandag 29. april kl. 13.56

    Trafikkulykke mellom bil og syklist

    Det har vært en trafikkulykke mellom en bil og en syklist i Jernbanegata i Levanger sentrum. Syklisten skal ha blitt påkjørt i et gangfelt. Vedkommende er tilsett av helse, og skal ikke være skadet. Politiet melder på X at de avhører partene.

  • Mandag 29. april kl. 13.50

    Slik har de etterforsket Baneheia-saken

    Etterforskningslederen i oslopolitiet har inntatt den virtuelle vitneboksen.

  • Mandag 29. april kl. 13.36

    Rykker ut til ulykke på E6

    Nødetatene rykker til trafikkulykke ved avkjøringen mot Innset. Det skal dreie seg om en bil som har kjørt av veien. Det melder politiet på X. Føreren skal være bevist. Det er ikke noe kø på stedet.

  • Mandag 29. april kl. 13.36

    Rykket ut til ulykke på E6

    Nødetatene rykket ut til ten trafikkulykke ved avkjøringen mot Innset. Det skal ha dreid seg om en bil som hadde kjørt av veien. Det meldte politiet på X. Føreren skal ha vært bevist. Det er ikke noe kø på stedet.

  • Mandag 29. april kl. 13.35

    Dropper 4K: Derfor satser de største sportssendingene på Full HD og HDR i stedet

    Produksjonen av store sportsbegivenheter som UEFA Euro 2024 og UEFA Champions League-finalen nedgraderes fra 4K- til 1080p-oppløsning, melder nettstedet FlatpanelsHD.

  • Mandag 29. april kl. 13.29

    Kjørte i 108 km/t med henger

    Utrykningspolitiet har hatt kontroll i 100-sona på E18 i Holmestrand. To førere som kjørte med henger fikk forenkla forelegg. Fartsgrensen for dem er 80 km/t og den høyeste ble målt til 108. I 40-sona på Deichmansgate i Porsgrunn fikk to førere forenkla forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 59 km/t.

  • Mandag 29. april kl. 13.28

    Skeptisk til renteanslag: – Ikke noe som skriker raske kutt

    Sjeføkonomen i Nordea Markets tror dagens rentenivå kan være den nye normalen.

  • Mandag 29. april kl. 13.22

    SKS med 100 millioner i utbytte

    Kraftkonsernet SKS melder om et årsresultat i 2023 på 212 millioner kroner. Det er 124 millioner mer enn året før, skriver selskapet i en pressemelding. Mandag vedotk generalforsamlingen at 100 millioner kroner blir delt ut som utbytte til selskapets eiere. – Vi er veldig glade for at SKS verdiskapning kommer fellesskapet til gode, herunder kjærkomne bidrag til kommuneøkonomien for til våre eierkommuner Bodø og Fauske, samt øvrige eiere, sier Liina Veerme, konsernsjef i SKS.

  • Mandag 29. april kl. 13.10

    Siste ord er neppe sagt om Carasent-bud

    Carasent-styrets nei til budet på selskapet er ikke kategorisk.

  • Mandag 29. april kl. 13.10

    Idrettslag vil ha større hall på Moseidmoen

    Idrettslaget Vindbjart mener idrettshallen som skal bygges på Moseidmoen i Vennesla er for liten, skriver Vennesla Tidende. Leder i Vindbjart IL, Margrethe Omdal, sier at de strever med hallkapasiteten i dag. Hun mener politikerne må bygge for fremtiden siden tilveksten til de forskjellige idrettene er stor. Kommunalsjef for samfunn og miljø i kommunen, Alexander Etsy Jensen, sier at det er for sent å gjøre noe med størrelsen på hallen nå.

  • Mandag 29. april kl. 13.09

    Vanessa Lachey: – Forvirret og tatt på senga

    Programleder og skuespiller Vanessa Lachey (43) er svært skuffet over å bli tatt av lufta.

  • Mandag 29. april kl. 13.09

    Stoppet russebusser med flere mangler

    Russebusser med flere mangler ble stanset av Statens vegvesen før helgen. Bussene ble stanset ved Svingenskogen i Halden og på Sørlie i Sarpsborg. Den ene bussen hadde et 1500 kilos tungt strømaggregat uten bremser på slep. Det manglet også flere leieavtaler samt samsvarserklæring på ettermontert 400 volts strømanlegg. På en annen russebuss manglet sjåføren yrkessjåførkompetanse, i tillegg var det plassert klistremerker over nødutgangene. En tredje russebuss manglet brannslukkingsapparat, samt at alle nødutganger var dekket med klistremerker. I tillegg manglet bombrikke og samsvarserklæring på 220v anlegg.

