Nyheter:

  • Tirsdag 30. april kl. 23.48

    Mener FSB er på journalist-jakt: – De har frie hender

    En rekke mediefolk med bånd til avdøde Aleksej Navalnyj er pågrepet de siste ukene. Blant dem journalisten som laget den siste videoen med Putin-motstanderen.

  • Tirsdag 30. april kl. 23.39

    Ukraina innfører passnekt for vernepliktige menn i utlandet

    Ukraina krever at menn i alderen 18 til 60 returnerer for å fornye pass, i et grep for å sikre rettferdig mobilisering.

  • Tirsdag 30. april kl. 23.39

    Politiet med oppfordring til foreldre

    Politipatruljen i Bø i Telemark melder om mange berusede mindreårige ungdommer i sentrumsområdet, hvor det er rånetreff, skriver Sør-Øst politidistrikt på X tirsdag kveld. – Det bes om at foreldre følger opp barna sine i den forbindelse, skriver politiet.

  • Tirsdag 30. april kl. 23.05

    Professorer ber om gransking av New York Times-artikkel

    En gravesak om seksuell vold under Hamas’ angrep på Israel 7. oktober får kritikk. Flere titalls professorer ber om en uavhengig gransking.

  • Tirsdag 30. april kl. 22.53

    Sjå Vestlandsrevyen 23.00

    Møtet om kutt på vidaregåande skular i Vestland trakk om lag 250 menneske til operahuset på Nordfjordeid i kveld. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Tirsdag 30. april kl. 22.52

    Vinicius Junior stilnet Allianz Arena – ble tomålsscorer

    (Bayern München – Real Madrid 2–2) Bayern München holdt på med propagandafotball, men så raknet det i forsvar.

  • Tirsdag 30. april kl. 22.37

    Skulestruktur: Førde-rektor støttar Eid

    Rektor ved Førde vgs., Mats Bryne, vil ikkje ha utdanningsprogramma frisør, blomster, interiør, og eksponeringsdesing til Førde, men støttar Eid i å ville behalda faga der. Det sa Bryne på høyringsmøtet om skulestruktur på Eid i kveld, til stor applaus frå salen. I høyringsforslaget om endra skulestruktur er dette programmet føreslått flytta frå Eid vgs. til Førde vgs. Rektor ved Eid, Alf Reidar Myrstad, har tidlegare uttala til Fjordenes Tidende at det er viktige program for skulen.

  • Tirsdag 30. april kl. 22.31

    – Vi pleier å smile så mye vi kan

    Det er slik Fedda prøver å berolige sønnen Ibrahim (7 måneder) når bombingen står på. Nå er 19.000 barn foreldreløse i Gaza, ifølge FN-rapport.

  • Tirsdag 30. april kl. 22.22

    Starbucks faller tungt i etterhandelen etter kaffesmell

    Kaffekjeden leverer dårligere enn ventet i forrige kvartal etter kraftig salgsfall.

  • Tirsdag 30. april kl. 22.22

    Starbucks faller kraftig etter skrekk-tall

    Kraftig salgsfall preger toppsjefen.

  • Tirsdag 30. april kl. 22.19

    Mann slo to personer i Trondheim

    En aggressiv mann skal ha slått til to «Natteravner» i Trondheim sentrum. Ingen av dem skal ha blitt skadet som følge av slagene. Politiet søker etter mannen med flere patruljer. Natteravner er voksne som går runder i byen, som en trygghet for barn og unge på kveld- og nattetid.

  • Tirsdag 30. april kl. 22.17

    Mann gikk løs på natteravner i Trondheim

    Politiet i Trondheim har fått melding om en aggressiv mann som har slått to natteravner i sentrum.

  • Tirsdag 30. april kl. 22.16

    Siste nytt fra Agder klokken 23.00

  • Tirsdag 30. april kl. 22.14

    Bli kjørte i grøfta

    En bil har kjørt i grøfta ved Hamrelia i Kvinesdal, ifølge politiet, som er på stedet. Det er ikke meldt om personskader.

  • Tirsdag 30. april kl. 22.09

    Kappkjøring på E6 i kveld: – Forkastelig

    Politiet har måttet håndtere flere streetmeets i Øst i kveld.

  • Tirsdag 30. april kl. 22.02

    Amazon økte omsetningen til 143 milliarder dollar i første kvartal

    Nettgiganten økte salget med 13 prosent i årets første kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Aksjen stiger markant i etterhandelen på Wall Street.

  • Tirsdag 30. april kl. 21.40

    Ny trener for Odds ballklubb kvinner

    Even Vala gir seg som hovedtrener for Odds ballklubb kvinner. Han har vært hovedtrener for laget siden 2020. Erik Waage tar over jobben som hovedtrener fra og med 1. mai. Han har erfaring som trener i Heming fotball, NFF Oslo og kommer nå fra jobben som trener i utviklingsavdelingen i Odds ballklubb

  • Tirsdag 30. april kl. 21.33

    Sykling: Ingvild Gåskjenn rett utenfor pallen i Vueltaen

    Ingvild Gåskjenn fra Horten spurtet inn til en sterk fjerdeplass på den 3. etappen av Vuelta a España for kvinner tirsdag. Den nederlandske stjernen Marianne Vos vant foran landskvinnen Charlotte Kool. Canadiske Olivia Baril tok tredjeplassen. Gåskjenn er en av de norske syklistene med best resultater så langt i 2024. Sammenlagt ligger hun på 22.-plass og har 21 sekunder opp til ledende Blanka Vas fra Ungarn. Kvinnenes Vuelta går over åtte etapper og avsluttes søndag i Madrid. (©NTB)

  • Tirsdag 30. april kl. 21.29

    Ny fylkesveg gjennom Alver opna i dag

    I dag opna den nye vegstrekninga mellom Marås og Soltveit på fylkesveg 565 i Alver kommune. Opninga vart markert med stort oppmøte, og det var fylkesordførar Jon Askeland som fekk klippe snora. Den nye vegen på 7,5 kilometer har teke tre år å byggje, og er det største prosjektet i Nordhordlandspakken.

  • Tirsdag 30. april kl. 21.25

    Nordås og Svela EM-kvalifisert - Ingebrigtsen skuffet

    Narve Gilje Nordås gikk seirende ut av 1500-meteren i spanske Huelva, mens Per Svela løp inn til 4.-plass på 5000-meteren. Tidene sikret begge plass i EM. Filip Ingebrigtsen endte på en skuffende 12.-plass. Nordås vinnerløp klokka inn på 3.34,11. Dermed klarte 26-åringen EM-kravet som lyder 3.36,00 på distansen. OL-kravet er imidlertid på 3.33,50. Filip Ingebrigtsen var ikke i nærheten av noen av kravene til de to mesterskapene denne sommeren. Sandnes-guten endte til slutt på 12.-plass med tida 3.38,91. På 5000-meteren fungerte Nordås nærmest som en hare for treningskompis Svela, som løp inn til 4.-plass med tiden 13.19,84, noe som også er under EM-kravet på 13.20,00. Nordås ga seg etter 4000 meter. (NTB)

  • Tirsdag 30. april kl. 21.25

    Førsteplass for Nordås, 12. for Ingebrigtsen

    Narve Gilje Nordås gjekk sigrande ut av 1500-meteren i spanske Huelva. Filip Ingebrigtsen enda på ein skuffande 12.-plass. Nordås vinnarløp klokka inn på 3.34,11. Dermed klarte 26-åringen EM-kravet som lyder 3.36,00 på distansen. OL-kravet er likevel på 3.33,50. Filip Ingebrigtsen var ikkje i nærleiken av nokon av krava til dei to meisterskapane denne sommaren. Sandnes-guten enda til slutt på 12.-plass med tida 3.38,91. (NTB)

  • Tirsdag 30. april kl. 21.18

    Utforkjøring i Midtre Gauldal – bil havnet i tre

    En bil har kjørt av veien og inn i et tre i Midtre Gauldal. Personen som satt i bilen har kommet seg ut. Nødetatene er på vei.

  • Tirsdag 30. april kl. 21.18

    Utforkjøring i Midtre Gauldal – bil krasjet i tre

    En bil har kjørt av veien og inn i et tre i Midtre Gauldal. Personen som satt i bilen har kommet seg ut. Nødetatene er på vei.

  • Tirsdag 30. april kl. 21.18

    Kom mai du skjønne, varme!

    Om få timer er det mai. Ikke bare hagler det røde dager, måneden starter særdeles varm og god.

  • Tirsdag 30. april kl. 21.16

    Trafikkulykke i Stjørdal

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke i Stjørdal. En bil med to personer i skal ha krasjet. Begge personene skal ha kommet seg ut av bilen selv. – Passasjer i bilen blir fraktet til sykehus for undersøkelse, mens fører blir fraktet til legevakten, opplyser politiet. Sørsideveien kommer til å bli stengt en periode som følge av ulykken.

  • Tirsdag 30. april kl. 21.14

    Nordås og Svela svarer om Gjert Ingebrigtsen: – Uskyldig inntil han er dømt

    Gjert Ingebrigtsen-elevene Narve Gilje Nordås og Per Svela vil ikke bryte med treneren etter tiltalen. Tirsdag startet de sesongen sterkt.

  • Tirsdag 30. april kl. 21.00

    Brann i fritidsbåt i Færder

    Brannvesenet rykket ut til Kirkeveien i Færder etter melding om brann i en fritidsbåt. Båteier fikk selv slukket branntilløpet, opplyser Vestfold Interkommunale Brannvesen. – Båten var akkurat satt på vannet. Da eier satte på hovedstrømmen oppsto det røykutvikling fra kabler, som så smeltet i motorrommet, sier brannmester Erik Nygaard. Videre skriver VIB at det var et brannslokningsapparat ved krana i havna. Båteieren reagerte raskt, løp og hentet slokkeapparatet, tømte det og slokket branntilløpet. – For vår del ble kun å kontrollere. Trist for båteieren, som ikke en gang hadde fått start på motoren før feilen på el-anlegget definitivt førte til utsatt båtsesong, avslutter Nygaard til.

  • Tirsdag 30. april kl. 20.53

    Person sett med mulig skytevåpen på Oslo S

    Flere politipatruljer leter på Oslo Sentralstasjon etter en person som er sett med et mulig skytevåpen på seg. – Ingen personer er blitt direkte truet eller kommet til skade. Vi søker etter mistenkte, skriver politiet i en melding. Klokken 20.59 skriver Stokkli i en melding til pressen at politiet har anholdt to personer som stemmer til beskrivelsen av dem som kan ha vært i besittelse av et skytevåpen. – Disse er visitert men det er ikke funnet noe skytevåpen på dem. Vi søker med politihund på Oslo S for å eventuelt finne et skytevåpen, skriver Stokkli.

  • Tirsdag 30. april kl. 20.52

    En mann er pågrepet mistenkt for skadeverk og trusler

    Tirsdag kveld fikk politiet en melding om en beruset og svært kranglevoren mann som truet folk på livet på et spisested i Askim Politiet fikk kontroll på mannen og han er nå mistenkt for skadeverk og trusler, skriver Smaalenenes Avis. – Vi mistenker at samme mann tok seg inn i et hus med hammer, og knuste en TV tidligere på kvelden, sier Svein Walle ved operasjonssentralen Øst til avisen.