  • Mandag 29. april kl. 13.05

    Skottlands førsteminister går

    Humza Yousaf opplyser på en pressekonferanse mandag at han går av som Skottlands førsteminister.

  • Mandag 29. april kl. 13.03

    Ny administrerende direktør i Mo Industripark

    Bjørn Ugedal er ansatt som ny administrerende drektør i Mo Industripark. Det skriver selskapet i en pressemelding, ifølge Rana Blad. Ugedal erstatter Arve Ulriksen som gikk av som toppsjef i januar. Den nye sjefen begynner i jobben 1. august. – Jeg gleder meg til å komme i gang. Mo Industripark er en av de viktigste aktørene i Rana, og jeg er takknemlig for tilliten jeg har fått, sier Ugedal. Han kommer fra stillingen som viseadministrerende direktør i Ferroglobe Mangan Norge AS. – Det blir svært spennende å bli kjent med de ansatte. Mitt inntrykk er at det er høy kompetanse på alle fagområder i Mo Industripark.

  • Mandag 29. april kl. 13.01

    Kampsporttrener dømt for overgrep mot jenter han trente

    En kampsporttrener er dømt til fengsel i to år og seks måneder for overgrep mot jenter han trente. Mannen anker dommen.

  • Mandag 29. april kl. 12.53

    Dekningen kan påvirkes av oppgraderinger av mobilnettet

    Innbyggere i noen områder av Lindesnes kommune kan få perioder uten dekning og lavere kapasitet på mobilnettet når Telenor skal gjøre oppgraderinger, skriver kommunen på sine nettsider. Telenor begynner arbeidet med å oppgradere mobilnettet 2. mai. Det er forventet ferdig 16. mai. Det antas at det vil være mest forstyrrelser på nettet i dagene rundt 15. mai.

  • Mandag 29. april kl. 12.47

    Kvotestriden: – Høyresida har gjort jobben sin

    SV og Rødt er svært kritiske til at regjeringspartiene har gått til partiene på høyresiden for å få et flertall bak kvotemeldingen. Torgeir Knag Fylkesnes (SV, Troms) tok flere replikker mot Senterpartiet og regjeringen. – Etter en valgkamp der de lovte at «nå er det kysten sin tur», kommer de med en melding der det knapt er omfordeling. Så velger de å gå til høyresiden for å gjøre opp regnskap, sa Fylkesnes. – Høyresiden har gjort jobben sin. De har sikret minst mulig omfordeling, sa Fylkesnes. Saksordfører Willfred Nordlund (Sp, Nordland) tok avstand fra beskrivelsen. – Vi har oppnådd betydelig omfordeling. Noen vil si for mye, noen vil si for lite, sa Nordlund. Han la vekt på at det var nødvendig med et bredt flertall som sto seg over tid.

  • Mandag 29. april kl. 12.44

    Svotunnelen åpnet igjen etter trafikkulykken

    Føreren av personbilen som kolliderte med en lastebil i Svotunnelen i Strand kommune, er kjørt til Stavanger universitetssjukehus. Føreren satt fastklemt etter ulykken. Det er ikke kjent hvor skadet vedkommende er. Føreren av lastebilen er fysisk uskadet. Tunnelen var stengt i nærmere tre timer etter ulykken.

  • Mandag 29. april kl. 12.44

    Bilfører kjørt til SUS etter trafikkulykken i Svotunnelen

    Føreren av personbilen som kolliderte med en lastebil i Svotunnelen i Strand kommune, er kjørt til Stavanger universitetssjukehus. Føreren satt fastklemt etter ulykken. Tunnelen er stengt, og omkjøring skjer med ledebil på gamleveien utenfor tunnelen.

  • Mandag 29. april kl. 12.42

    18 lokallag har ikke tillit Fiskarlag-leder

    18 nordnorske lokallag utrykker at de ikke lenger har tillit til leder i Norges Fiskarlag, Kåre Heggebø, skriver Fiskeribladet. Årsaken skal være forslaget om fordeling av de såkalte tredjelandskvotene – som ble en del av kvoteforliket som skal behandles i stortinget mandag. I en tekstmelding til avisen opplyser Heggebø at han ikke ønsker å kommentere dette per nå.