  • Tirsdag 30. april kl. 20.44

    Buss køyrde inn i busskur

    Politiet fekk inn ei melding om at ein buss køyrde inn i eit busskur ved Munkebotn. Ei rute i busskuret og ei rute i bussen skal vere knust, ifølgje meldinga. Politiet har fått kontakt med sjåføren. Inga mistanke om påverking og alle godkjenningar i orden. Ingen personskadar. Føraren er dimittert, og det vert ikkje oppretta sak.

  • Tirsdag 30. april kl. 20.44

    Buss skal ha køyrd inn i busskur

    Politiet har fått inn ei melding om at ein buss køyrde inn i eit busskur ved Munkebotn. Ei rute i busskuret og ei rute i bussen skal vere knust, ifølgje meldinga politiet har fått. Det vart ikkje nemnd noko om personskadar. Bussen har køyrd vidare, og politiet forsøker no å få tak i sjåføren, melder Vest politidistrikt.

  • Tirsdag 30. april kl. 20.40

    Tangen om unoterte aksjer: – Har sagt det som har vært min mening

    Oljefondet fikk nei til å investere i unoterte aksjer, men ser det ikke som et nederlag. – Overhodet ikke, sier fondets leder Nicolai Tangen.

  • Tirsdag 30. april kl. 20.38

    Branntilløp i Bergen sløkt – politiet opprettar sak

    Politiet opprettar sak etter eit branntilløp i ein konteinar på Minde i Bergen tidlegare i dag. Brannen blei sløkt etter kort tid. Etter at vitne sa dei hadde sett to gutar i ungdomsskulealder i området blei politiet kopla på saka. – Me har ingen namngjevne mistenkte per no, men me opprettar sak som me kan etterforske vidare, seier politiadvokat Jan Christian Alvheim til NRK. Det var BA som først melde om branntilløpet.

  • Tirsdag 30. april kl. 20.36

    En million kroner til internasjonal utveksling

    Nord-Gudbrandsdal videregående skole på Otta har fått 1.063.396 kroner til ulike utvekslingstiltak. Disse pengene kommer fra Erasmus+, som er EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett. Siden 2005 har skolen hvert år enten sendt ut elever i arbeidspraksis i andre land eller samarbeidet med ulike nordiske og baltiske skoler. Skolen har også tatt imot og lagt til rette for besøk av flere klasser, elever, lærekandidater og lærere på hospitering. 14. mai blir det en delingsøkt med internasjonale aktiviteter på skolen.

  • Tirsdag 30. april kl. 20.30

    Kraftig spredning av pollen onsdag

    Spredningen av pollen øker i takt med temperaturene. På Østlandet, der bjørkepollensesongen er i gang for fullt, varsler Astma- og Allergiforbundet kraftig spredning onsdag.

  • Tirsdag 30. april kl. 20.30

    Kastet handlekurv på kunder

    En mann skal ifølge politiet ha kastet en handlekurv på andre kunder i en butikk i Vennesla sentrum. – En mann skal ha blitt truffet. Det er ikke meldt om alvorlig personskadet, skriver politiet på X. De er nå på stedet for å undersøke hva som har skjedd.

  • Tirsdag 30. april kl. 20.29

    Trafikkulykke i Frøyatunnelen

    En bil med henger skal ha snurret rundt, og står nå på tvers i tunnelen. To personer skal være involvert i ulykken, men ingen skal være skadet, melder politiet på X. Nødetatene rykker ut.

  • Tirsdag 30. april kl. 20.28

    Oppsøkte butikk til tross for besøksforbud

    En mann skal ifølge politiet ha oppsøkt en butikk i Kristiansand sentrum, til tross for at han hadde besøksforbud. Mannen hadde forlatt butikken da politiet ankom stedet.

  • Tirsdag 30. april kl. 20.23

    Marcus & Martinus til Tønsberg

    Marcus & Martinus kommer til Foynhagen i Tønsberg i sommer. Der skal de ikke bare ha en, men to konserter, skriver Tønsbergs Blad. Den første konserten er på kvelden 13. juli. Daglig leder i Foynhagen, Kim Alexander Holmøy sier salget har gått så bra at de setter opp en ekstrakonsert med fri aldersgrense tidligere på dagen 13.juli.

  • Tirsdag 30. april kl. 20.23

    Miljøvennlig knuseverk til nye E6 i Øyer og Lillehammer

    Samferdselsdepartementet gir Nye Veier 24,9 millioner kroner til arbeidet med å utvikle utslippsfrie anleggsplasser i transportsektoren. Et av prosjektene er et elektrisk knuseverk som skal brukes i forbindelse med byggingen av ny E6 mellom Øyer og Storhove i Lillehammer. Det elektriske knuseverket skal knuse stein og grus, som skal brukes i veibyggingen senere. En elektrisk gravemaskin mater knuseverket med masser. Til nå har slik produksjon av knust masse stort sett vært gjort med maskiner som går på diesel. I tillegg til selve utslippskuttene, vil også prosjektet gi kunnskap til vegbyggerne om hvordan utstyret kan kobles til strømnettet og hvordan det klarer seg på elektrisk kraft.

  • Tirsdag 30. april kl. 20.11

    Rv7 Hardangervidda: Brøytekant sperrer eine køyrefeltet v. Dyranut

    Ein brøytekant har kollapsa og rast ut i vegen ved Dyranut på riksveg 7 Hardangervidda, melder Vegtrafikksentralen. Brøytekanten sperrer det eine køyrefeltet, og dei ber trafikantar vere obs. Brøytemannskap er på veg.

  • Tirsdag 30. april kl. 20.08

    Mann på enhjuling delte ut lapper om BDSM-nettsted til barn

    En mann i 40-årene er dømt til en bot på 15.000 kroner etter at han i fjor delte ut håndskrevne lapper med adressen til et BDSM-nettsted til tilfeldige barn.

  • Tirsdag 30. april kl. 20.02

    Anne Hathaway: – Edru i fem år

    Da Anne Hathaway (41) fikk spørsmål om hvordan det føles «å bli middelaldrende», hadde hun et klart svar.

  • Tirsdag 30. april kl. 20.01

    Politiet tek Ryde til retten

    Politiet tek Ryde til retten, melder Bergens Tidende. Årsaka er at Ryde har nekta å betala førelegg på 400.000 kroner for brot på brann- og eksplosjonsvernlova etter fleire brannar i lokala deira i 2021 og 2022. No stadfestar politiadvokat Kathrine Kannelønning i ein e-post til Bergens Tidende at dei førebur seg til rettssak, skriv avisa. Det er førebels ikkje bestemd når rettssaka skal gå.

  • Tirsdag 30. april kl. 19.50

    Finaledrømmen knust for ØIF

    Finaledrømmen røyk da ØIF Arendal tapte mot Elverum tirsdag kveld. ØIF måtte vinne kampen for å holde liv i drømmen om å komme til finalen i sluttspillet. Gjestene i Sør Amfi ble for sterke og Elverum vant kampen 41- 30.

  • Tirsdag 30. april kl. 19.47

    Undersøker to dødsfall i Mandal

    Politiet gjør undersøkelser etter det ble funnet to døde personer i en leilighet i Mandal søndag kveld, melder Lindesnes Avis. De skal være en mann og en kvinne som er funnet. Politiet forsøker å funne ut hva som er bakgrunnen for dødsfallene, men mistenker ikke per nå at det har skjedd noe kriminelt.

  • Tirsdag 30. april kl. 19.45

    Finnair vil kapre SAS-kunder

    Det finske flyselskapet frir til Eurobonus-kunder når SAS snart forlater samarbeidsalliansen Star Alliance.

  • Tirsdag 30. april kl. 19.45

    Ap om Sofies historie: – Bare toppen av isfjellet

    Stortingsrepresentant Tuva Moflag (Ap) og Fellesforbundets Kine Asper Vistnes tror flere steder i norsk arbeidsliv har behov for en ryddejobb.

  • Tirsdag 30. april kl. 19.44

    Elverum klar for sluttspillfinale – møter erkerival Kolstad

    Elverum tok seg videre til finalen i sluttspillet i håndball etter at de vant 41-30 borte mot Arendal tirsdag kveld.

  • Tirsdag 30. april kl. 19.44

    Rånerne samles i Bø

    I kveld er det ventet storinnrykk av rånere i Bø til treff. Forrige rånetreff i midten av april tok brått slutt da politiet grep inn for å forebygge bråk. Nå har arrangøren oppfordret folk til å oppføre seg ordentlig.

  • Tirsdag 30. april kl. 19.36

    Sjå Vestlandsrevyen 19.45

    Geolog tilrår at fotballbana på Dale i Vaksdal flyttast på grunn av rasfare. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Tirsdag 30. april kl. 19.34

    Høg temperatur i ferjedebatt i fylkestinget

    Fleirtalet i fylkestinget i Rogaland bestemte i dag bestemte at det framleis blir betaling for bilistar på ferjene i Rogaland inntil vidare. Regjeringa har trua med å ta frå Rogaland tilskot til gratisferjer, truleg rundt 10 millionar kroner, viss politikarane ikkje snur. Det blei høg temperatur i debatten. Sjå meir i TV-sendinga.

  • Tirsdag 30. april kl. 19.33

    Gjerrig, Seinfeld!

    Det er kanskje en klisjé, men eldre komikere som okker seg over tidens forfall er sjelden på sitt mest sjarmerende.

  • Tirsdag 30. april kl. 19.26

    Vogntog med fiskelast fikk kjøreforbud – men kjørte likevel videre

    Mandag ettermiddag holdt Statens vegvesen kontroll i Gullesfjorden. Her ble både tunge og lette kjøretøy, samt varebil kontrollert. Der kom det fram at et vogntog med 25 tonn fisk fra Vesterålen hadde kjørt med kjøreforbud. Vogntoget hadde blitt kontrollert på Fauske lørdag 27. april. Der ble det avdekket alvorlige feil på tilhengerens akslinger. Innfestingen var defekt og vogntoget fikk kjøreforbud. Dette var ikke blitt utbedret da vegvesenet kontrollerte det i Gullesfjord mandag. – Vi valgte da å avskilte kjøretøyet da føreren hadde valgt å ikke benytte seg av kjøreforbudet han fikk på Fauske, opplyser vegvesenet. De kontrollerte 97 tunge kjøretøy og 34 lette kjøretøy. To av dem fikk overlastgebyr, fem fikk bruksforbud, 16 hadde skriftlige mangler og fire fikk dekk/kjettinggebyr.

  • Tirsdag 30. april kl. 19.16

    Åpnet ny dagsturhytte

    I ettermiddag åpnet den nye dagsturhytten på Morvig-pynten i Grimstad. Den nye hytta skal hete Terje Vigen-hytta. Over 250 forslag ble sent inn da kommunen holdt navnekonkurranse. Nå er vinnernavnet kåret og hytten åpnet. Hytten er den nest siste som står ferdig i Agder.

  • Tirsdag 30. april kl. 19.11

    Erna Solberg om Velle-saken: – Volumet gjør det til en alvorlig sak

    Høyre-leder Erna Solberg mener at det volumet narkotika FpU-leder Simen Velle ble tatt med var så stort at det gjør det til en alvorlig sak.