  • Mandag 29. april kl. 12.41

    Vålerenga møtt med banner: – Tålmodigheten stopper her!

    Vålerenga fikk kjenne på fansens vrede etter ydmykelsen mot Mjøndalen. Geir Bakke sier han har full forståelse.

  • Mandag 29. april kl. 12.36

    Forfatter dømt for svindel

    En kvinnelig forfatter er i Vestfold tingrett dømt til åtte måneders betinget fengsel etter at hun forsøkte å svindle til seg stipendpenger. Kvinnen forfalsket en avtale med et forlag og var i utgangspunktet tiltalt for å ha forsøk å svindle til seg 1,3 millioner kroner. Beløpet ble under rettssaken redusert til drøyt 900.000 kroner. Kvinnen innrømmet svindelforsøket i retten.

  • Mandag 29. april kl. 12.29

    Kampsporttrener dømt til fengsel for overgrep

    Kampsporttreneren som ble tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å få seksuell omgang og for seksuell omgang med mindreårige under seksuell lavalder, er dømt av Hordaland tingrett på begge tiltalepunkter. Tiltalen omfattet misbruk av tre mindreårige utøvere, og strakte seg over en periode på 15 år. Mannen er dømt til to år og tre måneder fengsel. Det er gitt en strafferabatt på tre måneder grunnet lang saksbehandlingstid, får NRK opplyst. I tillegg må mannen betale oppreisning på totalt 550.000 kroner til de tre fornærmede, samt erstatning på 100.000 kroner. Han fratas retten til å være trener for jenter under 18 år over en periode på fem år. – Han er dømt på alt. Det var en lettelse og som forventet, sier bistandsadvokat for en av de fornærmede, Cathrine Pryser Grøndahl til NRK. I retten ba mannens forsvarer, advokat Frida Nikoline Barlaug Haugland, om full frifinnelse og sa at mannen ikke kjenner seg igjen i anklagene. Hun varsler at mannen vil anke dommen. – Min klient er skuffet over dommen, og over ikke å bli trodd på sin forklaring, sier forsvarer Frida Nikoline Barlaug Haugland og sier at mannen har bestemt seg for å anke til lagmannsretten. Aktor Eli Andrea Skaar la ned påstand om tre år og ni måneder fengsel. – Straffeutmålingen er noe lavere enn vi ønsket, men vi er fornøyd med at han nå er dømt, sier bistandsadvokat for to av de fornærmede, Cecilie Wallewik. NRK presiserer: I en tidligere versjon av denne saken ble det opplyst at mannen fikk en fengselsstraff på to år og seks måneder, med tre måneder strafferabatt. Det er tydeliggjort i saken at straffen dermed er to år og tre måneders fengsel. Saken er oppdatert klokken 14.42.

  • Mandag 29. april kl. 12.27

    Russland hevder å ha inntatt ny landsby i Øst-Ukraina

    Russland hevder at landets styrker har inntatt landsbyen Semenivka i Donetsk-regionen øst i Ukraina. Opplysningene er ikke bekreftet av andre kilder.

  • Mandag 29. april kl. 12.24

    Tyske høyreekstreme for retten for kupplaner

    Rettssaken mot ni mistenkte medlemmer av det såkalte Reichsbürger-nettverket begynte i Stuttgart mandag. De er anklaget for å ha hatt planer om statskupp.

  • Mandag 29. april kl. 12.20

    Sveinn Johannsson blir Kolstad-spiller

    Den 25 år gamle strekspilleren Sveinn Johannsson kommer fra 2. bundesliga i Tyskland og blir Kolstad-spiller neste sesong. Det melder Kolstad selv på sine nettsider. – Det var agenten min som tok kontakt og fortalte at Kolstad muligens var interessert i å hente meg til neste sesong, sier Johannsson. – Jeg ble selvsagt riktig interessert med det samme. Jeg hadde jo hørt om dette prosjektet i Kolstad hvor det er en rekke klasse-spillere. Det er jo omgivelser som jeg veldig gjerne godt kunne tenkt meg å prøve meg i. Og når muligheten nå kommer til å spille sammen med en rekke veldig gode spillere og også i Champions League, da er jeg så klart veldig interessert.

  • Mandag 29. april kl. 12.16

    Norge deltar i anti-ubåtøvelse i Nordsjøen

    Norge stiller med en ubåt og fregatten KNM Roald Amundsen i den Nato-ledede øvelsen Dynamic Mongoose, en anti-ubåtøvelse som foregår i Nordsjøen. I tillegg deltar fregatten KNM Otto Sverdrup, som for tiden inngår i Natos stående fregattstyrke, skriver Forsvaret i en pressemelding. Totalt deltar 15 fartøy og seks luftenheter i øvelsen. Den foregår i Nordsjøen mellom Norge, Island og Færøyene og går ut på å gjennomføre effektiv antiubåtkrigføring i krevende nordiske farvann. – Vi gjennomfører et avansert treningsprogram som gjør at alle deltakende nasjoner og enheter, er rustet for relevante utfordringer i dagens sikkerhetspolitiske bilde. Samarbeidet med Nato-allierte i det maritime domenet er en viktig komponent i Natos overordnede innsats til å avskrekke aggresjon, sier sjef i marinen, flaggkommandør Trond Gimmingsrud. Øvelsen varer fra 26. april til 10. mai. (NTB)

  • Mandag 29. april kl. 12.15

    Thiago Silva (39) forlater Chelsea

    Den brasilianske stopperveteranen takker av etter en suksessrik periode i London-klubben

  • Mandag 29. april kl. 12.14

    Den franske skuespilleren Gérard Depardieu (75) pågrepet i Paris

    Den franske skuespilleren er anklaget for overgrep mot to kvinner.

  • Mandag 29. april kl. 12.14

    Den franske skuespilleren Gérard Depardieu (75) pågrepet i Paris

    Gérard Depardieu må svare for anklager om overgrep, og ble mandag morgen pågrepet. Det melder franske BFMTV.

  • Mandag 29. april kl. 12.11

    Nicole Kidman viste frem døtrene for første gang: - Kjærlighetene i mitt liv

    Døtrene debuterte på den røde løperen for å støtte moren da hun mottok hedersprisen.

  • Mandag 29. april kl. 12.08

    Flere unge får slankemedisin i Telemark

    Stadig flere unge får slankemedisiner i Telemark, skriver Telemarksavisa. I 2021 var det åtte ungdommer i Telemark som fikk resept på slankemedisin. Tallet for 2022 var 22 ungdommer, og i første halvdel av 2023 fikk 18 resept. Behandlingen som har en prislapp på 3000 kroner i måneden er fortsatt ny, spesielt blant unge. Leder for hormon, overvekts- og ernæringsavdelingen ved Sykehuset i Vestfold, Jøran Hjelmesæth, er positiv til medisinen. Avdelingen her får inn ungdommer med alvorlig overvekt eller fedme fra hele Helse Sør-Øst.

  • Mandag 29. april kl. 11.59

    Ny kraftstasjon på Nedre Fiskumfoss åpnes

    Det er festivitas i Harran i Grong kommune i dag. For nå klokka 12 starter markeringa av at det åpnes ny kraftstasjon på Nedre Fiskumfoss. Det er energiminister Terje Aasland som står for den offisielle åpninga av kraftstasjonen, som vil levere ren, fornybar energi til 50 000 trøndere. Samla utbyggingskostnad er 1,24 milliarder kroner. Den nye kraftstasjonen er bra både for klimaet, lokalsamfunnet, laksen i elva og NTE, ifølge ei pressemelding.

  • Mandag 29. april kl. 11.57

    Butikkbrann kan være påsatt

    Det er mistanke om at brannen i Bunnpris-butikken på Orkanger natt til søndag er påsatt. Det opplyser politiet til avisa Sør-Trøndelag. Ingen er så langt pågrepet. – Vi har sikra noe materiale fra videoovervåkning allerede. I tillegg har vi avhørt brannfolk og butikksjefen, sier etterforskningsleder Jonas Evjen til avisa. Brannen har etter all sannsynlighet starta i et søppelrom på utsida og baksida av butikken, som fikk store skader og må holde stengt ei god stund framover. Politiet ønsker tips i saken.