  • Tirsdag 30. april kl. 18.54

    Åpent på Svinesundsbrua

    Trafikken går som normalt igjen på E6 over Svinesundsbrua i retning Sverige etter bilberging.

  • Tirsdag 30. april kl. 18.46

    ØIF Arendal kjemper for finaledrømmen

    Semifinalen mellom ØIF Arendal og Elverum er nå i gang i Sør Amfi. Håndballaget fra Arendal må vinne kveldens kamp for å kunne komme til en finale i Eliteserien.

  • Tirsdag 30. april kl. 18.45

    Sakna kvinne funnen: – Alt vel

    Ein politipatrulje har vore i kontakt med den sakna kvinna, melder Vest politidistrikt. Kvinna som vart meld sakna klokka 12.30 i dag blei funnen på Nordstrøno i Bjørnafjorden kommune. – Alt vel, skriv politiet i meldinga.

  • Tirsdag 30. april kl. 18.41

    Arina Aamir (18) blir tidenes yngste stortingspolitiker hvis hun blir valgt

    I fjor ble Høyres Arina Aamir (18) historiens yngste politiker i Oslo bystyre. Nå har hun ambisjoner om å også bli historiens yngste faste stortingspolitiker. – Jeg har bestemt meg for å stille meg til disposisjon for valgkomiteen i Oslo Høyre i forkant av stortingsvalget neste år. Jeg har ambisjon om å kapre en fast plass, sier Aamir til VG. Foreløpig er 22 år gamle Maren Grøthe (Sp) den yngste som har inntatt Stortinget. Ikke som fast innvalgt, men som vararepresentant for Ola Borten Moe da han var statsråd fra 2021 til 2023. Thomas Konow var bare 17 år da han var medlem av den grunnlovsgivende Riksforsamlingen i 1814, men han ble ikke innvalgt på Stortinget før i 1839. Med det kan Aamir nå bli den yngste som blir innvalgt.

  • Tirsdag 30. april kl. 18.39

    Etterlyser vitner etter brann i barnehage

    Politiet etterlyser vitner etter at det begynte å brenne i en barnehage i Vardeveien i Sandefjord tirsdag kveld. Det brant utvendig i kledningen, men brannvesenet fikk slukket brannen etter kort tid. – Vi er interessert i å komme i kontakt med vitner som kan belyse hvordan brannen har startet, sier politiets innsatsleder på stedet, Jon Terje Stäheli, til Sandefjords Blad.

  • Tirsdag 30. april kl. 18.36

    NTE utbetaler millioner

    Styret i NTE foreslår at de 19 kommunene som eier NTE skal få utbetalt totalt 111 millioner kroner. Dette er 16,37 millioner mer enn i fjor, det skriver de selv i en pressemelding. – NTE fikk et solid årsresultat i 2023, og derfor kan også utbyttet til eierkommunene økes, sier konsernsjef i NTE, Christian Stav.

  • Tirsdag 30. april kl. 18.10

    Kontroll på bilbrann på kjøpesenter i Lørenskog

    Det brant tirsdag kveld i en bil i garasjeanlegget på Metrosenteret i Lørenskog. Røykutviklingen var så kraftig at folk ble evakuert og bedt om å holde avstand fra garasjen. Klokken 18.19 meldte politiet at brannvesenet hadde kontroll på brannen og at ingen personer var skadd.

  • Tirsdag 30. april kl. 18.10

    Evakuerte folk fra garasjeanlegget til et kjøpesenter etter melding om brann

    Nødetatene er på Metro Senter i Lørenskog etter å ha fått melding om kraftig røykutvikling fra en bil i garasjeanlegget. Politiet ber folk holde avstand fra garasjen og følge anvisninger fra nødetater på stedet. Operasjonsleder i politiet Svein Walle sier at de jobber med å tømme garasjen for folk, men så langt har det ikke kommet inn melding om skadde. Han legger også til at brannvesenet har kontroll på brannen.

  • Tirsdag 30. april kl. 17.58

    Aalesunds keepertrener slutter på dagen: – Timingen kunne sikkert vært bedre

    Keepertrener i Aalesund, Frank Mathiesen, har sagt opp jobben sin etter 34 år i 1. divisjonsklubben.

  • Tirsdag 30. april kl. 17.57

    Sophie Elise Isachsen er blitt mamma: – Vi er veldig glade

    Sophie Elise Isachsen (29) og Vegard Jørstad (31) er blitt foreldre for første gang – til en gutt. Det melder Sophie Elise på Snapchat.

  • Tirsdag 30. april kl. 17.53

    Brann i utebod i Sandefjord

    Brannvesenet rykker ut til Vardeveien i Sandefjord etter melding om brann i en utebod.

  • Tirsdag 30. april kl. 17.53

    Brann i barnehage i Sandefjord

    Brannvesenet rykket ut til Vardeveien i Sandefjord etter melding om brann i en barnehage. Det brant utvendig i kledningen. Kort tid etter hadde brannvesenet slukket brannen, ifølge politiet.

  • Tirsdag 30. april kl. 17.36

    Politiet advarer om bilskilttyver: – Sjekk skiltet ditt

    Husk å sjekke om du har ditt bilskilt på bilen!

  • Tirsdag 30. april kl. 17.36

    Bilstans på Svinesundsbrua

    På E6 Svinesundsbrua i retning Sverige er det en bil med stans. Bergingsbil er på vei, melder Vegtrafikksentralen på X.

  • Tirsdag 30. april kl. 17.36

    Brann i Trondheim

    Nødetatene rykker ut til Ranheim i Trondheim hvor det skal brenne under en platting ved en enebolig. Meldingen kom inn til 110-sentralen Midt klokken 17.34, melder skal selv ha fått tak i en hageslange og begynt slukking. – Det er snakk om en platting med mye gress og jord under. Det skal være noenlunde kontroll på stedet nå, sier operasjonsleder Anlaug Oseid. Det er to personer registrert på adressen, disse er gjort rede for. Politiet tar avhør og gjør undersøkelser på stedet.

  • Tirsdag 30. april kl. 17.34

    USA: Toåring døde etter hoppeslott ble tatt av vinden

    Et annet barn fikk ikke-livstruende skader.

  • Tirsdag 30. april kl. 17.21

    SK Brann: Finne får to kampars karantene

    Bård Finne får karantene dei to neste seriekampane, melder BA. Avgjerda kom etter eit møte i disiplinærutvalet i Noregs Fotballforbund i ettermiddag. Karantena kjem etter hendinga i bortekampen mot KFUM, der ein høg fot frå Finne gav KFUM-keeper Emil Ødegaard ei flenge i hovudet. Karantena gjeld berre dei to neste seriekampane, mot Rosenborg og Lillestrøm, og ikkje for cupkampar.

  • Tirsdag 30. april kl. 17.17

    Deler ut 286 millioner kroner ekstra til fritidsaktiviteter

    Deler ut 286 millioner kroner ekstra for fritidsaktiviteter Gjennom den nye handlingsplanen «Alle inkludert!» innfører regjeringen 43 tiltak for å øke deltagelsen i kultur, idrett og friluftsliv. Blant tiltakene er å få ned prisene og kostnadsdrivere på aktiviteter, Gjøre et større mangfold av tilbud tilgjengelig for flere og å mer kunnskap om sosial ulikhet og effekter av tiltak. – Frivillige organisasjoner i hele landet gjør en fantastisk innsats for barn og unge, men det er vanskelige tider for mange. Vi ser at prisene går opp og deltakelsen ned. Det er de barna som kommer fra familier med dårlig råd og lite nettverk som oftest faller utenfor. Det har vi et felles ansvar for å komme til livs, sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery. I tillegg til de 286 millionene ekstra fra, gir regjeringen 1,9 milliarder til anlegg for idrett og fysisk aktivitet i kommunene. Det 180 millioner mer enn i fjor. Regjeringen setter også av ekstra penger til friluftslivsanlegg og til lag og foreninger med høy andel barn i lavinntektsfamilier.

  • Tirsdag 30. april kl. 17.13

    Vådeskudd meldt til Spesialenheten

    I forbindelse med inndragning av et våpen i ettermiddag ble det avfyrt et vådeskudd med dette våpenet på en privat adresse i Gudbrandsdalen, melder Innlandet politidistrikt. Ingen personer ble truffet av skuddet. Hendelsen er rutinemessig meldt til Spesialenheten for politisaker. – Spesialenheten ble varslet ca. kl. 12.16, sier Thor Larsen, som er påtalefaglig etterforskningsleder. – Spesialenheten har bedt politiet gjennomføre en undersøkelse av åstedet og sikre bevis, og deretter oversende saken til Spesialenheten for vurdering. Det aktuelle våpenet er bedt oppbevart på et sikkert sted frem til Spesialenheten har fått tilgang til saken, sier han. Larsen sier at Spesialenheten ikke vil gi ytterligere kommentarer før det har skjedd.

  • Tirsdag 30. april kl. 17.11

    Gudbrandsdalen: Politiet avfyrte vådeskudd i forbindelse med inndragning av våpen

    Politiet i Innlandet har i ettermiddag i forbindelse med inndragning av et våpen avfyrt et vådeskudd med dette våpnet.

  • Tirsdag 30. april kl. 17.06

    Fekk skadar i ei hand etter påkøyrsel bakfrå

    I Stavanger har naudetatane rykka ut til eit trafikkuhell i Tasta-området. Det skal vere personar som er skadde. To bilar og tre personar er involverte. Litt seinare melder politiet at det handlar om ein påkøyrsel bakfrå i låg hastigheit. Skadane er i ei hand, og vedkommande får tilsyn av helsepersonell på staden.

  • Tirsdag 30. april kl. 17.06

    Trafikkuhell i Stavanger

    I Stavanger har naudetatane rykka ut til eit trafikkuhell i Tasta-området. Det skal vere personar som er skadde. To bilar og tre personar er involverte.

  • Tirsdag 30. april kl. 17.02

    Boligpartner er konkurs

    Boligbyggeren meldte oppbud tirsdag, melder Hamar Arbeiderblad.

  • Tirsdag 30. april kl. 17.02

    Bård Finne får to kampers karantene: – Grei sak

    Det bekrefter lederen av disiplinærutvalget til VG.

  • Tirsdag 30. april kl. 17.02

    Bård Finne får to kampers karantene: – Grei sak

    Det bekrefter lederen av disiplinærutvalget til VG. LSK-spiller Felix Vá får en enda strengere dom.

  • Tirsdag 30. april kl. 16.58

    Ikkje gratis ferjer i Rogaland

    Det blir ikkje gratis ferjer i Rogaland frå i morgon av. Fleirtalet i fylkespolitikken opnar likevel for å gå tilbake på kravet om at bilførarar må betala på dei fylkeskommunale ferjene i Rogaland. Fleirtalet av politikarane i fylkestinget vil sjå at regjeringa trekkjer pengane tilbake i revidert budsjett før dei endrar vedtaket. Fredag fekk fylkeskommunen brev frå kommunalminister Erling Sande (Sp) om at dei hadde frist på seg til i dag til å endre vedtaket.

  • Tirsdag 30. april kl. 16.58

    Eurovision: Alle artister kan få krisehjelp

    En døgnåpen krisetelefon vil være tilgjengelig for både Marcus og Martinus, Gåte og alle andre lands artister under Eurovision Song Contest (ESC) i Malmö neste uke.

  • Tirsdag 30. april kl. 16.52

    Politiet ønskjer tips etter brannen på Nattland

    Eit vitne såg nokon springe frå staden, seier politioverbetjent Therese Sagstad til Bergens Tidende. Ho seier det ikkje er sikkert at dette er relevant for saka, men politiet ønskjer kontakt med den observerte personen og andre som har sett eller høyrd noko i området i går kveld. Videoovervaking frå området mellom klokka 22 og 23 er òg av interesse for politiet. 14 bebuarar vart evakuert frå blokka som brann på Nattland måndag kveld, og politiet har i dag tatt vitneavhøyr av dei som bur i blokka.

  • Tirsdag 30. april kl. 16.48

    Arina (18) vil inn på Stortinget: – Vil bli tidenes yngste

    Allerede som treåring fortalte hun Jens Stoltenberg at hun ville overta kontoret hans.

  • Tirsdag 30. april kl. 16.45

    Kong Charles tilbake på jobb etter kreftbeskjed

    Første dag tilbake i tjeneste etter kreftbeskjeden, tilbrakte kong Charles med kreftpasienter.

  • Tirsdag 30. april kl. 16.41

    Høyre og Venstre ber Nortura importerte egg til 17. mai

    Som følge av at det har vært mangel på egg siden fjorårssommeren, ber Høyre og Venstre markedsregulatoren Nortura om å importere egg til nasjonaldagen. – Landbruksministeren lovet oss at det ikke ville mangle egg til påske, men han tok feil. Han har fortsatt ikke løftet en finger for å løse utfordringen, og eggmangelen bare vokser, sier Lene Westgaard-Halle (H) og Alfred Bjørlo (V) i en pressemelding. De to, som begge er landbrukspolitiske talspersoner i sine partier, omtaler eggmangelen som et politisk konstruert problem. I januar lovet Nortura, som er markedsregulator for egg, landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) at det ville være nok egg til påske. Det ble det ikke, og selskapet har blant annet forklart at de fikk noe mindre egg før påske som følge av høyt salg direkte fra gård. Nortura importerer allerede noe egg, men Westgaard-Halle og Bjørlo peker på at det er regjeringen som bidrar til at egghyllene i butikkene tidvis står tomme. – En svært stor andel norske forbrukere vil med Senterpartiet i regjering fortsatt ikke ha mulighet til å spise egg, kanskje ikke engang lage eggerøre på selveste 17. mai. Det finnes større problemer i verden, men dette er et politisk konstruert problem som det faktisk går an å løse, bare viljen er til stede, sier de og legger til: – Nå må Nortura som et strakstiltak importere egg i trygge rammer. (©NTB)

  • Tirsdag 30. april kl. 16.32

    Flertallet stemte mot saken om Zarina i Stortinget

    NRK har tidligere skrivet om Zarina Saidova (32) som blir kasta ut av Norge. UNE har utestengt henne i to år på grunn av en løgn moren fortalte da de to kom til landet i 2005. I dag reiste Zarina til Kasakhstan, og mens hun satt på flyet var saken om henne oppe i Stortinget. Partiene Rødt, SV, Venstre, MDG og KrF forsøke få saken satt på vent. De fremmet i Stortinget i dag et forslag om å innføre forholdsmessighetsvurdering i saker om tilbakekall av oppholdstillatelse, slik at oppholdstillatelse som hovedregel ikke skal trekkes tilbake i de tilfellene utlendingen var barn første gang uriktige opplysningene ble gitt av barnets omsorgspersoner. Men det gikk ikke veien for partiene. Forlaget ble stemt ned av Arbeiderpartiet, Frp, Høyre og Sp som gjorde at SV, Rødt, Venstre, MDG og KrF ikke fikk flertall. – Det er opprørende at regjeringen og høyresiden mener det er riktig å sende ut et menneske som kom til Norge som barn og har bodd her lenger enn i noe annet land, sier stortingsrepresentant for SV, Andreas Unneland til NRK. Han sier videre at de kommer til å fortsette å kjempe for å fjerne arvesynden i asylpolitikken og for et humant system slik at Zarina kan komme raskere tilbake til Norge. – Det er her hun har jobb, venner og samboer. Det er her hun hører hjemme.

  • Tirsdag 30. april kl. 16.31

    Sandra Borch (Sp) sier hun skal skrive ny masteroppgave

    Borch ble ikke utestengt fra UiT, og dermed ser hun muligheten til å skrive en ny oppgave.

  • Tirsdag 30. april kl. 16.28

    Nerve rundt Narve

    Narve Gilje Nordås er satt i en umulig skvis. Saken mot Gjert Ingebrigtsen tester et viktig prinsipp i samfunnet vårt.

  • Tirsdag 30. april kl. 16.27

    Sandra Borch (Sp) sier hun skal skrive ny masteroppgave

    Borch ble ikke utestengt fra UiT, og dermed ser hun muligheten til å skrive en ny oppgave.

  • Tirsdag 30. april kl. 16.16

    Skjold: Politiet leiter etter sakna kvinne

    Politiet søkjer etter ei sakna dement kvinne i Skjold-området. Kvinna i 60-åra er iført beige trenchcoat, blå dongeribukse og sandalar og er 169 cm høg med lyst hår. Ho vart sist observert om lag klokka 11:50. Dei ber publikum om å ta kontakt ved tips og obersvasjoner på 02800 eller 112.

  • Tirsdag 30. april kl. 16.12

    Siste frist for Skattemeldingen

    Har du ennå ikke levert skattemeldingen? Da er du ikke alene. Men du bør likevel få opp farten. Ved midnatt ryker nemlig fristen for å gjøre endringer, skriver VG. Og beskjeden fra ekspertene er klar: Sjekk skattemeldingen! – Selv om skattemeldingen er forhåndsutfylt, kan du ikke bruke det som en hvilepute, sier advokat i Skattebetalerforeningen Ivar Slettedal.

  • Tirsdag 30. april kl. 16.09

    Trekkes fram av trener og kaptein før storoppgjør

    Julian Ryerson fra Lyngdal trekkes fram som en viktig spiller av Borussia Dortmunds trener Edin Terzic før onsdagens semifinale mot PSG i mesterligaen. På en pressekonferanse tirsdag satt komplimentene til Ryerson løst fra Terzic og kaptein Emre Can. – Alle lag trenger en spiller som ham. Han sier ikke så mye og jobber bare hardt. Han er som en pitbull på banen, sa Can.

  • Tirsdag 30. april kl. 16.08

    Buss for tog fra Moss til Göteborg

    Bane Nor og det svenske Trafikverket skal gjøre arbeider på toglinja mellom Moss og Göteborg og det vil ble kjørt buss for tog mellom byene på dagtid fra 6. til 10. mai. På svensk side skjer det arbeider mellom Trollhättan og Göteborg fra i kveld til torsdag morgen, og deretter fra 10. til 13. mai. Vy viser til sine nettsider for oppdatert reiseinformasjon.

  • Tirsdag 30. april kl. 16.06

    Masseoppsigelser etter gigantkonkurs i Agder Gruppen

    103 ansatte ved Agder Rental og Anleggsenter mister jobben etter at konsernet gikk konkurs onsdag forrige uke. Det melder Fædrelandsvennen. – Vi ser det nødvendig å si opp de ansatte, foruten cirka 60 stykker, sier bostyrer Christian Bohne ved Advokatfirma Kjær til avisa. Oppsigelsene gjelder fra i dag.

  • Tirsdag 30. april kl. 16.06

    Mistet lappen på E134 ved Frakkagjerdet

    Utrykningspolitiet har gjennomført fartskontroll i 70 sonen ved Frakkagjerdet i Tysvær på E134. 15 bilister fikk bøter, og en bilist ble anmeldt og fratatt lappen for å ha kjørt i 109 km/t.

  • Tirsdag 30. april kl. 16.06

    En halv million dropper å sjekke skattemeldingen: – Urovekkende

    Når må skattemeldingen leveres og kan du søke om utsettelse? Her får du fem tips om du er ute i siste liten!

  • Tirsdag 30. april kl. 16.02

    Åtvarar bergenspolitikarane om stram økonomi

    Kontrollutvalet til bystyret er bekymra for at Bergen kommune i fjor både fekk eit dårleg driftsresultat, auka gjeldsgrad og mindre på sparekonto. – Bystyret bør nøye vurdere dei økonomiske konsekvensane av sine politiske vedtak for Bergen kommune, sett både mot driftsresultat og gjeldsgrad, uttalar kontrollutvalet. Det skjer samstundes som fleire protesterar mot sparing og kutt i alt frå barnehage og skular til helsevesenet - og det i årets budsjett.

  • Tirsdag 30. april kl. 16.01

    Nye Veier får penger til å elektrifisere tuneller

    Nye Veier får opp mot 11,5 millioner for 2024, og 5,0 millioner for 2025 til et prosjekt som handler om å elektrifisere arbeidet i to tunneler på E18 Langangen – Rugtvedt. Tunnelene det gjelder er Grenland og Bjønnås. Prosjektet har tidligere fått støtte fra Samferdselsdepartementet til å bruke elektriske maskiner på anleggsplassen og bytte ut dieselaggregater med elektriske aggregater, også kalt battericontainere. Nå har prosjektet fått støtte til å fortsette og utvide arbeidet. Blant annet skal mer av utstyret og maskinene, som brukes i arbeidet i tunnelen, bli elektrisk.

  • Tirsdag 30. april kl. 16.00

    Hemtunnelen åpen etter bilberging

    På E18 i Tønsberg er Hemtunnelen ryddet etter berging i av en lastebil i sørgående retning. Det henger igjen litt kø.

  • Tirsdag 30. april kl. 15.59

    Her er det varmest i Norge akkurat nå

    VGs svett-o-meter viser deg hvilke kommuner i Norge som har høyest temperatur

  • Tirsdag 30. april kl. 15.57

    Trump får bot på 9.000 dollar

    Dommeren i hysjpengesaken mener ekspresidenten har fortsatt å bryte munnkurven han er ilagt, og truer Trump med fengsel dersom han ikke følger reglene.

  • Tirsdag 30. april kl. 15.54

    Trump bøtelagt for angrep i sosiale medier

    Donald Trump har fått et forelegg på 9000 dollar - over 100.000 kroner - for uttalelser som brøt munnkurven han er ilagt.

  • Tirsdag 30. april kl. 15.54

    Blue Ivy Carter (12) debuterer i «Mufasa: The Lion King»

    Beyoncé og Jay-Zs datter har stemmen til Kiara, jobben gjør hun sammen med mamma.

  • Tirsdag 30. april kl. 15.54

    Her er det varmest i Norge akkurat nå

    VGs svett-o-meter viser deg hvilke kommuner i Norge som har høyest temperatur.