  • Mandag 29. april kl. 11.55

    Danskekongen skal til Østmarka

    Østmarka får storfint besøk i mai: Danmarks kong Frederik og dronning Mary skal besøke det store skogområdet utenfor Oslo, nærmere bestemt Ulsrudvann. Skogsturen arrangeres i forbindelse med at kongeparet kommer til Norge på statsbesøk 14. og 15. mai. Turen skal skje sammen med representanter for Den norske turistforening. Det danske kongeparet reiser til Norge med kongeskipet Dannebrog. Det offisielle programmet starter med en velkomstseremoni på Honnørbryggen på rådhusplassen i Oslo tirsdag 14. mai, opplyser Utenriksdepartementet. De skal også besøke Oslo Science City og MiNaLab, der de skal møte forskere og representanter for dansk og norsk næringsliv.

  • Mandag 29. april kl. 11.54

    Abid Raja «vigslet» i vikingbryllup: – Det var veldig spontant

    Det ble selvsagt mjød til bryllupsfesten, sier det sylferske «vikingekteparet» dagen derpå.

  • Mandag 29. april kl. 11.54

    Traff Viggo og Jan Helge om kvelden drapsdagen

    Et vitne fortalte i Sør-Rogaland tingrett i Sandnes mandag at han og en kamerat ble oppringt og invitert ned til Viggo Kristiansen i 22-tiden fredag 19. mai 2000, den dagen Baneheia-drapene skjedde. – Da vi kom ned dit satt Viggo og Jan Helge på trappa utenfor huset og pratet. Vi trodde at vi skulle komme inn, men fikk beskjed om at det lå et yngre familiemedlem der inne og sov, og at vi måtte være stille. Vitnet mente at Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen så i et blad med militære effekter, trolig radioer og walkie talkier. – Vi trodde at vi skulle komme inn til Viggo, men da vi ikke kunne det, gikk vi videre etter en kort stund, fortalte vitnet på spørsmål fra aktor, statsadvokat Andreas Schei. Jan Helge Andersens forsvarer, Celine Krogh Fornes, spurte om de ofte dro på besøk til Viggo Kristiansen på denne måten. – Ja, vi dro dit noen ganger, men det uvanlige denne kvelden var at vi ble ringt opp og invitert til å komme, forteller vitnet. Han sier at han i etterkant snakket med begge om drapene. Både Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen mente, ifølge vitner, at det måtte ha vært syke mennesker som sto bak.

  • Mandag 29. april kl. 11.34

    Vil be om åtte nye uker i varetekt for drapssiktet

    Politiet i Agder vil be om at mannen som er siktet for drapet på en 35 år gammel kvinne utenfor et apotek i Arendal holdes varetektsfengslet i åtte nye uker. Det sier politiadvokat Vanja Bruvoll. – Vi mener det er bevisforspillelsesfare og fare for gjentakelse. Det er mye som gjenstår i etterforskningen som gjør at de ikke ville være riktig at siktede blir løslatt, sier Bruvoll. Mannens i 60-årene sin forsvarer Joakim Boye sier han er kjent med at politiet ønsker videre varetektsfengsling. – Vi tar dette til etterretning, sier Boye.

  • Mandag 29. april kl. 11.33

    Hederspris til lokal fotograf

    Hamar-fotografen Arnfinn Johnsen er tildelt Norges fotografforbunds hederstegn. Prisen ble nylig delt ut under forbundets årsmøte i Ålesund. I begrunnelsen for prisen ble arbeidet med portrettene av samtlige norske gullvinnere i OL og Paralympics trukket særlig fram. Hederstegnet gis kun til tillitsvalgte eller enkeltpersoner som på nasjonalt eller internasjonalt nivå har gjort en særskilt innsats for forbundet eller for fotografers interesser.

  • Mandag 29. april kl. 11.30

    Bilbrann i Vindafjord

    Det er kontroll på bilbrannen i Lensmannsvegen i Vindafjord, melder brannvesenet Det var ikke åpne flammer, men det kom hvit røyk ut av radiokonsollen. Det var en person i bilen. Personen skal ikke være skadet.

  • Mandag 29. april kl. 11.14

    Veien åpnet etter ulykke på Danmarksplass

    Veien er åpnet etter en ulykke på Danmarksplass ved 10.30-tiden mandag formiddag. To biler kolliderte i krysset ved innkjørselen til Ibsensgate. En av bilene stengte for trafikken, og det ble lange køer. Bilen er nå fjernet og veien er åpen igjen-

  • Mandag 29. april kl. 11.13

    SASs avtale med Skyteam er underskrevet

    SAS gjør seg klare for å gå inn i Skyteam 1. september 2024.