  • Tirsdag 30. april kl. 15.48

    Ikke noe kriminelt bak dødsfall på Skotfoss

    Politiet har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten etter funnet av en død person på Skotfoss 25. april. Rapporten gir ikke grunnlag for å tro at avdøde ble utsatt for en straffbar handling, skriver Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding. Politiet bekrefter nå at den døde er den savnede 35-åringen som ble funnet død i elva ved Skotfoss i Skien. Etterforskningen fortsetter med blant annet gjennomgang av videoopptak fra området.

  • Tirsdag 30. april kl. 15.39

    Bilberging i Hemtunnelen på E18

    Det pågår berging av en lastebil i Hemtunnelen i Tønsberg på E18 i sørgående retning, opplyser Vegtrafikksentralen sør. Høyre felt stengt og farten er satt ned.

  • Tirsdag 30. april kl. 15.35

    Gresk varme gir godvær i Sør-Norge de neste dagene

    – I Sør-Norge vil temperaturen passere 20 grader, men skyene vil avgjøre akkurat hvor varmt det blir, skriver Meteorologene på X tirsdag morgen om utsikten for onsdag, den første røde maidagen på kalenderen. Værmeldingen sier at det blir minst 18 grader og varmere langs kysten i Sør-Norge fram til lørdag. Det er fortsatt usikkert hvordan søndagen blir. Varmen som kommer nå, kan vi takke et høytrykk i Irland og et lavtrykk i Finland for. Det gjør at det kommer varmluft fra Hellas nordover.

  • Tirsdag 30. april kl. 15.33

    Kvotemeldinga vedtatt

    Stortinget vedtok tirsdag ettermiddag kvotemeldinga. Regjeringspartiene (Ap og Sp) danna flertall sammen med Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre. Partiene på venstresida har kritisert regjeringspartiene for å sikre flertall med høyresida. To Sp-representanter, Geir A. Iversen og Per Olaf Lundteigen, stemte mot flertallets innstilling.

  • Tirsdag 30. april kl. 15.32

    Wall Street falt markant kvelden før Federal Reserves rentebeslutning

    Amazon falt forsiktig før kveldens tallslipp. Onsdag kommer det ny rentebeslutning fra Federal Reserve.

  • Tirsdag 30. april kl. 15.32

    Wall Street faller markant kvelden før Federal Reserves rentebeslutning

    Amazon faller forsiktig før kveldens tallslipp. Onsdag kommer det ny rentebeslutning fra Federal Reserve.

  • Tirsdag 30. april kl. 15.32

    Bred nedgang på Wall Street fra start

    Amazon faller forsiktig før kveldens tallslipp. Onsdag kommer det ny rentebeslutning fra Federal Reserve.

  • Tirsdag 30. april kl. 15.32

    Bred nedgang på Wall Street

    Amazon faller forsiktig før kveldens tallslipp. Onsdag kommer det ny rentebeslutning fra Federal Reserve.

  • Tirsdag 30. april kl. 15.26

    Full utrykning mot Flesland – fly landet trygt

    Nødetatene rykket ut med store styrker til Flesland etter melding om et fly med mulige problemer. Flyet, som hadde 50 passasjerer, har landet trygt, opplyser 110-sentralen til NRK. – Vi kjørte ut i henhold til interne prosedyrer, med mannskaper fra Fana, Laksevåg og hovedstasjonen, sier Shahrooz Lahooti, vaktkommandør ved 110 Vest. Avinor satte full beredskap ved flyplassen, sier pressevakt i Avinor Ylva Seljus Trulsen. – Jeg kan bekrefte at det har vært en hendelse på et av våre fly som skulle til Kristiansand og som måtte returnere til Bergen. Det har landet helt nylig, sier pressevakt i Widerøe, Catharina Solli, til NRK klokken 15.32. Redningsleder ved HRS Sør-Norge, Vincent Roos, sier til NRK at situasjonen på Widerøe-flyet oppsto som følge av problemer med propellflyets bremser. – Vi fikk varsel klokken 15.05 om et fly som hadde problemer med hydraulic-systemet om bord. Det er systemet som kontrollerer flyets bremser, og lukene på vingene som kontrollerer luftstrøm, sier Roos til NRK klokken 15.40. Flyet klarte likevel å lande på Flesland. – Flyet klarte å bremse på motorkraft, ved å sette motorene i revers, og landet trygt på Flesland, konstaterer Roos. Catharina Solli i Widerøe berømmer flyets piloter, og sier at sikkerheten. – Vi skulle selvsagt ha vært dette foruten, men er glade for at det gikk bra, sier Solli til NRK klokken 16.20. Hendelsen er tredje gang i april, hvor et Widerøe-fly har hatt problemer på vei fra Flesland lufthavn. – Det er selvsagt beklagelig. Vi ser ikke disse hendelsene i sammenheng. Det er ulike flytyper og scenarioer, sier Solli og tilføyer: – Vi har alternative prosedyrer og god beredskap når hendelser oppstår. Det gjør at vi klarer å trygge sikkerheten til våre passasjerer.

  • Tirsdag 30. april kl. 15.20

    Tar gjenvalg til Stortinget

    Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter Terje Aasland, Jone Blikra og Lene Vågslid fra Telemark ønsker nye fire år på Stortinget. Det har de opplyst til nominasjonskomiteen i forbindelse med valget i 2025. Aasland er energiminister i regjeringa og har vært på Stortinget siden 2005. – Jeg er sulten, jeg har lyst til å drive med politikk. Jeg har lyst til å utvikle det fantastiske vi har her, sammen med de menneskene som bor her og driver sin virksomhet her i fortsettelsen, sier Aasland til NRK. Han legger til at vi er inne i en spennende omstilling i Telemark, med industrien som skal kutte i klimagassutslipp og legge til rette for at de kan utvikle framtidens trygge arbeidsplasser. Jone Blikra har møtt i Stortinget for Aasland siden 2022. Vågslid er leder av kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget og har representert Telemark fast på Stortinget siden 2013.

  • Tirsdag 30. april kl. 15.19

    Støre: Regjeringen vil øke støtten til Ukraina med 7 milliarder

    Regjeringen vil framskynde støtten til Ukraina med 7 milliarder kroner. Hoveddelen går til luftvern og arterlleriammunisjon.

  • Tirsdag 30. april kl. 15.15

    Støre: Øker støtten til Ukraina med syv milliarder i år

    Regjeringen vil bruke ytterligere milliarder til Ukraina i år, ifølge statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) som har møtt partilederne i Stortinget tirsdag ettermiddag.

  • Tirsdag 30. april kl. 15.10

    Fraråder bading på Lund og Søm

    Ingeniørvesenet i Kristiansand fraråder bading på Lund og Søm fra 6. til 18. mai fordi urenset avløpsvann skal renne ut i sjøen i denne perioden. Årsaken er at pumpestasjonene på Kongsgård og Kuholmen må settes ut av drift for oppgraderinger. Oppgraderingene skal få bukt med oversvømmelsesproblematikken som har vært på Lund.

  • Tirsdag 30. april kl. 15.04

    Eggmangel før 17.mai: Høyre og Venstre vil ha import

    Rema 1000 venter eggtrøbbel inn mot nasjonaldagen.

  • Tirsdag 30. april kl. 15.00

    Hylles før Champions League-semien: – Som en pitbull

    Emre Can mener alle lag trenger en som Julian Ryerson.

  • Tirsdag 30. april kl. 14.56

    Trude Basso blir ny direktør

    Trude Basso er tilsatt som ny direktør for helsefag, forskning og utdanning i Helse Midt-Norge RHF, det skriver de i en pressemelding. Basso kommer fra stillingen som overlege i ortopedisk kirurgi ved St. Olavs hospital i Trondheim. – Jeg gleder meg veldig til å jobbe for gode og likeverdige helsetjenester for hele befolkningen i Midt-Norge, sier Basso. Hun har siden valget i høst vært fast representant fra Arbeiderpartiet i formannskapet i Trondheim, og vil fortsette som folkevalgt i Trondheim bystyre. Basso tiltrer stillingen som direktør fra 1. august.

  • Tirsdag 30. april kl. 14.56

    Samisk grafiker vinner kunstpris

    Samisk kunstner hedres av dronningen.

  • Tirsdag 30. april kl. 14.55

    Avinor: Flere feil samtidig

    Da luftrommet ble stengt nord for Bardufoss sist fredag, skjedde dét etter flere samtidige feil og fiberbrudd. Det skriver Itromsø. Konserndirektør for teknologi i Avinor, Lars Vågsdal, skriver i en e-post til avisen at de ikke kan kommentere hvor mange feil det var snakk om, eller hvor feilene oppstod. Ifølge Vågsdal ble den gjenværende datakapasiteten prioritert til de største lufthavnene, ved Tromsø lufthavn var flyene begynt å gå igjen drøyt to timer etter at feilene ble oppdaget.

  • Tirsdag 30. april kl. 14.55

    Hurtigrutesjefen fikk superbonus etter milliardunderskudd

    Hurtigrutens konsernsjef Daniel Skjeldam innkasserte i 2023 en lønnspakke på totalt 19,1 millioner. Det går frem av årsrapporten fra Hurtigruten Group. Det var Dagens Næringsliv som første meldte om utbetalingen. Skjeldam har i likhet med resten av konsernledelsen nå sitt arbeidssted i London og får derfor utbetalt lønnen i euro. Skjeldam har hatt en utbetaling på 1,7 millioner euro. I tillegg har han fått en betydelig bonus og har dekket bo-utgifter på 8,6 millioner. Hurtigruten hadde et underskudd på 2,9 milliarder og sliter fortsatt etter å ha tapt flere milliarder under koronapandemien.

  • Tirsdag 30. april kl. 14.53

    Mann siktet for drap i Oslo fengsles i fire nye uker

    En mann i 20-årene som er siktet for å ha drept en kvinne i 30-årene på Grünerløkka i Oslo 1. april i år, er varetektsfengslet i fire nye uker. Med fengslingen følger også brev- og besøkskontroll, melder TV 2. – Siktede har forklart seg for politiet, men det er aktuelt å stille ham ytterligere spørsmål, sier politiadvokat Anne Cathrine Ingulstad Aga i Oslo politidistrikt til kanalen. Mannen har godtatt varetektsfengslingen, og den foregikk som kontorforretning, opplyser mannens forsvarer Bjørn Rudjord. Siktede meldte selv fra til politiet om drapet og ble pågrepet på stedet. Han har erkjent straffskyld.

  • Tirsdag 30. april kl. 14.31

    Sjåfør siktet etter pågripelse ved Breviksterminalen

    Ni albanske menn ble i går pågrepet ved Breviksterminalen i Porsgrunn. Ifølge politifullmektig Malin Karlsen ble de funnet i en container eller trekkvogn som skulle til England. – Sjåføren av trekkvogna ble pågrepet og er siktet for en straffebestemmelse i utlendingsloven. Den 24 år gamle sjåføren sitter nå i avhør. Det vil bli gjort en vurdering om det blir fengsling, sier Karlsen. De ni mennene fra Albania er fra 40-årene til 19 år. – De er pågrepet for utlendingsloven. Alle skal til Trandum utlendingsinternat og blir fulgt opp der med tanke på utvisning. Utifra det politiet er kjent med er det ingen av dem som har noe tilknytning til Norge.