  • Mandag 29. april kl. 11.13

    SAS’ avtale med Skyteam er underskrevet

    SAS gjør seg klare for å gå inn i Skyteam 1. september 2024.

  • Mandag 29. april kl. 11.11

    Bilbrann på kjøpesenter i Bergen slukket

    Brannvesenet har slukket brannen i en bil i parkeringsanlegget til Vestkanten kjøpesenter. En person skal ha fått i seg noe røyk og blir undersøkt av helsepersonell på stedet. Operasjonsleder i Vest politidistrikt Tore-Andre Brakstad, sier at kjøpesenteret er evakuert og brannvesenet søker nå gjennom garasjen for å være sikre på at det ikke er folk der.

  • Mandag 29. april kl. 11.11

    Brann i bil på kjøpesenter i Bergen

    Brannvesenet skal ha fått kontroll på brann i en bil i parkeringsanlegget til Vestkanten kjøpesenter. En person skal ha fått i seg noe røyk og blir undersøkt av helsepersonell. Operasjonsleder i Vest politidistrikt Tore-Andre Brakstad sier at kjøpesenteret er evakuert.

  • Mandag 29. april kl. 11.09

    Mange sier de ble utestengt fra Apple ID på iPhone

    Våknet opp til overraskelse fra Apple.

  • Mandag 29. april kl. 11.05

    Ingen tatt etter Grønland-skyting

    Ingen er pågrepet etter skytingen på Grønland i Oslo natt til søndag. Det opplyser politiet til NRK. Det skal ha vært flere gjerningspersoner involvert. – Politiet ser etter flere personer. Nå er det jo løsnet skudd, men vi har ingen holdepunkter for at det er løsnet skudd fra mer enn ett skytevåpen, det skytevåpenet som ble funnet ikke så langt fra åstedet, sier politiadvokat Johannes Hafsahl. Tilstanden til personen som ble skutt er uavklart. Det er en mann tidlig i tjueårene. – Vi skal følge opp helsevesenet nå straks. Jeg har ikke inntrykk av at han er i noen som helst livsfare, sier Hafsahl. Skytevåpenet skal sporsikres blant annet med tanke på å sikre fingeravtrykk og DNA, ifølge Hafsahl. Politiet arbeider også med å innhente video fra gjerningsstedet for å identifisere de som er til stede på åstedet, skriver Hafsahl. Utover dette ønsker ikke politiet å gi flere opplysninger, av hensyn til etterforskningen.

  • Mandag 29. april kl. 11.05

    Uavklart for skuddoffer på Grønland

    Tilstanden til personen som ble skutt på Grønland i Oslo natt til søndag, er uavklart. Det opplyser politiet til NRK. Ingen er pågrepet etter skytingen. Det skal ha vært flere gjerningspersoner involvert. Det ble funnet et skytevåpen like ved åstedet, og dette skal sporsikres blant annet med tanke på å sikre fingeravtrykk og DNA. Det skriver politiadvokat Johannes Hafsahl i en epost til NRK mandag formiddag. Politiet arbeider også med å innhente video fra gjerningsstedet for å identifisere de som er til stede på åstedet, skriv Hafsahl. Utover dette ønsker ikke politiet å gi flere opplysninger, av hensyn til etterforskningen.

  • Mandag 29. april kl. 11.04

    Bunkerfesten: Aktor ber om fengsel i to år og tre måneder

    De to mennene som er tiltalt etter bunkerfesten i Oslo høsten 2020, bør dømmes til ubetinget fengsel i to år og tre måneder, mener aktor. – Festlokalet fungerte som et gasskammer med veldig begrensede rømningsmuligheter, sa førstestatsadvokat Bård Thorsen i formiddag i sin prosedyre under ankesaken i Borgarting lagmannsrett. Han pekte på at de to tiltalte var hovedarrangører og at valgene deres påførte festdeltakerne stor risiko for forgiftning og skade. De tiltaltes tilknytning til et stort aggregat som ga strøm til lyd og lys på den ulovlige festen, har stått sentralt i ankesaken. – Når man plasserer det gjemt inne i fjellanlegget og forsøker å sikre med lim og søppelsekker, er det særdeles klanderverdig, sa Thorsen. Og han understreket at det var grovt uaktsomt å bruke aggregatet innendørs, i strid med sikkerhetsinstruksen og håndboken for aggregatet. 26 personer ble sendt til sykehus etter å ha pustet inn giftig gass og to av dem fikk hjerneskade. 54 personer oppsøkte også legevakten i etterkant av festen. Da saken var oppe i tingretten, ble de to mennene i slutten av 20-årene dømt til fengsel i ett og et halvt år.