  • Tirsdag 30. april kl. 14.27

    Vil gi LeBron James ny monsterkontrakt for å fortsette

    Lakers skal ikke ha noen planer om å kvitte seg med ikonet.

  • Tirsdag 30. april kl. 14.26

    Rasutsatt vei stenges under utbedring

    Mandag 6. mai starter arbeidet med å sikre den rasutsatte fylkesveien 450 ved Eidsborgkleivene på Dalen. Dermed blir veien stengt på dagtid fra mandag morgen til torsdag ettermiddag hver uke i et halvt år, men holdes åpen i sommerferien. Eidsborgberget skal rassikres og en mur som veien er bygd opp av, skal rehabiliteres, opplyser Telemark fylkeskommune. Når veien er stengt er det omkjøring om Åmot i Vinje.

  • Tirsdag 30. april kl. 14.08

    Låneavtale bryter med Grunnloven – NSM og Justisdepartementet får kritikk fra Riksrevisjonen

    Både Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og Justisdepartementet får kritikk for NSMs ulovlige låneavtale. – Har aldri vært borti lignende, sier riksrevisoren.

  • Tirsdag 30. april kl. 14.08

    Riksrevisjonen: NSM tok opp lån i strid med Grunnloven – Justisdepartementet fulgte ikke godt opp

    Både Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og Justisdepartementet får sterk kritikk fra Riksrevisjonen.

  • Tirsdag 30. april kl. 14.03

    Varsler barnevern-strategi

    Barne- og familieminister Kjersti Toppe varsler lansering av en ny strategi for institusjonsbarnevernet torsdag 2. mai. Det skjer etter NRKs avsløringer om barnevernet. Blant annet Brennpunkt-dokumentarer om barn som ble rusavhengige på institusjon. I den nye strategien vil regjeringa legge fram en ny kurs for barnevernet. Fem departementer samarbeider om strategien, blant annet helsedepartementet, justisdepartementet og barne- og familiedepartementet. Strategien legges fram 2. mai klokka 10. Samtidig har Toppe også innkalt til et krisemøte om temaet neste uke, med alle de som eier institusjonene i barnevernet.

  • Tirsdag 30. april kl. 14.03

    Må i fengsel etter en båtulykke

    En 29 år gammel mann er dømt til 15 dagers fengsel etter en kraftig båtkollisjon med fire menn involvert i Stavern natt til 6. august i 2023. 29-åringen sa til redningsmannskapene at de var fem personer i båten, noe som utløste en betydelig redningsaksjon. En 52-åring ble dømt to ukers betinget fengsel etter at han kjørte båten i fylla.

  • Tirsdag 30. april kl. 13.53

    Bokseren «tøffet seg» på trening – sprakk milten

    Det ble dramatisk da bokser Brage Lange (25) måtte hentes av ambulanse etter en treningsøkt. Skaden holdt han hemmelig – for å kunne proffdebutere få uker senere.

  • Tirsdag 30. april kl. 13.50

    Ansattes organisasjoner i staten bryter forhandlingene

    Statsoppgjøret går til mekling.

  • Tirsdag 30. april kl. 13.50

    Trekker ikke Ingebrigtsen-boka: – Innholdet står seg

    Aschehoug gjør ingen endringer knyttet til salget av boka «Gjerts metode» etter at påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot Gjert Ingebrigtsen. Det bekrefter Jan Swensson, forlagssjef sakprosa på Aschehoug, til NRK. – Gjerts metode handler om trening, om sønnenes karrierer og om å prestere. Den handler om andre temaer enn det som er oppe i dag. Det foreligger ingen forhold som tilsier at vi skal trekke boka, skriver Swensson. Han legger til: – Innholdet i boka står seg uavhengig av det som nå har kommet fram. Gjert Ingebrigtsen ble mandag tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner. Han bestrider tiltalen.

  • Tirsdag 30. april kl. 13.46

    Brudd i lønnsforhandlingene i staten

    Kravet fra fagforeningene har vært økt kjøpekraft. Samtidig er man uenige om arbeidstagerne i staten skal dekkes av én eller to avtaler.

  • Tirsdag 30. april kl. 13.39

    Ein bil køyrde utfor vegen på Hardangervidda

    Ein bil med to personar har køyrd utfor riksveg 7 på Hardangervidda ved Skiftesjøen mellom Halne og Dyranut. Personane skal vere uskadde, ifølgje Vest politidistrikt.

  • Tirsdag 30. april kl. 13.38

    Viaplay sikret seg rettighetene til Formel 1 i fem nye år

    Max Verstappen og de øvrige stjernene i Formel 1-VM blir også de kommende fem årene å se på Viaplays sendeflater.

  • Tirsdag 30. april kl. 13.33

    Eurovision 2024: Alt du trenger å vite

    Når sendes Eurovision-finalen? Og når skal Norge opptre? Her får du svar på alt om årets Eurovision Song Contest og mer!

  • Tirsdag 30. april kl. 13.30

    Nye Veier anbefaler korridor 20 mellom Tvedestrand og Gjerstad

    Nye Veier mener nye E18 mellom Gjerstad og Tvedestrand bør gå parallelt med dagens E18 fra Røysland til Lunde. Det kommer frem i en konsekvensutredning av flere forskjellige korridorer for den nye veien, skriver Tvedestrandsposten. Alternativet «Korridor 20» legger til rette for gjenbruk av eksisterende vei og tar i større grad hensyn til natur, klima og miljø, sier prosjektutviklingssjef Vidar Stormark i Nye Veier.

  • Tirsdag 30. april kl. 13.29

    Godkjente kontroller som ikke var utført

    En mann i 20-åra er dømt til samfunnsstraff i 150 timer, alternativt fem måneder i fengsel, for å ha tatt betalt for å godkjenne EU-kontroller som aldri ble utført. Mannen jobbet i et bilfirma sør i Innlandet. Det skal være snakk om 79 biler. Retten mener en andel av bilene ikke ble kontrollert i det hele tatt, men har ikke funnet det bevist at tiltalte tok betalt og puttet pengene i egen lomme fra alle de 79 bileierne. Mannen er dømt for grovt økonomisk utroskap. Han tilsto i retten. Han må også betale 40.000 kroner i erstatning til arbeidsplassen.

  • Tirsdag 30. april kl. 13.26

    Sjefen for Hurtigruten fikk lønnspakke på 20 millioner kroner i fjor

    Det fremgår i selskapets årsrapport.

  • Tirsdag 30. april kl. 13.26

    Sjefen for Hurtigruten Group fikk lønnspakke på 20 millioner kroner i fjor

    Det fremgår i selskapets årsrapport.

  • Tirsdag 30. april kl. 13.24

    Dobbeltdrapssiktet refengslet

    En 39 år gammel mann som er siktet for to drap i Porsgrunn er varetektsfengslet i fire nye uker. 39-åringen ble først siktet for å ha tatt livet av samboeren sin, men siktelsen ble i april også utvidet til drap på en mann som skal ha vært vitne til drapet på samboeren. Mannen nekter straffskyld.

  • Tirsdag 30. april kl. 13.21

    Ekskona vitnet i retten: Fortalte om en mann som mente han ble forfulgt

    Hun var gift med Zaniar Matapour (44) i tre år. I retten fortalte hun at hun tidlig reagerte på oppførselen hans.

  • Tirsdag 30. april kl. 13.16

    Filip Skari tatt ut på landslaget – går i mamma Bentes langrennsspor

    Filip Skari er én av fem løpere på herresiden som har fått plass på neste sesongs juniorlandslag i langrenn.

  • Tirsdag 30. april kl. 13.15

    «Null stjerner» bekrefter ny sesong

    Warner Bros. Discovery bekrefter at det blir en sesong to av Linn Skåber og Ine Jansen sin serie «Null stjerner».

  • Tirsdag 30. april kl. 13.09

    Kan bli gratis ferjer igjen i Rogaland

    Fleirtalet i fylkespolitikken opnar for å gå tilbake på kravet om at bilførarar må betale på dei fylkeskommunale ferjene i fylket. Dersom regjeringa trekk pengar frå statlege overføringar, som frie inntekter, så vil Rogaland fylkeskommune gjera eit nytt vedtak, sa gruppeleiar Erlend Jordal i Fylkestinget. Ferjene blei gratis for bilar i fjor haust, men det nye fleirtalet med Høgre, Frp, Venstre og KrF innførte betaling igjen frå 15. april. Årsaka er at regjeringa har innført eit kutt i overføringane til Rogaland fylkeskommune på 119 millionar i år, og derfor må bilistane på ferjene betale for at fylket skal ha råd til å halde oppe hurtigbåtrutene, meiner fleirtalet.

  • Tirsdag 30. april kl. 13.04

    Ti bøtelagt for høy fart

    Ti sjåfører fikk bot for å ha kjørt for fort da utrykningspolitiet holdt fartskontroll på Vardåsveien i Kristiansand tirsdag ettermiddag. Den høyeste farten som ble målt var 54 km/t i 40-sonen.

  • Tirsdag 30. april kl. 13.01

    Helgelandssykehuset må betale bot på 700.000 etter at pasient døde

    Det skriver Helgelands Blad tirsdag. Politiadvokat Line Byrknes Einrem bekrefter forelegget på 700.000 kroner overfor avisa. Det var i mai 2021 at en pasient døde uventet på sykehuset i Sandnessjøen. På bakgrunn av en henvendelse fra Helsetilsynet startet politiet en omfattende etterforskning av saken, sier Einrem. – Etterforskninga i saka er nå avsluttet. Denne har resultert i at det er utstedt forelegg til Helgelandssykehuset HF for brudd på helsepersonelloven. Forelegget ble oversendt siktede i april. Det er gitt utsatt svarfrist til 1. mai 2024 til å ta stilling til dette, opplyser hun til avisen. Politiadvokaten understreker at boten kun er rettet mot Helgelandssykehuset som foretak. – Det er ikke gitt straff til noen privatperson. Administrerende direktør i Helgelandssykehuset, Lena E. Nielsen, opplyser til avisen at styret har vedtatt å godta forelegget.

  • Tirsdag 30. april kl. 12.59

    Erling Braut Haaland blir første spillbare karakter i Clash of Clans

    Skjer denne uken.

  • Tirsdag 30. april kl. 12.56

    Starter ny lokalavis i Verdal

    13. mai starter Trønder-Avisa opp nettavisa iVerdal – en lokalavis hvor du kan lese om Verdal og verdalinger. Det skriver avisa selv. En egen verdalsredaksjon skal fylle nettsiden og mobilappen iVerdal med eget innhold. I tillegg får abonnentene alt stoff Trønder-Avisa skriver om Verdal. – Vi er allerede nyhetsledende på blant annet hendelsesnyheter og politikk i Verdal. Nå ønsker vi å komme enda tettere på folk, og vi ønsker å gi leserne det samme tilbudet som nabokommunene, nemlig en egen lokalavis som de kan bli stolte av og forelske seg i, sier sjefredaktør Sivert Rossing i Trønder-Avisa. Det er Gaute Ulvik Haugan som i det daglige blir redaktør for den nye avisen.