  • Mandag 29. april kl. 11.01

    Den norske Ukraina-støtten må økes kraftig!

    Vi lever i en skjebnetid. Russiske styrker er på fremmarsj og Ukraina trenger flere våpen – nå. Vi ber Stortinget følge Danmarks eksempel og øke den norske militære bistanden til Ukraina drastisk.

  • Mandag 29. april kl. 10.50

    Nel-avtalen kan være et tidsskille

    Det er fortsatt kun «en fugl» på taket. Men viktigheten av Nels mulige storkontrakt kan nesten ikke undervurderes.

  • Mandag 29. april kl. 10.46

    Rise blir ny direktør ved jernbanemuseet

    Marie Beate Rise er ansatt som ny direktør for Norsk Jernbanemuseum i Hamar. Rise kommer fra stillingen som daglig leder på Prøysenhuset. Hun begynner i den nye jobben 5. august. Rise er 49 år, født og oppvokst i Brumunddal, hvor hun også er bosatt med familien. Hun er utdannet diplomøkonom i reiselivsledelse fra Handelshøyskolen BI, og har før stillingen ved Prøysenhuset jobbet som prosjektleder for World cupen i Holmenkollen i Norges Skiskytterforbund og skiskytter-VM i Holmenkollen 2016. I sin nye rolle får Rise ansvar for å lede 24 museumsansatte, som har som samfunnsoppdrag å formidle den norske jernbanens utvikling og bidra til økt kunnskap om jernbanehistoriske forhold.

  • Mandag 29. april kl. 10.41

    Tidenes største redningsskøyte skal bygges

    Ei ny og historisk redningsskøyte skal finansieres ved hjelp av et spleiselag Med sine 32 meter blir fartøyet den største redningsskøyta levert noensinne. Det nye fartøyet skal ifølge Redningsselskapet ha stor rekkevidde i de værharde havområdene i nord. Det vil ha hele Nord-Norge som operasjonsområde, og vil bli flytta rundt etter behov. ? – Vi håper enda flere blir med på spleiselaget ved å støtte en historisk satsing på sjøsikkerhet i nord. Det sier generalsekretær i Redningsselskapet, Grete Herlofson. Håpet er at redningsskøyta kan leveres innen utgangen av 2025.

  • Mandag 29. april kl. 10.36

    Ulykke på Danmarksplass

    To biler har kjørt i hverandre på Danmarksplass. Ulykken skal ha skjedd ved innkjørselen til Ibsensgate. Det er ukjent om noen er skadet. Dette er den andre ulykken på Danmarksplass mandag morgen.

  • Mandag 29. april kl. 10.36

    Svotunnelen er stengt

    Rv 13 Svotunnelen i Strand/Hjelmeland Rogaland: tunnel er stengt pga trafikkuhell.

  • Mandag 29. april kl. 10.36

    Svotunnelen er stengt. Men det er omkjøring

    Rv 13 Svotunnelen i Strand/Hjelmeland Rogaland: tunnel er stengt pga trafikkuhell. Men fra 11.15 er det mulig å kjøre rundt tunnelen på gamleveien.

  • Mandag 29. april kl. 10.33

    Rekordlang sesong i Holmenkollen

    Det har vært den lengste sesongen på mange år med skiføre i Holmenkollen nasjonalanlegg. Siste løypepreparering var fredag 26. april, mens sesongens første tur med preppemaskinen gikk 18. november 2023. Det betyr 160 dager med skiløyper i anlegget. Det skriver Holmenkollen nasjonalanlegg på Facebook. De skriver også at de har brøytet og feid de siste dagene for å få rulleskiløypa klar til bruk.

  • Mandag 29. april kl. 10.31

    Politiøvelse i Bærum frem til torsdag

    Oslo politidistrikt har i dag, mellom klokken 9 og 14.30, en øvelse med flere avdelinger i området mellom Skuitunellen og Brennetunellen. Øvelsen varer frem til torsdag, men det vil ikke være noe øvingsaktivitet onsdag 1. mai. – Det vil i forbindelse med øvelsen bli noe støy i form av høye smell og muligens noe helikoptertrafikk, skriver politiet på X. I tillegg vil E16 være stengt i deler av tidsrommet øvelsen pågår. Politiet opplyser at omkjøring vil være skiltet.

  • Mandag 29. april kl. 10.31

    Tenåring erkjente delvis straffskyld for voldtekt av jente under 14 år

    To tenåringer på 18 og 19 år er tiltalt for å ha voldtatt en jente under 14 år utenfor Molde domkirke i fjor sommer. 18-åringen erkjente delvis straffskyld.

  • Mandag 29. april kl. 10.31

    80 ungdommer tilbys sommerjobb i Tønsberg

    I Tønsberg får 80 ungdommer på 15 og 16 år tilbud om to ukers sommerjobb. Dette er et prosjekt lokalt næringsliv, flere kommunale virksomheter og Drivhuset ved Nav Tønsberg er sammen om. Målet er å forebygge ungt utenforskap, sier næringsrådgiver Trine Tenvik i Tønsberg kommune på kommunens nettside. Hun håper flere bedrifter vil bli med i prosjektet, som gjennomføres for fjerde gang. Bedriftene får refundert lønnskostnadene.

  • Mandag 29. april kl. 10.26

    Vitne om Andersen i Baneheia: – Speidet etter noe

    Tidspunkter og bekledning den 19. mai 2000 er blant temaene for retten mandag.

  • Mandag 29. april kl. 10.25

    Den beste mobiltelefonen akkurat nå

    De ti mobilene vi ønsker å anbefale, med fokus på mest og best funksjoner - samtidig som vi holder rene gimmicks og de mest ekstreme produktene litt utenfor. Dette er mobiler vi kunne anbefalt til hvem som helst. Høy pris står ikke i veien, men da må mobilen være god nok.

  • Mandag 29. april kl. 10.23

    Fireåring fikk tak i lighter på dansk campingplass – brant ned to campingvogner

    To campingvogner brant lørdag ned i Vig, nordvest på Sjælland i Danmark. En lighter plassert innenfor rekkevidden til en fire år gammel gutt får skylden.

  • Mandag 29. april kl. 10.21

    Lastebil og bil i ulykke i Svotunnelen i Strand

    Nødetatene rykker ut på melding om en trafikkulykke mellom en personbil og en lastebil. Ulykken skal ha skjedd på RV13 i Svotunnelen ved Tysdalsvatnet mellom Strand og Hjelmeland. Oppdateres.

  • Mandag 29. april kl. 10.21

    Lastebil og bil i ulukke i Svotunnelen i Strand

    Ein person er delvis fastklemt inne i ein personbil i Svotunnelen på riksveg 13 ved Tysdalsvatnet mellom Strand og Hjelmeland. Personbilføraren køyrte inn i ein lastebil som enten sto parkert eller køyrte i låg hastighet inne i tunnelen. Sjåføren skal vera vaken, men klagar over smerte i ein arm, opplyser politiet. Nødetatene har rykka ut.

  • Mandag 29. april kl. 10.19

    Økning i konkurser i Vestfold

    Mens det var en nedgang i antall konkurser i første kvartal i år på landsbasis, skiller Vestfold seg ut med en økning på 34 prosent. Også Finnmark har hatt en økning på 62 prosent, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. I løpet av de tre første månedene var det 82 konkurser i Vestfold.

  • Mandag 29. april kl. 10.09

    Stoppet vinglete sjåfør

    Vinglete kjøring gjorde at en politipatrulje stanset en personbil på riksvei 4 ved Kallerud i Gjøvik rett før klokka ni i morges. Bilen hadde blant annet nesten kjørt inn i et autovern. Føreren, en mann i 60-åra, viste seg å være beruset. Han ble tatt med til lege for blodprøve, og forholdet blir anmeldt.

  • Mandag 29. april kl. 9.59

    Tirsdag kan det bli storstreik blant butikkene

    Særlig byggevarebutikker, dagligvarebutikker og taxfreebutikker rammes dersom det blir streik.

  • Mandag 29. april kl. 9.59

    Kjørte ruset uten førerkort

    En sjåfør ble stoppet av UP ved halv ni-tida i morges på fylkesvei 24 i Vallset. Det viste seg at sjåføren, en mann i 30-åra, ikke var helt edru. Han hadde heller ikke gyldig førerkort. Nå blir han anmeldt for begge disse forholdene.