  • Tirsdag 30. april kl. 12.40

    Faren om pågripelsen av Kristiansen: - Dette var jo steine galt

    Viggo Kristiansen er tilbake i Sør-Rogaland tingrett for å støtte moren og faren som skal vitne.

  • Tirsdag 30. april kl. 12.40

    Utbrudd av apekopper i Stockholm

    Et pågående utbrudd etterforskes av helsemyndighetene.

  • Tirsdag 30. april kl. 12.37

    Bygning som brann skulle hatt sprinklaranlegg

    Blokka som brann på Nattland i Bergen seint måndag, skulle ha fått sprinklaranlegg for nesten to år sidan. Det seier Bjarte Høyseter, direktør i etat for bustadforvaltning i Bergen kommune, til TV 2. Eit anbod om å utstyre den kommunale bustadblokka med sprinklaranlegg vart lagt ut på Doffin i juni 2022. Det skjedde etter at ein annan kommunal bygning vart totalskadd året før. Men dei som fekk oppdraget, greidde ikkje fullføre. 14 bebuarar evakuerte under brannen måndag. Ingen kom alvorleg til skade.

  • Tirsdag 30. april kl. 12.35

    Velles voksne åpenhet

    Ærlighet er ofte det beste, ikke minst for en kommende toppolitiker. Simen Velles rushistorie er alvorlig, men viser også at det er mulig å få livet tilbake på rett spor.

  • Tirsdag 30. april kl. 12.34

    Norsk selskap får nesten en milliard fra EU

    EU har utlyst 720 millioner euro i sin første hydrogenauksjon. Det norske selskapet Skiga er en av sju vinnere.

  • Tirsdag 30. april kl. 12.21

    Jeff Bridges gjør comeback i norskregisserte «Tron»

    Fansen som trodde de måtte se langt etter Jeff Bridges (74) i «Tron: Ares», må tro om igjen.

  • Tirsdag 30. april kl. 12.14

    Funn av legionella ved Tjodalyng skole i Larvik

    I svømmegarderober på Tjodalyng skole i Larvik er det registrert et betydelig legionellafunn. Det er satt i gang tiltak i dag. Blant annet kloring av dusjhoder, og sjokkbehandling med varme i vannanlegget, samt kontroll med temperaturer i anlegget. Typen legionella-bakterier som er oppdaget ved skolen, er ikke blant de artene som oftest påvises ved legionella-sykdom, skriver skolen. Garderobene ble stengt mandag, og vil holdes stengt frem til prøveresultatene er godkjente.

  • Tirsdag 30. april kl. 12.06

    Solgt få billetter til NM-kamp mot Lillestrøm

    Onsdag tar Bodø/Glimt herrer imot Lillestrøm i Norgesmesterskapet, og tirsdag formiddag er det bare solgt 2.600 billetter til kampen. Til sammenligning har Bodø/Glimt på sine to første hjemmekamper i eliteserien hatt et tilskuersnitt på 6.855 Det skriver Avisa Nordland. – Det er altfor ofte ramaskrik når det ikke er nok billetter til andre kamper. Det er skuffende å se hvor lite cupen betyr for folk, sier ANs Glimt-ekspert, Trond Olsen til avisa. Medieansvarlig i Bodø/Glimt, Simen Pedersen sier til avisa at salget ikke er skuffende. – Jeg tror det går litt på at vi starter på null – at alle som har sesongkort må kjøpe billett. Det påvirker nok litt. Også har vi blitt en klubb som spiller mange kamper i løpet av et år.

  • Tirsdag 30. april kl. 12.04

    Buss kolliderte i Oslo - bil brøt vikeplikten

    En passasjer slo hodet da bussen måtte bråbremse.

  • Tirsdag 30. april kl. 12.03

    Trøgstad-drapet: Ber om 12 års fengsel

    Aktor ber om 12 år ubetinget fengsel for forsettelig drap, og fradømming av arveretten for 64-åringen som er tiltalt for å ha drept kona si i Trøgstad i Indre Østfold i desember 2022. Kvinnen i 40-årene ble funnet død i boligen til ekteparet. Ifølge tiltalen døde hun av kvelning. – Begrunnelsen er en bevisvurderingen i denne konkrete saken, holdt opp mot høyesteretts praksis og det klare utgangspunktet for normal straff i drapssaker som er 12 år, sier aktor i saken Stian Hermansen. Den siktede mener selv at dødsfallet har en naturlig årsak, og erkjenner ikke straffskyld. – Påstanden er ikke overraskende, men min klient har ikke erkjent straffeskyd. Vi forventet at retten kom til et annet resualt, men klienten min var forberedt på det og spent på resultatet.

  • Tirsdag 30. april kl. 12.03

    Trøgstad-drapet: Ber om 12 år fengsel

    Aktor ber om 12 år ubetinget fengsel for forsettelig drap, og fradømming av arveretten for 64-åringen som er tiltalt for å ha drept kona si i Trøgstad i Indre Østfold i desember 2022. Kvinnen i 40-årene ble funnet død i boligen til ekteparet. Ifølge tiltalen døde hun av kvelning. – Begrunnelsen er en bevisvurderingen i denne konkrete saken, holdt opp mot høyesteretts praksis og det klare utgangspunktet for normal straff i drapssaker som er 12 år, sier aktor i saken Stian Hermansen. Den siktede mener selv at dødsfallet har en naturlig årsak, og erkjenner ikke straffskyld. – Påstanden er ikke overraskende, men min klient har ikke erkjent straffeskyd. Vi forventet at retten kom til et annet resualt, men klienten min var også forberedt på det, sier forsvarer til mannnen, Morten Andreassen.

  • Tirsdag 30. april kl. 12.01

    Krever nytt fengsel i Vestfold

    Norsk fengsels og friomsorgsforbund, NFF, krever at det bygges nytt fengsel i Vestfold. Regionleder i forbundet, Ingeborg Kivle, sier at det er stor mangel på plasser til mannlige innsatte i regionen etter at Skien ble gjort om til kvinnefengsel. – Det er særlig varetektsfengslede dette går utover. De sendes over hele landet, sier Kivle.

  • Tirsdag 30. april kl. 12.00

    Rema 1000 Norge bikket 50 milliarder

    – Vi tar fra de andre mens de andre tar fra seg selv, sier Odd Reitan.

  • Tirsdag 30. april kl. 11.58

    Å forby russeklær skaper ikke en bedre skole

    Hva blir det neste som skal fjernes fra skolen?

  • Tirsdag 30. april kl. 11.51

    Brudd i forhandlingene om havvindmølle-produksjon på Jelsa

    Mibau Stema Norge, tidligere Norsk Stein, har i dag gitt Wind Works Jelsa beskjed om at det ikke foreligger grunnlag for videre forhandlinger mellom partene. Dette opplyser administrerende direktør Tor Helge Hilmarsen i Mibau Stema Norge, tidligere Norsk Stein, skriver Aftenbladet. Selskapet driver Europas største pukkverk på Berakvam ved Jelsa. Her har Windworks Jelsa planlagt å etablere en base for bygging av fundamenter til flytende havvind. Forhandlingene mellom Mibau Stema Norge, tidligere Norsk Stein, og Wind Works Jelsa har pågått siden 2020, Hilmarsen beklager at det ikke var mulig å finne et forretningsmessig grunnlag for avtale mellom Mibau Stema Norge og Wind Works Jelsa.

  • Tirsdag 30. april kl. 11.50

    Aktivistene sprer feilinformasjon

    De står bak demonstrasjoner, innbrudd og sabotasje – og sprer feilinformasjon om norsk forsvarsindustri. Når skal vi snakke om aktivistenes ansvar?

  • Tirsdag 30. april kl. 11.48

    Svenneby om Velles narko-innrømmelse: – Mer kvalifisert for å sitte på Stortinget

    Kolleger og venner i ungdomspolitikken – og Frp-leder Sylvi Listhaug – rykker ut med støtte til Fpu-leder Simen Velle (23).

  • Tirsdag 30. april kl. 11.48

    Butikkstreiken avverget

    Handel og Kontor (HK) og Virke ble enige 11 timer på overtid.

  • Tirsdag 30. april kl. 11.47

    Nordås gjør uventet grep: Møter Filip Ingebrigtsen til duell

    Narve Gilje Nordås var opprinnelig oppført på startlistene til 5000 meter til kveldens stevne i Huelva i Spania. Nå har VM-bronsevinneren byttet øvelse. Nordås løper i stedet 1500 meter og møter med det Filip Ingebrigtsen til duell. – Han kommer definitivt til å prøve å vinne 1500 meter også, avhengig av hvordan han føler seg kan det kan det være han prøver å hjelpe Per på 5000 meter noen runder for treningens skyld, sier Nordås-agent Nic Bideau til NRK. Per Svela løper 5000 meter med mål om å komme seg under 13.20 minutter, som er EM-kravet på distansen. Nordås har ikke besvart NRKs henvendelser tirsdag morgen.

  • Tirsdag 30. april kl. 11.43

    Helomvending i siste liten: Narve Gilje Nordås løper mot Filip Ingebrigtsen

    Det spanske friidrettsforbundet bekrefter at Narve Gilje Nordås løper 1500 meter.

  • Tirsdag 30. april kl. 11.43

    Det må bli dyrere å handle på Temu og Shein!

    Ultra-fast-fashion som Temu og Shein har tatt landet med storm. Ikke bare Norge, men hele den vestlige verden.

  • Tirsdag 30. april kl. 11.42

    Buss og bil har kollidert i Oslo sentrum

    Det har vært en kollisjon mellom en buss og en personbil i Oslo. – En person har fått en smell i hodet da bussen bråbremset, skriver politiet på X. Personen var passasjer på bussen og ivaretas av ambulanse. – Trafikken går noenlunde normalt.

  • Tirsdag 30. april kl. 11.40

    Gravide tilbys kikhostevaksine

    Gravide får tilbud om vaksine mot kikhoste fra 2. mai, for å beskytte nyfødte.

  • Tirsdag 30. april kl. 11.40

    Kan ha avslørt nye detaljer om Platon

    En papyrusrull som skal ha blitt funnet i asken fra et av de dødeligste vulkanutbruddene i historien, kan ha avslørt nye detaljer om Platons siste kveld i live.

  • Tirsdag 30. april kl. 11.38

    Frigir navn på omkommet etter brann

    Det var 73 år gamle Roar Bartnes som døde etter et branntilløp i et bolighus på Steinkjer natt til 21. april.

  • Tirsdag 30. april kl. 11.37

    Enkle byggesaker skal gå fortere i Vennesla

    Lokalpolitikerne i Vennesla har bestemt å innføre byggesak på timen, som skal gi raskere behandling av enkle byggesaker, skriver Vennesla Tidende. Ordningen skal settes i gang i løpet av høsten og skal evalueres etter ett år.

  • Tirsdag 30. april kl. 11.35

    73-åring døde etter branntilløp – pårørende anmelder brannvesenet

    Det var 73 år gamle Roar Bartnes som døde etter et branntilløp i et bolighus på Steinkjer natt til 21. april. Navnet frigis i samråd med pårørende, skriver politiet i ei pressemelding. Bartnes ble fløyet til Haukeland sykehus, men døde ett døgn senere. Politiet har opprettet undersøkelsessak og det er gjort kriminaltekniske undersøkelser i mannens bolig. Foreløpig informasjon i saken har ikke gitt noen indikasjoner på at det har skjedd noe straffbart. Politiet har også foretatt flere avhør for å kartlegge hendelsesforløpet, og de avventer svar på endelig obduksjonsrapport. Politiet bekrefter å ha mottatt en anmeldelse av Brannvesenet Midt fra de pårørende.

  • Tirsdag 30. april kl. 11.35

    Døde etter branntilløp – pårørende anmelder 110-sentralen

    Det var 73 år gamle Roar Bartnes som døde etter et branntilløp i et bolighus på Steinkjer natt til 21. april. Navnet frigis i samråd med pårørende, skriver politiet i ei pressemelding. Bartnes ble fløyet til Haukeland sykehus, men døde ett døgn senere. Politiet har opprettet undersøkelsessak og det er gjort kriminaltekniske undersøkelser i mannens bolig. Foreløpig informasjon i saken har ikke gitt noen indikasjoner på at det har skjedd noe straffbart. Politiet har også foretatt flere avhør for å kartlegge hendelsesforløpet, og de avventer svar på endelig obduksjonsrapport. De pårørende har anmeldt Midt-Norge 110-sentral etter hendelsen - ikke Brannvesenet Midt som politiet først meldte. – Politiet kan på nåværende tidspunkt ikke si noe nærmere om innholdet i anmeldelsen, annet enn å bekrefte at anmeldelsen er mottatt og at det vurderes om det er grunnlag for å iverksette etterforskning, skriver politiadvokat Malin Borg til NRK. – Politiet har fokus på å få belyst hendelsesforløpet på hendelsen den 21. april, og informasjonen som innhentes i tilknytning til branntilløpet i boligen vil også bidra til å gi oss grunnlag for å vurdere anmeldelsen av 110-sentralen.

  • Tirsdag 30. april kl. 11.34

    Cybertruck er kommet til Norge

    Men kun på turne.

  • Tirsdag 30. april kl. 11.33

    Wayne Rooney blir del av populær podkast

    Skal levere analyser sammen med tidligere lagkamerat.

  • Tirsdag 30. april kl. 11.31

    Regjeringen gir 11 millioner kroner til integrering for barn og unge i Nordland

    Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) offentliggjorde mandag denne uken at Nordland får i overkant av 11 millioner kroner som skal gå til inkludering av barn og unge i fylket. Arbeiderpartiet og Senterpartiet gleder seg over tilskuddet. Dette er årets andre tildeling fra Bufdir. – Den høye prisveksten rammer de med lavest inntekt hardest. Lav kjøpekraft og få økonomiske ressurser reduserer mulighetene foreldre har til å dekke utgifter til ferie- og fritidsaktiviteter for barna. Derfor et slike tilskudd veldig viktig for ungene i Nordland, sier stortingsrepresentant Mona Nilsen (Ap) Kollega Siv Mossleth (Sp) stemmer i. – Fellesskap og inkludering er veldig viktig for barn og unge. De tilskuddene som kommer nå, vil skape aktivitet som vil bidra positivt til barn og unges trivsel. Tilskuddene utjevner sosiale forskjeller. Det er viktig etter en tid hvor kostnadene har økt i en mer urolig verden, sier Mossleth.

  • Tirsdag 30. april kl. 11.26

    Asfalterer E16 – ber folk være tålmodige

    Statens vegvesen advarer om at det kan bli trafikale utfordringer i noen uker framover fordi E16 skal asfalteres mellom Skarnes i Sør-Odal og Kongsvinger. Asfalteringen starter mandag 6. mai, og er planlagt å ta rundt fem uker. På tofeltsveier vil det bli lagt asfalt mellom klokka 19 og 06, mens det på firefeltsvei blir asfaltert døgnet rundt. Omkjøring vil bli skiltet. Statens vegvesen skriver i en pressemelding at det ikke er til å unngå at fremkommeligheten vil bli påvirket av arbeidet og at det kan være lurt å legge inn litt ekstra tid.

  • Tirsdag 30. april kl. 11.10

    Djurgården klager på lang Tokmac-utestengelse – håper på cupfinalespill

    Tokmac Nguen er ilagt fire kampers karantene etter Allsvenskan-dramaet mot Malmö. Nå påklager Djurgården den lange karantenen.

  • Tirsdag 30. april kl. 11.00

    Prisveksten i eurosonen landet på 2,4 prosent i april

    – Fortsatt ingenting som rokker ved planen om å kutte renten i juni, sier sjeføkonom.

  • Tirsdag 30. april kl. 10.53

    Foreslår å legge ned skoler i Holmestrand

    Kommunedirektøren i Holmestrand foreslår å legge ned skoler, fordi kommunen må spare over 100 millioner kroner fra 2026. Derfor anbefaler kommunedirektøren å legge ned Galleberg og Kjeldås skoler i Sande for å spare 24 millioner kroner. Dessuten kan ungdomsskolen i Hof bli nedlagt. Elevene flyttes til Gjøklep ungdomsskole hvis kommunen overtar Holmestrand videregående skole. Planen sendes ut på høring.

  • Tirsdag 30. april kl. 10.52

    Stenger Glasshuset i Bodø natt til 1. mai

    Politiet stenger Glasshuset fra i dag klokken 22.00 til 06.00 onsdag morgen. Det skriver politiet i en pressemelding, ifølge Avisa Nordland. Stengingen gjøres med bakgrunn i håndhevelse av lov og orden. Glasshuset har vært stengt både natt til 1.- og 17. mai de siste årene.

  • Tirsdag 30. april kl. 10.50

    Durek Verrett om taushetskontrakter: – En livline

    Se og Hørs redaktør beskylder sjamanen for å kneble personer rundt ham gjennom såkalte taushetskontrakter. Nå slår Verrett tilbake mot redaktøren.

  • Tirsdag 30. april kl. 10.49

    Universitetet i Stavanger er gode på forsking

    Universitetet i Stavanger ligger på tredje plass i forskningsproduksjon per vitenskapelig ansatt, ifølge ny statistikk. Tallene fra Database for statistikk om høyere utdanning for 2023 viser at Universitetet i Stavanger (UiS) har svært produktive forskere: 1,25 publiseringspoeng per vitenskapelig ansatt. UiS har økt sin forskningsproduksjon med 4,5 prosent, fra 1454 poeng i 2022 til 1523 poeng i 2023. – Jeg er imponert over forskningsinnsatsen fra våre forskere som jobber svært godt og publiserer imponerende mye forskning som kommer samfunnet til gode, forteller Merete Vadla Madland, prorektor for forskning ved UiS i en pressemelding.

  • Tirsdag 30. april kl. 10.46

    Lønnen din kan avsløre hvor utsatt du er for AI-bølgen

    En amerikansk offentlig rapport står for den hittil beste beskrivelsen av hvilke oppgaver AI-teknologien vil ta over, mener Virkes sjefanalytiker Runar Wiksnes.

  • Tirsdag 30. april kl. 10.42

    Russen får reise gratis med bussen

    Fylkesrådet ønsker russeungdommene trygt hjem, og tilbyr dem gratis buss i hele Nordland. Også i år vil russen kunne reise gratis med buss i hele Nordland gjennom russetiden, fra 30. april til og med 18. mai. Ordningen gjelder på alle busser som kjøres av Nordland fylkeskommune, også de såkalte nattbussene i Bodø. – Det handler om trafikksikkerhet og det handler om at russen skal vite at de kommer seg trygt hjem. Dette er et lite grep for å trygge ungdommene våre gjennom russefeiringen, sier fylkesråd for samferdsel, Marianne Dobak Kvensjø i en pressemelding.

  • Tirsdag 30. april kl. 10.26

    Jerv vil ha skjenking til lokalderby i september

    Fotballklubben Jerv vil ha skjenking av alkohol på hjemmebanen Levermyr til lokaloppgjøret mot Arendal 14. september, skriver Grimstad Adressetidende. Begge klubbene satser på å rykke opp fra fotballens 2. divisjon og supporterkoordinator, Bjørn Løvsland, håper de kan skape ekstra stemning rundt kampen. Løvsland understreker at dette ikke skal være en fyllefest og at skjenkingen ikke er tenkt som fast innslag på kampene.

  • Tirsdag 30. april kl. 10.21

    Britisk politi: Mann skal ha kjørt inn i hus og angrepet flere med sverd

    En video som sirkulerer i sosiale medier viser en mann i gul genser holde en sverdlignende gjenstand.

  • Tirsdag 30. april kl. 10.19

    Haaland blir karakter i mobilspill

    Erling Braut Haaland har inngått et samarbeid med det populære mobilspillet Clash of Clans. Det skriver selskapet bak spillet, Supercell, i en pressemelding tirsdag formiddag. I spillet som spilles av millioner verden over blir nå Haaland mulig å velge som utseendet på karakteren «Barbarian King». – Det har vært vanskelig å holde dette hemmelig, sier Haaland i pressemeldingen, hvor han avslører at har god kjennskap til spillet. – Jeg har vært en stor fan av spillet i lang tid og vet alt om det, så å dukke opp som en karakter i spillet er virkelig kult, sier Haaland.

  • Tirsdag 30. april kl. 10.15

    Okea med milliardplan for olje- og gassfelt

    Okea leverer årets første utbyggingsplan med olje- og gassfeltet Bestla til 6,3 milliarder. – Viktig at selskapene fortsetter å modne fram nye prosjekter, sier energiministeren.

  • Tirsdag 30. april kl. 10.12

    Skal samarbeide om dyphavsmineraler

    Norge, Danmark og Grønland inngår samarbeid for å øke kunnskapsgrunnlaget vedrørende dyphavsmineraler. Det skriver nettstedet Geoforskning. Tidlige i april ble det formelt besluttet å åpne et område i Norskehavet og Grønlandshavet for mineralvirksomhet. I første omgang innebærer åpningen av havområdet at aktører kan få tillatelse til å lete etter mineraler i et begrenset område. Området som er åpnet for mineralvirksomhet i Norske- og Grønlandshavet omfatter ca. 280 000 km2 (mørkeblått område på kartet). Gule, røde og grønne områder har blitt undersøkt av henholdsvis Sokkeldirektoratet, UiB og UiT. Sokkeldirektoratet opplyser at de i februar inngikk en intensjonsavtale med De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS), grønlandske myndigheter og Grønlands naturinstitutt om et samarbeid for økt kunnskap om dyphavsmineraler.

  • Tirsdag 30. april kl. 10.09

    Varsler over 20 grader i Sør-Norge

    1. mai blir årets varmeste dag hittil, varsler meteorologene.

  • Tirsdag 30. april kl. 10.05

    Torsdag blir det klart hvem som skal styre i Trondheim

    Høyre, Miljøpartiet De Grønne og Venstre inviterer til pressekonferanse torsdag 2. mai klokken 19.00 på Leangen gård. På pressekonferansen vil påtroppende byrådsleder Kristian Dahlberg Hauge (H) presentere Trondheims første byråd. 21. mars ble det klart at byrådet skulle gå ut fra partiene Høyre, MDG og Venstre. 4. april ble det kjent at byrådet skal ledes av Kristian Dahlberg Hauge.